Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Προσδιορισμός μελλοντικού χρόνου
Καταρχήν θα ήθελα να χαιρετίσω το forum σας από το οποίο πραγματικά κάποιος θα μπορέσει να μάθει πολλά Ως ερασιτέχνης προσπαθώ σε μια βάση δεδομένων που έχω φτιάξει να προσδιορίσω μια μελλοντική ημερομηνία που συνδέεται με την ημερομηνία κοινοποίησης εγγράφου σε κατοίκους Ελλάδας ή εξωτερικού. Οι κανόνες που πρέπει να ισχύουν είναι: Να προσδιορίζει 60 ημέρες για κατοίκους Ελλάδας ή 90 ημέρες για κατοίκους εξωτερικού από την επομένη της κοινοποίησης με τις εξής προϋποθέσεις: 1)Εάν η 60η ημέρα ή 90η ημέρα είναι Σάββατο ή Κυριακή να πηγαίνει στην επόμενη εργάσιμη 2)Να μην λαμβάνει υπόψη στην μέτρηση των 60 ημερών ή 90 ημερών τον μήνα Αύγουστο και 3)Εάν η 60η ημέρα ή 90ή ημέρα είναι επίσημη ή τοπική αργία να πηγαίνει στην επόμενη εργάσιμη. ( ο ορισμός των ημερομηνιών επίσημης ή τοπικής αργίας να μπορεί να γίνει από το χρήστη) Η ενδεχόμενη λύση του ανωτέρω σίγουρα θα βοηθήσει πολύ καθώς η μέτρηση από το ημερολόγιο είναι πολύ κουραστική. σημείωση: αν ο διαχωρισμός σε κάτοικο Ελλάδας (60ήμερο) ή κάτοικο Εξωτερικού (90ήμερο) είναι δύσκολος θα μου αρκούσε μία λύση μόνο για κατοίκους Ελλάδας. Ευχαριστώ προκαταβολικά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 13-06-12 στις 17:53. Αιτία: αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
Καλησπέρα Μάκη, καλωσόρισες στην παρέα μας. Στη επισυναπτόμενη ΒΔ επιχειρώ μια προσέγγιση του ζητούμενου. Η ΒΔ περιέχει: 1) Τον πίνακα Argies στον οποίο ο χρήστης συμπληρώνει τις επίσημες και τις τοπικές αργίες. Αν η επίδοση γίνει προς το τέλος του έτους με την προσθήκη και των ημερών προθεσμίας (60 ή 90, κλπ) θα έχουμε αλλαγή έτους. Για να έχουμε συνεπώς σωστά αποτελέσματα στον πίνακα θα πρέπει να είναι συμπληρωμένες οι αργίες του τρέχοντος και του επόμενου έτους. 2) Τη φόρμα frmEndDate στην οποία υπολογίζεται η τελευταία μέρα της προθεσμίας. Αφού πληκτρολογήσουμε την ημερομηνία επίδοσης και τον αριθμό των ημερών της προθεσμίας (60 ή 90, ή άλλη) στο τελευταίο πλαίσιο κειμένου εμφανίζεται η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας. Ο υπολογισμός γίνεται με τη βοήθεια της συνάρτησης EndDate. Μπορούμε να τη δούμε αν κάνουμε διπλό κλικ στο Module1 στο παράθυρο πλοήγησης. Μάκη, κάνε δοκιμές και ενημέρωσέ μας αν είναι αυτό που ζητάς. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 13-06-12 στις 23:45. Αιτία: αλλαγή συνημμένου |
| |||
| |||
ευχαριστώ αρχικά για το άμεσο της απάντησης. Κατέβασα τον συνημμένο αρχείο και καθώς το έτρεξα μου εμφάνισε μήνυμα λάθους όπως εμφανίζεται στο συνημμένο αρχείου (πρώτη εικόνα) Ακολούθως το αγνόησα δίνοντας ΟΚ και πληκτρολογώντας δεδομένα στην φόρμα (βλέπε συνημμένο αρχείο δεύτερη εικόνα) μου άνοιξε το παράθυρο που εμφανίζεται στο συνημμένο αρχείο της τρίτης εικόνας. Ως πολύ αρχάριος μπορώ να πω ότι δεν κατάλαβα τι πάει στραβά, να σημειωθεί ότι διαθέτω στον υπολογιστή που έγιναν τα ανωτέρω Microsoft Office Access 2003 (το αναφέρω μην και επηρεάζει) ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Μάκη αφαίρεσε την αναφορά από το παράθυρο της VB όπως σου περιγράφει το μήνυμα της Access. Για να εμφανίσεις το παράθυρο της VB πάτησε το συνδυασμό πλήκτρων ALT + F11. Φιλικά/Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Παράθεση:
Σημειώνεται ότι η 04/03/2012 είναι όντως η 60 ημέρα άλλα εφόσον τυχαίνει Σάββατο ή Κυριακή θα πρέπει η 60 ημέρα να γίνει η επόμενη εργάσιμη. Ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός. ps Θα κάνω και άλλες δοκιμές και θα επανέλθω αργά το βράδυ γιατί τώρα δυστυχώς έχω κάποιες υποχρεώσεις. ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλησπέρα Μάκη, έχεις δίκιο. Στον κώδικα υπάρχει ένα λάθος. Αντί να γράψω Weekday(dte, vbMonday) έγραψα Weekday(dte, vbSunday). Στο αρχείο που επισυνάπτω το διόρθωσα. Κάνε και νέες δοκιμές μήπως μου διέφυγε και κάτι άλλο. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω. Χρησιμοποίησα το αρχείο σου στην βάση δεδομένων που έχω κάνοντας αντιγραφή των ιδιοτήτων της φόρμας σου, στην δική μου και όλα δουλεύουν.(συγνώμη για την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας) Κάτι τελευταίο αν είναι δυνατό να λυθεί και πιστεύω ότι θα μπορώ να λαμβάνω πολύ καλή πληροφόρηση. Είχα δημιουργήσει ένα ερώτημα από το οποίο ενημερώνονταν μια έκθεση προκειμένου να μπορεί να εντοπισθεί με βάση την ημερομηνία κοινοποίησης η 60 ημέρα. Βέβαια στην δική μου περίπτωση το πεδίο που έδινε την 60 ημέρα προέκυπτε από το πεδίο [ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ]+60 χωρίς να μπορώ να λάβω υπόψιν όλες τις ανωτέρω παραμέτρους (αργίες, Αύγουστος, Σαββατοκύριακο, ...) με αποτέλεσμα το πεδίο 60ημέρα να είναι ενδεικτικό ως προς την λήξη του χρόνου. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι πως μπορώ το αποτέλεσμα που προκύπτει από την καταχώρηση στην φόρμα σου να το περάσω σε ένα ερώτημα ώστε στην συνέχεια να δημιουργήσω μια έκθεση από την οποία εύκολα (ταξινομημένα) θα βλέπω το βραχύτερο καταληκτικό χρόνο; Πραγματικά η συνδρομή σου είναι μεγάλη χωρίς να θέλω να σε κολακεύω γιατί αυτό για μένα ήταν πονοκέφαλος (μέτρα και ξανά μέτρα και άντε μην χαθεί και καμία ημερομηνία από το ημερολόγιο) Ευχαριστώ θερμά |
| |||
| |||
Καλημέρα Μάκη, μπορείς στο ερώτημα να αντικαταστήσεις τον τύπο: [ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ]+60, με τον: EndDate([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ];60) Oι συναρτήσεις που δημιουργούμε με κώδικα, όπως η EndDate, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φόρμες, ερωτήματα και εκθέσεις, όπως και οι ενσωματωμένες. Αν υπήρχε στο ερώτημα κάποιο πεδίο ( πχ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ή ΔΙΑΜΟΝΗ) από το οποίο θα μπορούσαν να καθοριστούν οι μέρες προθεσμίας, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τύπους με την ακόλουθη μορφή: EndDate([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ];[ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ]) ή EndDate([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ];IIF([DIAMONH]="Εξωτερικό";90;60)) Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Παράθεση:
Θα παρακολουθώ το forum σας και στο μέλλον καθώς για έναν αρχάριο σαν εμένα μπορεί πολλά να είναι ακατανόητα άλλα η χρήση εργαλείων σαν και αυτό που μου ανέδειξες πραγματικά σε διεγείρει για σοβαρή ενασχόληση. Για πολλοστή φορά ευχαριστώ. Να ευχαριστήσω και τον Τάσο που με την απάντηση του μου απέδειξε ότι πρέπει πρώτα να διαβάζει κανείς τι του λέει ένα μήνυμα λάθους και μετά να κάνει << ενοχλητικές>> ερωτήσεις. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Συναρτήσεις ] Υπολογισμός χρόνου | valantis315 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-08-15 19:40 |
[Συναρτήσεις] Προσδιορισμός Χ συχνότερων τιμών. | Eleniath | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 21 | 11-04-13 21:56 |
[ Συναρτήσεις ] ΑΘΡΟΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ | vangelis67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-11-11 16:58 |
Προσδιορισμός συχνότερης τιμής σε μια στήλη | Tasos | Στατιστικές | 0 | 14-10-11 10:58 |
Προσδιορισμός τριμήνου με βάση μια ημερομηνία. | Tasos | Ημερομηνία & ώρα | 0 | 30-09-11 12:51 |
Η ώρα είναι 20:54.