Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Απορία σχετικά με το πως βάζω όριο στις μέρες ενοικίασης
Γεια σας, είμαι καινούρια εδώ και εχω μια απορία για ενα project που πρεπει να κάνω και εχω κολλήσει.... Σας εχω επισυνάψει το αρχείο της access και το ερώτημα που πρέπει να απαντήσω είναι τί πρέπει να κάνω ώστε κάθε πελάτης να μπορεί να νοικιάσει μια ταινία για το πολύ 7 ημέρες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) |
| |||
| |||
Καλημέρα Βανέσα, καλωσόρισες στην παρέα μας. Αν υποθέσουμε ότι η ημερομηνία ενοικίασης καταχωρείται στο πεδίο [Ημερομηνία Ενοικίασης] και η ημερομηνία επιστροφής στο πεδίο [Ημερομηνία Επιστροφής], τότε ο περιορισμός που θέλεις υλοποιείται με την έκφραση: [Ημερομηνία Επιστροφής]<=[Ημερομηνία Ενοικίασης]+7. Επειδή στον περιορισμό εμπλέκονται περισσότερα από ένα πεδία, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο ως περιορισμός επιπέδου πίνακα. Στη σχεδίαση του πίνακα θα κάνεις δεξί κλικ έξω από την περιοχή των πεδίων και στο μενού συντόμευσης θα επιλέξεις ιδιότητες. Θα ανοίξει το φύλλο ιδιοτήτων του πίνακα. Εκεί θα τοποθετήσεις τον περιορισμό και το μήνυμα που θα εμφανίζεται όταν παραβιάζεται. Γιώργος ΥΓ. Θα πρέπει να προσέξεις τη σχεδίαση της ΒΔ. Πως ξέρουμε ποιος έκανε την ενοικίαση και ποια ταινία νοίκιασε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 28-05-12 στις 10:54. Αιτία: Προσθήκη υστερόγραφου |
| |||
| |||
Η συνέχεια της εργασίας, είναι να κάνω σχέσεις. Έτσι μαλλον υποθετω θα δουμε ποιος εκανε την ενοικιαση και ποια ταινια πηρε ;) ενταξει, θα το προσπαθήσω! ευχαριστω πολυ για την πολύτιμη βοήθεια!! αν εχω απορία θα επανέλθω!
|
| |||
| |||
Φόρμες
Επεστρεψα! Λοιπον, στο ίδιο αρχείο έκανα τις σχέσεις που προαπαιτούνται και τώρα πρέπει να δημιουργήσω φόρμες. Θέλω να το κάνω με τη χρήση οδηγού αλλα όταν πάω να το δημιουργήσω μου βγάζει ενα μύνημα ότι δεν έχω επιλέξει πεδία. Ναι, αλλά δεν μπορώ να τα επιλέξω. Γιατι? Επισυνάπτω το νέο αρχείο. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Νομίζω οτι πρέπει να διαβάσεις αν θέλεις να φτιάξεις κάποιες μικρές εφαρμογές. Η δημιουργία μιας εφαρμογής με πελάτες - ταινίες - δανεισμούς - επιστροφές - ... έχει πολλές απαιτήσεις και δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς... Η Access δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Γρήγορα μαθαίνεις από πίνακες - φόρμες - ερωτήματα και αναφορές. Όταν θες να πας παραπέρα ασχολείσαι με SQL, VBA, ... Αυτή είναι η πρότασή μου. Καλό ξεκίνημα... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Βανέσα Στην access 2010, που έχω, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μάλλον κάτι δε γίνεται σωστά. Όταν ανοίξει ο οδηγός στο πάνω μέρος υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο (comboBox). Αυτό δείχνει τους διαθέσιμους στη ΒΔ πίνακες και ερωτήματα. Εδώ πρέπει να επιλεγεί ο πίνακας ή το ερώτημα που θα αποτελέσει την προέλευση δεδομένων της φόρμας. Κάτω από το πτυσσόμενο πλαίσιο υπάρχουν δύο πλαίσια λίστας. Το αριστερό περιέχει τα διαθέσιμα πεδία του επιλεγέντος πίνακα ή ερωτήματος. Το δεξιό είναι αρχικά κενό και προορίζεται να εμφανίζει τα πεδία που επιλέγουμε (από τα διαθέσιμα) για να μπουν στη φόρμα. Εδώ επιλέγουμε στην αριστερή λίστα πεδία και πατούμε το κουμπί «>» για να μεταφερθούν στη δεξιά λίστα ώστε να εμφανιστούν στη φόρμα. Κάνε δοκιμές για να δεις πως δουλεύουν τα κουμπιά «>», «>>», «<», «<<». Αφού μεταφέρουμε τα πεδία που θέλουμε στη δεξιά λίστα πατούμε στο ΟΚ για να συνεχίσουμε. Στη ΒΔ που επισυνάπτω δημιούργησα κάποιες φόρμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «ΠΕΛΑΤΗΣ_ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ», που είναι σύνθετη και μπορεί να εμφανίσει και να χειριστεί τις ενοικιάσεις ανά πελάτη. Κατά τη γνώμη μου: 1) Τα πεδία [Κωδικός Πελάτη] και [Κωδικός Ταινίας] στο πίνακα [ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ] πρέπει να είναι αναζήτησης, για να επιλέγονται εύκολα. 2) Τα πεδία αναζήτησης να είναι σύνθετα πλαίσια (comboBox) και όχι πλαίσια λίστας, για να πιάνουν λιγότερο χώρο. 3) Η ηλικία δε χρειάζεται στον πίνακα γιατί δεν είναι κάτι σταθερό και αν τη χρειαστούμε μπορούμε να την υπολογίσουμε από την ημερομηνία γέννησης. 4) O [Κωδικός Ταινίας], να διαγραφεί από τον πίνακα [ΠΕΛΑΤΕΣ]. Ενημέρωσε το φόρουμ αν καλύφτηκες. Γιώργος |
| |||
| |||
Nίκο, νομιζω ότι με παρεξήγησες, δεν είμαι εδώ γιατι είμαι τεμπέλα και μη θέλοντας να κάνω την εργασία μου για να περάσω ένα μάθημα (το οποίο δεν εχει σχέση με το αντικείμενο της σχολής "κοινωνικη εργασία" παρεπιπτόντως)απλά την "πόσταρα" και όποιος απαντήσει. Έχοντας μηδενικές γνώσεις στην access, και συμβουλευόμενη τις σημειώσεις που μου έδωσε η καθηγήτρια μου, δεν μπόρεσα να βρώ λύση στο πρόβλημά μου () το οποίο είναι καθαρά της access 2003 λειτουργικό. Προφανώς μετά απο ώρες προσπάθειας η τελευταία μου λύση είναι το forum σας το οποίο είναι και πολύ βοηθητικό... ...Γιώργο, ναι, σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! αλλά ναι, αν θεωρείται η ερώτησή μου περιττή συγνώμη, παρεξήγησα τους σκοπούς του θέματος ;) |
| |||
| |||
Βανέσα, στο φόρουμ να αισθάνεσαι άνετα και να το θεωρείς σπίτι σου. Τον Νίκο τον ξέρω καλά και μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν είχε καμιά πρόθεση να σε «θίξει». Απλά θέλησε να βοηθήσει για να κάνεις ένα σωστό ξεκίνημα. Αφήνω τους τύπους και μπαίνω στην ουσία. Το έλυσες το πρόβλημα με τη σχεδίαση των φορμών; |
| |||
| |||
Γιώργο, μα δεν νευρίασα - πάντα έλεγα οτι ο γραπτος λόγος στο ιντερνετ είναι απρόσωπος και δεν βλέπεις την πραγματική αντίδραση του άλλου. Λοιπόν, είμαι σε αδιέξοδο. Είπες: Παράθεση:
Φόρμες Να φτιάξετε μια φόρμα για κάθε πίνακα με τα εξής χαρακτηριστικα: --να έχει διάταξη στοίχισης --να έχει στύλ βιομηχανικό -- να ονομάσετε τις φόρμες σας "ΕΙΣΑΓΩΓΗ "ΟΝΟΜΑ ΠΙΝΑΚΑ"" Υπάρχει περίπτωση να μου το εμφανίζει αυτό λόγω του ότι έχω κάνει κάτι λάθος στις σχέσεις; Διόρθωσα τις σχέσεις όπως φαίνεται στην εικόνα 3 αλλά και πάλι τίποτα. Η εκφώνηση των σχέσεων είναι: Ενας πελάτης ενοικιάζει πολλές ταινίες και μια ταινία ενοικιάζεται απο πολλούς πελάτες... αρα η σχέση (λέω εγώ) είναι πολλά προς πολλά και χρειαζόμαστε έναν ενδιάμεσο πίνακα. Που είναι η ενοικίαση. Είπες: Παράθεση:
Επίσης Παράθεση:
Επικοινωνησα και με την καθηγήτρια, δεν πήρα απάντηση. Μήπως ξέρετε που μπορώ να κατεβάσω την access 2003 στα ελληνικά και χωρίς προβλήματα? |
| |||
| |||
ξέχασα να βάλω τις εικόνες!! τις έχω επισυνάψει. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Ανάλυση ημερών σε μήνες και μέρες | thanosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-03-14 11:31 |
[ Φόρμες ] Aυτόματη προσαρμογή στις διαστάσεις της οθόνης | mikekal1oo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-04-13 14:52 |
Ημιδιαφάνεια στις αναδυόμενες και αποκλειστικές φόρμες | liaverg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-03-13 15:05 |
[ Ασφάλεια] Απορία σε κλείδωμα βάσης δεδομένων | Γιωργος Μπεστ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-05-12 07:45 |
[Συναρτήσεις] Απορία για συνάρτηση | KostasKJ7 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 21-02-12 15:47 |
Η ώρα είναι 20:57.