Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Εκτύπωση προεπιλεγμένου πλήθους εγγραφών
Καλησπέρα Σε μια αναφορά αν θέλεις να εκτυπώσεις μόνο τις 2-3 πρώτες εγγραφές ενός ερωτήματος, στο οποίο έχεις κάνει ταξινόμηση φθίνουσα ως προς κάποιο πεδίο ( π.χ. [Βαθμος] ), τι πρέπει να κάνεις; (Η σκέψη μου περί γραφής κώδικα VBA με στόχο insert σε κενό πίνακα και στη συνέχεια εκτύπωση των περιεχομένων του πίνακα, μου φαίνεται ...'πολύς καβγάς για το τίποτε' ! Νάχετε ενα καλό βράδυ. Νίκος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Φίλε μου Νικο, έστω ότι το Table1.StudName είναι ένα το πεδίο με τα ονόματα, Table1.StudfName το πεδίο με τα επώνυμα και το Table1.Notes το πεδίο με τους βαθμούς. Στην προβολή σχεδίασης, της έκθεσης και στο φύλλο ιδιοτήτων της φόρμας επέλεξε "δεδομένα" και στο πεδίο "Προέλευση εγγραφών" επικόλλησε το παρακάτω: [HIGHLIGHT="sql"]SELECT TOP 5 Table1.StudName, Table1.StudfName, Table1.Notes FROM Table1 GROUP BY Table1.StudName, Table1.StudfName, Table1.Notes ORDER BY Table1.Notes DESC;[/HIGHLIGHT] Ελπίζω να βοήθησα! Τάσος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Φίλε Τάσο φυσικά και μου πρόσφερες βοήθεια ! Απλά χρειάστηκε να γράψω κάτι ελαφρά διαφοροποιημένο : SELECT TOP 3 Γενικη, Επιθετο, Ονομα, Βαθμος FROM ΜΙΚΤΟ1 WHERE Γενικη=forms!Πρωτη.combo1 GROUP BY Γενικη, Επιθετο, Ονομα, Βαθμος ORDER BY Βαθμος DESC; Το ερώτημα ΜΙΚΤΟ1 περιέχει (distict) στο [Γενικη] τα : Α1, Α2, Α3, ..., Β1, Β2, ...., Γ1,...Γ4 που ειναι ονόματα τμημάτων γενικής παιδείας. Έτσι μέσα απο σύνθετο πλαίσιο combo1 που υπάρχει στη φόρμα 'Πρωτη' επιλέγω το τμήμα και τελικά τους τρεις πρώτους βαθμούς δηλ. εντοπίζω τους απουσιολόγους του ... σχολείου (Συνολικά 53 τμήματα Γενικής, κατευθύνσεων, επιλογής και ξενόγλωσσα). Λοιπόν ! Έχεις ...συμμετοχή και σε αυτή την εφαρμογή. Νάσαι καλά. Ευχαριστώ. Νίκος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 10-11-09 στις 15:51. |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Νίκο, με συγχωρείς που σου γράφω με άλλο λογαριασμό. Στο εξής θα συμμετέχω στο φόρουμ μ αυτό τον λογαριασμό (Τάσος). Χαίρομαι που σε βοήθησα φίλε μου!
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Εκθέσεις ] Εκτύπωση μόνο επιλεγμένων εγγραφών | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-10-13 16:58 |
[ Ερωτήματα ] Εύρεση πλήθους εγγραφών | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 08-08-12 15:56 |
Περιορισμός πλήθους εγγραφών σε υποφόρμα | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-11-10 20:11 |
Εκτύπωση τυχαίων Εγγραφών και αριθμών | Ms-Office-Development Team | Access - Tips & Tricks | 0 | 11-11-09 10:43 |
Εκτύπωση τυχαίων Εγγραφών και αριθμών | kon73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 06-02-09 12:53 |
Η ώρα είναι 08:46.