Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μορφοποίηση πεδίων που έχουν ίδια τιμή.
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Forum. Προσπαθώ εδώ και αρκετή ώρα να βρώ λύση στο πρόβλημά μου αλλά δεν τα καταφέρνω και έτσι αποφάσισα να γράψω στο Forum. Σε ένα πίνακα έχω ένα πεδίο [Kodikos] στο οποίο καταχωρώ αριθμητικά δεδομένα. Αυτό που θέλω να κάνω είναι , μετά την ενημέρωση του πεδίου, να γίνεται έλεγχος στις άλλες τιμές του πεδίου και αν βρεθεί ίδια τιμή τότε τα δύο αυτά πεδία που έχουν την ίδια τιμή να αποκτούν το ίδιο χρώμα φόντου. Επισυνάπτω μια ΒΔ για πειραματισμό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά Δημήτρης... |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, στην επισυναπτόμενη βάση προσπάθησα να δώσω μια λύση στο ζητούμενο. Συγκεκριμένα: 1) Πρόσθεσα στη φόρμα ένα κρυφό πλαίσιο κειμένου (txtC). 2)Τον κώδικα Κώδικας: Private Sub Kodikos_AfterUpdate() Me.txtC = Me.Kodikos End Sub Αν θέλεις να έχεις μοναδικές τιμές στο πεδίο [kodikos] ο καλύτερος τρόπος είναι να του ορίσεις ευρετήριο με μοναδικές τιμές. Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα, καλημέρα Είδα την ερώτηση του Δημήτρη πρωί - πρωί και σκεφτόμουν πως μπορεί να έχει λύση το ερώτημά του. Καθώς έφτιαχνα ένα παρουσιολόγιο Πανελλαδικών εξετάσεων ήλθε μια ιδέα. Άντε λέω να γράψω την ιδέα μου στον φίλο μας τον Δημήτρη, για το κρυφό πεδίο ( Ο Τάσος το ονομάζει 'ΡΟΥΦΙΑΝΟ') και με χαρά είδα ότι αγαπητός σε όλους μας Γιώργος, όχι μόνο είχε την ίδια ιδέα αλλά και την υλοποίησε! Νά είστε καλά... Φιλικά Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλημέρα φίλοι μου. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Γιώργο δοκίμασα την λύση σου και λειτουγεί μια χαρά. Τώρα όσον αφορά για τις μοναδικές τιμές στο πεδίο [Kodikos], όχι δεν θέλω να έχει μοναδικές τιμές, απλά θέλω όταν εντοπίζετε ίδια τιμή να έχω αυτό το οπτικό ερέθισμα και να ελέγχω κάποια άλλα στοιχεία αυτών των εγγραφών. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν η μορφοποίηση αυτή να διατηρείτε και μετά το κλείσιμο της φόρμας, αλλά αν αυτό δεν γίνεται δεν πειράζει, και αυτό μου αρκεί. Και πάλι ευχαριστώ πολύ. Φιλικά Δημήτρης... |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δημήτρη, έκανα κάποιες αλλαγές (προσθήκη του πίνακα FormatHLP και κώδικα) ώστε, η χρωματική επισήμανση των εγγραφών που έχουν ίδιο κωδικό με τον τελευταίο καταχωρηθέντα, να διατηρείται και μετά το κλείσιμο της φόρμας. Επίσης πρόσθεσα το ερώτημα qryDublicated το οποίο εμφανίζει μόνο τις εγγραφές του πίνακα Tble1 με διπλότυπες τιμές στο πεδίο [kodikos]. Φιλικά/Γιώργος Υ.Γ Φίλε Νίκο καλή δύναμη στην οργάνωση των Πανελλαδικών |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους. Γιώργο είδα την δεύτερη βελτιωμένη λύση που έφτιαξες και σίγουρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Να' σε καλά για την βοήθεια και πάλι ευχαριστώ. Φιλικά Δημήτρης... |
| |||
| |||
Καλησπέρα ... ανεβάζω κι εγώ μια λύση (ίσως πιο πολύπλοκη) απο αυτή του Γιώργου Με την επιπλέον δυνατότητα να μπορεί η φόρμα να εντοπίζει παραπάνω απο μια διπλοεγγραφές.... :D
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Άγγελε, στην ΒΔ που ανέβασα υλοποίησα το ζητούμενο «Αυτό που θέλω να κάνω είναι , μετά την ενημέρωση του πεδίου, να γίνεται έλεγχος στις άλλες τιμές του πεδίου και αν βρεθεί ίδια τιμή τότε τα δύο αυτά πεδία που έχουν την ίδια τιμή να αποκτούν το ίδιο χρώμα φόντου» Το ζητούμενο το βρίσκω χρήσιμο, αφού μόλις αλλάξει ο κωδικός σε μια εγγραφή επισημαίνονται αμέσως όσες εγγραφές έχουν ίδιο. Στην περίπτωση που είναι χρωματισμένες όλες οι εγγραφές, με διπλότυπες τιμές στον κωδικό, δεν έχουμε αυτή την άμεση επισήμανση. Πάντως αν θέλαμε να χρωματίζονται όλες οι εγγραφές που έχουν διπλότυπες τιμές στον κωδικό η υλοποίηση μπορεί να γίνει εύκολα, χωρίς βοηθητικό πεδίο ή κρυφό πλαίσιο κειμένου, μόνο με μια γραμμή κώδικα και μορφοποίηση υπό όρους. Δες τη φόρμα Table2 στην ΒΔ που επισυνάπτω. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Παράθεση:
Όταν όμως έχεις να επεξεργαστείς δεδομένα, πολλές φορές ίσως να μην έχεις την πολυτέλεια να τσεκάρεις απευθείας τις καταχωρήσεις σου. Αυτό που ανέβασα, ήταν μια δική μου προσέγγιση για το ζητούμενο όπως και να έχει το θέμα. Πάντως σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων το πιο σύνηθες είναι η αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων με χρήση κλειδιών στον πίνακα. Απλούστερο και ευκολότερο. Σίγουρα πάντως η μορφοποίηση υπο όρους είναι ευκολότερη, για γρηγορότερη υλοποίηση. Το θετικό απ' όλη αυτή την ιστορία συμπέρασμα, είναι πως υπάρχουν γερά θεμέλια στο forum! :D Φιλικά, Άγγελος
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Άγγελε είδα την λύση που προτείνεις η οποία είναι αρκετά πολύπλοκη στο σχεδιασμό της και σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες. Έπειτα ο Γιώργος ανέβασε μια άλλη λύση στο πρόβλημά μου (Μορφοποίηση 4) η οποία τελικά είναι και η καλύτερη για το πρόβλημα μου, απλή και κάνει ακριβώς αυτό που θέλω να κάνει. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ελέγχω τις επιδόσεις σε κάποια αγωνίσματα (π.χ. 100μ , Μήκος, κτλ.) όπου υπάρχει περίπτωση να έχουμε δύο ή περισσότερους αθλητές με την ίδια επίδοση, οπότε να γίνεται αμέσως αντιλητπό και να ελέγχω ποιός είναι πρώτος και ποιός δεύτερος ή και τρίτος. Και πάλι χίλια ευχαριστώ για την βοήθειά σας. Φιλικά Δημήτρης... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Όμοια Κελιά στην ίδια στήλη | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 14-11-16 10:31 |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση για όποιο κελί δεν περιέχει συγκεκριμένη τιμή αλλά όχι για τα κενά | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 16-10-15 22:10 |
[VBA] Αντιγραφή δεδομένων σε άλλο φύλλο, από γραμμές που δεν έχουν errors | sakis297 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 19-09-15 13:54 |
Διάφοροι χρήστες στην ίδια βάση | gipsy | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-05-12 21:40 |
Η ώρα είναι 20:43.