Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σωστή Σχεδίαση για Διαχείριση Αποθήκης
Καλησπέρα Παρατηρώ τη σχεδίαση της Βάσης Northwind (Διαχείριση Αποθήκης) και ο προβληματισμός μου είναι σχετικά με την ύπαρξη του Πίνακα Εμπορικές Συναλλαγές και την σύνδεσή του με τον Πίνακα Προϊόντα. Μπορείτε να μου πείτε γιατί γίνεται αυτή η σχεδίαση; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:57. |
| |||
| |||
Δημιουργεί μια σχέση Πολλά προς Πολλά ανάμεσα σε Παραγγελίες Πελατών και Παραγγελίες προς Προμηθευτές αλλά γιατί συνδέει ξανά με τα προιόντα; Επειδή προσπαθώ να δημιουργήσω μια βάση διαχείρισης αποθήκης θα πρέπει να την σχεδιάσω έτσι για να μην κολλήσω αργότερα; Θα ήθελα να προχωρώ βήμα-βήμα έχοντας σε κάθε φάση την "έγκρισή" σας. |
| |||
| |||
Καλησπέρα και πάλι Χρήστο, αρχικά δες την συνημμένη photo.. πάνω σε αυτήν θα γράψω ώστε να το κατανοήσουμε παρέα... Λοιπόν,ξεκινώντας απο την αρχή: - Η βάση έχει πελάτες (Customers) - Οι Πελάτες έχουν τις παραγγελίες τους (εδώ καταχωρούνται τα στοιχεία της παραγγελίας (πχ. Ημερομηνία παραγγελίας και πελάτης) - Οι παραγγελίες με την σειρά τους έχουν λεπτομέρειες παραγγελιών (όπου μέσα σε αυτές καταχωρούμε τα είδη της παραγγελίας) Πρώτο καλό σημείο: εαν ανοίξεις την φόρμα των παραγγελιών σε σχεδίαση και δεις το "rowsource" του combobox της επιλογής του είδους θα δεις πως "τραβάει" τα είδη με βάση το ερώτημα Inventory (Προσοχή! όχι πίνακα!) Αυτό το ερώτημα είναι η αποθήκη σου.. Δεύτερο καλό σημείο: Παρατήρησε ότι δουλεύει με ερωτήματα μέσα στο ερώτημα inventory, και όχι με πίνακες για να φέρει τις ποσότητες που θέλει αθροίζοντας τα πεδία που θέλει κάθε φορά (πχ: SOLD, Ordered κλπ) φυσικά απο τον πίνακα "Inventory transactions". Τώρα υπάρχουν διαδικασίες μέσα στην VBA που δύσκολα περιγράφονται... οι οποίες μετασχηματίζουν την παραγγελία σε τιμολόγιο, ή σε απεσταλμένη, ολοκληρωμένη. Εδώ (στην VBA) ενημερώνεται ο πίνακας "Inventory Transactions" όπου χαρακτηρίζονται όλες οι κινήσεις, άνοιξε τον να δεις τι καταγράφει μέσα. Αυτή είναι και η καλύτερη τεχνική (για την ενημέρωση του πίνακα "Inventory Transactions") αν και μπορεί να γίνει και με ερωτήματα προσάρτησης, ενημέρωσης και διαγραφής... (πολύ περισσότερη δουλειά... ) Αυτά... ελπίζω να έγινα κατανοητός, μιας και είναι πάντα δύσκολο να περιγράψεις την λειτουργία της βάσης σε λίγες γραμμές.... Φιλικά, Άγγελος. Απο την άλλη μεριά γίνεται η ίδια διαδικασία για τις παραγγελίες της βάσης προς τους προμηθευτές, μόνο που εκεί δεν μας ενδιαφέρει η ποσότητα της αποθήκης, μιας και απο εκεί εισάγεται η ποσότητά μας.
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
| |||
| |||
Καλημέρα, Άγγελε είσαι επεξηγηματικός .... Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: - Σε μια παραγγελία πελάτη αντιστοιχώ τόσο "προϊόντα",που τα έχω στον Πίνακα Προϊόντα, όσο και μεταποιημένα προϊόντα. - Θέλω δηλαδή μέσω μιας Φόρμας, να δημιουργώ το μεταποιημένο προϊόν επιλέγοντας τα συστατικά του προϊόντα. - Όταν λοιπόν θα δημιουργώ αυτό το μεταπ_προϊόν, αρχικά θα είναι άβαφο. - Στην παραγγελία του πελάτη θα ορίζω το χρώμα του μεταπ_προϊόντος. - Καθώς θα προχωρά η παραγγελία προς πώληση θα πρέπει το μεταπ_προϊόν να "μετασχηματίζεται" από άβαφο σε βαμένο και να ενημερώνεται η Αποθήκη με τις κατάλληλες ποσότητες. Πως αντιμετωπίζεται αυτό σχεδιαστικά; |
| |||
| |||
Χρήστο καλησπέρα και καλό μήνα! Αυτό που παρουσιάζει η Northwind είναι στην ουσία Διαχείριση αποθήκης και παραγγελιών (αγορές - πωλήσεις) χωρίς φυσικά την διαχείριση παραγωγής που εσύ θέλεις. Αυτό που θα έκανα εγώ είναι το εξής: Αρχικά θα διατηρούσα την δομή της βάσης μου στα πρότυπα της Northwind μιας και είναι αποτελεσμάτικός ο τρόπος διαχείρισης της αποθήκης. Τώρα για την διαχείριση παραγωγής που αναφέρεις: Α) Θα μπορούσες να προσθέσεις κάποιο "παραστατικό ανάλωσης υλικών" (τύπου παραγγελίας) ώστε να καταχωρείς τα υλικά που χρησιμοποιείς για την δημιουργία αυτού (του νέου υλικού) και απο αυτό να παράγεται το νέο υλικό-είδος που θα παρακολουθείται στην αποθήκη. Β) Εαν δουλεύεις με "συνταγές" για την δημιουργία του νέου υλικού-είδους θα μπορούσες να τις αποθηκεύσεις σε 2 πίνακες ώστε να τις μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα στην περίπτωση Α. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις πάντως ονομάζεται διαχείριση παραγωγής και έχει φυσικά αρκετά πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις. Θα πρότεινα να δημιουργήσεις αρχικά την διαχείριση αποθήκης σου και αργότερα να προσθέσεις την διαχείριση παραγωγής ως επιπλέον δυνατότητα (ακόμα και σε νέα βάση συνδεδεμένη με την διαχείριση αποθήκης) Φιλικά, Άγγελος
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
| |||
| |||
Καλημέρα σ' όλους σας. Έχω ξεκινήσει δειλά δειλά να φτιάχνω μια βάση για διαχείριση αποθήκης και διαχείριση παραγωγής. Ανεβάζω την ΒΔ που έχω φτιάξει μέχρι τώρα, επηρρεασμένος απ' την δομή της Northwind. Αυτό που ζητώ από εσάς είναι να με βοηθήσετε στην σχεδίαση, ώστε να προσθέσουμε τους πίνακες εκείνους με τις κατάλληλες σχέσεις οπότε να έχω τη δυνατότητα να δημιουργώ νέα μεταποιημένα προιόντα, τα οποία θα περνάνε στις παραγγελίες των πελατών και τα οποία θα τα παρακολουθεί η αποθήκη. Για τους τύπους των συναλλαγών απογραφής: Αγοράστηκαν, Πουλήθηκαν, Αναμονή και Απορρίφθηκαν, η Αναμονή σε τι αναφέρεται; Προσπαθώ να καταλάβω, στο ερώτημα της απογραφής, το τρέχον επίπεδο το οποίο το υπολογίζει απ' τη σχέση: Τρέχον επίπεδο=ποσότητα που αγοράστηκε-ποσότητα που πουλήθηκε-σε αναμονή+ποσότητα σε παραγγελία προς προμηθευτή-ποσότητα σε ανεκτέλεστη παραγγελία πελάτη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:57. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ | maira_kanari | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-08-16 09:27 |
[Γενικά] Διαχειρίση αποθήκης | Sarris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 06-01-14 22:12 |
[Συναρτήσεις] Διαχείριση αποθήκης Stock | bakman | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-07-13 21:43 |
[Μορφοποίηση] Ερώτηση για σωστή χρηση IF | alexkour | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-01-11 20:36 |
[Συναρτήσεις] Ερώτηση για σωστή χρηση IF | alexkour | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-01-11 19:41 |
Η ώρα είναι 21:00.