Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Tabbed form
Καλησπέρα και πάλι. Μια νέα απορία. Έχω μια φόρμα που σε αυτήν έχει ένα list box το οποίο τραβάει κι ενημερώνει εγγραγές από έναν πίνακα. Από κάτω θέλω να βάλω tabs το οποία να τα δημιουργώ όποτε θέλω εγώ με ένα κουμπί . Το όνομα του tab να αποθηκεύεται σε έναν πίνακα. Στο List box θα είναι το έτος , και στα tabs θα είναι οι μήνες και μέσα στα tab οι μέρες του μήνα τις οποίες κι αυτές εγώ να μπορώ να τις δημιουργώ όποτε θέλω. Γίνονται όλα αυτά ή ζητάω πολλά ? |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Αρχικά να πω πως εφόσον τα tabs θα είναι οι μήνες, ίσως είναι ευκολότερο να υπάρχουν και να τα εμφανίζεις ή αποκρύπτεις ανάλογα. Με αυτή την λογική δεν καταλαβαίνω αυτο: "Το όνομα του tab να αποθηκεύεται σε έναν πίνακα." Για ποιον λόγο? Επίσης για το listbox: αρχικά λες: "...έχει ένα list box το οποίο τραβάει κι ενημερώνει εγγραγές από έναν πίνακα" και στην συνέχεια: "Στο List box θα είναι το έτος" Ίσως μια αναλυτική και ακριβής περιγραφή θα μας βοηθούσε στην κατανόηση και λύση του προβλήματός σου.. Στην Access όλα είναι δυνατά ;) Φιλικά πάντα!
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
| |||
| |||
Πολύ καλησπέρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Παραθέτω μια εικόνα όπως την έχω φανταστεί αλλά χωρίς να μπορώ να την υλοποιήσω. Στο πεδία έτος θα καταχωρώ διάφορα έτη. Στις ετικέτες με το όνομα του κάθε μήνα σε ετικέτες θέλω να δείχνω μια λίστα με ονόματα και με το τί ωράριο δουλεύουν κάθε μέρα του μήνα . Φυσικά αυτή την λίστα να μπορώ να την επεξεργάζομαι. .Με το κουμπί επόμενος μήνας θα φτιάνχεται ένα tab με το όνομα του επόμενου μήνα και μετά με ένα άλλο κουμπί να βάζω τις μέρες κάθε μήνα . Έινια λίγο πιο κατανοητό τώρα ? |
| |||
| |||
Βασικά, προσπάθησε αρχικά να φτιάξεις τους πίνακές σου. Οι φόρμες έρχονται στο επόμενο στάδιο.. - Δημιούργησε έναν πίνακα ο οποίος θα περιέχει τα έτη - έναν πίνακα ο οποίος θα περιέχει τους μήνες - και έναν πίνακα ο οποίος θα περιέχει της ημέρες Πιστεύω πως αυτό που θέλεις να κάνεις δεν είναι και ότι το πιο λειτουργικό (στο επίπεδο φόρμας πάντα) Θα μπορούσες πολύ εύκολα να δημιουργήσεις μια φόρμα σε μορφή "Συνεχείς φόρμες" και να συμπληρώνεις σε αυτήν τον μήνα, μέσα απο ένα combobox (valuelist) πεδίο τον / τους μήνες για το κάθε έτος. Και το ίδιο να κάνεις για τις ημέρες του μήνα. Προσπάθησε να ξεκινήσεις με αυτόν τον τρόπο και ανέβασε αυτό που έκανες για να το δούμε καλύτερα.. Φιλικά..
| |||
| |||
Ωραία , ας αφήσουμε τις φόρμες κια ας ξεκινήσουμε από τους πίνακες . Έχω φτιάξει αυτό . Στον πίνακα Έτος κρατάω τα χρόνια , στον πίνακα Μήνες τους μήνες και στον πίνακα μέρα τις μέρες. Το θέμα είναι ότι όταν πάω να βάλω μια μέρα σε ένα μήνα ενός έτους δεν σχετίζεται με το έτος , αλλά μόνο με τον μήνα . Δεν ξέρω αν έχω κάνει κάτι λάθος. Και πως όλα αυτά θα τα σχετίσω με τον πίνακα Εργαζόμενοι και τον πίνακα Ημερήσιο πρόγραμμα ? Το έχω ξανα αναφέρει και σε προηγούμενο θέμα αλλά αυτό που θέλω να πετύχω φαίνεται στο φύλα excell Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Καλημέρα, λοιπόν, στην βάση που ανέβασα άνοιξε να δεις τους πίνακες στις σχέσεις. Άφησε λιγάκι απ' έξω τον πίνακα "ημερήσιο πρόγραμμα" (daily_schedule) (άλλαξα τις ονομασίες των πινάκων και τα περισσότερα στοιχεία στα Αγγλικά) Όπως θα δεις κάτω απο το έτος έχεις του μήνες σε combobox, τώρα, μέσα στους μήνες έρχεσαι και "κρεμάς" τις ημέρες. Απο τις ημέρες είναι που προκύπτει το ημερήσιο πρόγραμμα που ζητάς, όλη σου η πληροφορία έρχεται και "μαζεύεται μέσα σε αυτόν τον πίνακα. Αν παρατηρήσεις τον πίνακα θα δεις ότι υπάρχουν 3 κλειδιά. Αυτό περιορίζει τον πίνακα στο να μην μπορεί να έχει έναν εργαζόμενο στην ίδια ημερομηνία (μήνα), στην ίδια ημέρα και στην ίδια βάρδια! Και αυτό είναι και το λογικό! :P Τώρα ο πίνακας "ημερήσιο πρόγραμμα" (daily_schedule) όπως είπα και παραπάνω θα προκύψει απο τα στοιχεία όλων των πινάκων (και ειδικά του πίνακα days) μέσα απο ερώτημα. Σε όλη αυτή την διαδικασία, φυσικά μπορείς να προσθέσεις ή να μεταβάλεις και να διαγράφεις στοιχεία εργαζόμενους και βάρδιες κλπ κλπ κλπ. Τώρα λοιπόν που έχεις την βάση των πινάκων περνάμε στο να φτιάξουμε το ερώτημα που θα μας δώσει το ημερήσιο πρόγραμμα και μετά πάμε στις φόρμες και τις αναφορές. (δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να το προχωρήσω τώρα... θα το κοιτάξω όμως το βραδάκι, στο μεταξύ ότι μπορέσεις να προσθέσεις - δημιουργήσεις είναι προς όφελός σου :D )
| |||
| |||
Ας συνεχίσουμε το θέμα εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/access...programma.html μιας και αφορά την ίδια βάση δεδομένων και ήδη έχει γίνει αρκετή δουλειά απο τον Γιώργο κι εσένα..
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Word Style Form σε Access | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 10-01-17 19:05 |
Split form | mikekal1oo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-04-16 21:19 |
Admin Login Form | Dimitriss | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 21-12-15 12:08 |
Form Size - Πρόβλημα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-01-14 19:21 |
Export form results | spooky | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 31-05-10 19:13 |
Η ώρα είναι 08:40.