Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην Κοινότητα. Ζητώ την βοήθειά σας σε κάτι που δεν καταφέρνω. Στο πίνακα tbl2 και στο πεδίο Who αφού επιλέξω ΘΕΛΩ στο πεδίο Is να "τραβάει" την τιμή του πεδίου F2 απ' τον πίνακα tbl1 για το αντίστοιχο όνομα. Έτσι θα έχω ΚΑΙ την δυνατότητα να καταχωρώ Διαφορετική τιμή αν θέλω. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:57. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Νομίζω αυτό θες : Κώδικας: Private Sub Who_AfterUpdate() Me.Is = DLookup("[F2]", "tbl1", "[F1]='" & Me.Who.Column(1) & "'") End Sub Νικόλας |
| |||
| |||
![]()
Ναι, σ' ευχαριστώ πολύ. Γιατί η παρακάτω έκφραση δεν δουλεύει; Me.Is = DLookup("[F2]", "tbl1", "[F1]=" & [Who]) |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Το comboBox Who το έχεις να περιέχει δύο στήλες ( Η πρώτη αντιστοιχεί στα ID και η δεύτερη σε ονόματα). Η πρώτη έχει μηδενικό μήκος και δεν την βλέπεις. Για να "πιάσεις" τα ονόματα 'Νίκος' και 'Χρήστος', τα οποία ανήκουν στην 2η στήλη, πρέπει να γράψεις Who.column(1). Η πρώτη στήλη είναι Who.column(0) ή απλά Who. Η γραφή "[F1]=" & [Who] πάει να πιάσει την πρώτη στήλη που περιέχει αριθμούς! Έχεις και εδώ -μάλλον- λάθος διότι το Who δεν είναι πεδίο, οπότε οι αγκύλες αν δεν είναι άχρηστες, θα έχεις πρόβλημα εκτέλεσης. Η δεύτερη στήλη είναι string και αυτό δικαιολογεί τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής. Καλή συνέχεια Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Ήσουν κατατοπιστικός, σ' ευχαριστώ.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενημέρωση πεδίου απο άλλο αντικείμενο | th3_b3st | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-10-16 09:01 |
[VBA] Προτροπή για ενημέρωση Πεδίου χωρίς δυνατότητα Παράκαμψης ! | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 31-05-13 01:06 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση πεδίου από άλλο | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 05-03-12 10:50 |
Διατήρηση τιμής αριθμητικού πεδίου σε φόρμα καταχώρησης | pnikolareas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-09-11 11:48 |
[ Φόρμες ] Έλεγχος για αποφυγή νέας καταχώρησης ίδιου πελάτη | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-11-10 17:08 |
Η ώρα είναι 14:46.