Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Διαχείριση βάσης μέσω internet και 2 χρήστες

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-03-12, 20:36
Όνομα: Βαγγέλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Προεπιλογή Διαχείριση βάσης μέσω internet και 2 χρήστες

Καλησπέρα!
Θέλω να φτιάξω πρόγραμμα επιβραβεύσεως πελατών στο κατάστημα μου, δηλαδή ανάλογα με τις αγορές που κάνει ο πελάτης θα του δίνω και πόντους (π.χ. 1€ = 1 πόντος) έτσι έχω σκεφτεί το εξής σύστημα:
Θα εκτυπώσω κάρτες τύπου BUSSINESS CARD λεύκες.
Επεισεις θα τυπώσω αίτησης εγγραφής.
Και μια βάση δεδομένων στην ACCESS το όποιο θα περιέχει
3 πίνακες.
Ο πρώτος πινάκας είναι ο ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
Με τα πεδία Κωδικος_πελ, όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο
Ο δεύτερος είναι ο ΔΩΡΑ
Με τα πεδία Κωδικος_δωρου, πόντοι, όνομα_δωρου
ο τρίτος πινάκας είναι ο ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ
Με τα πεδία Κωδικος_πελ, όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο, _δώρου, πόντοι, όνομα_δωρου, εισαγωγη_ποντων, εξαργύρωση.
Όταν θα έρχεται νέο μέλος θα των περνώ στον ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ και ο κωδικος_πελατη που θα εισάγω θα τον σιμιονο και στην τυπωμένη κάρτα που προαναφερα, έτσι κάθε πελάτης έχει τον δικό του κωδικό (πχ 035).
Όταν λοιπόν θα αγοράζει κάποιος προϊόντα συνολικής αξίας 50€ εγώ θα εισάγω με φόρμα
035 – 50 και εντερ, με ερώτημα θα βρίσκει τον πελάτη με τον κωδικό 035 και στον πινάκα ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ θα καταχωρεί τα στοιχειά συν 50 πόντους και πάει λέγοντας…
Η φόρμα σιγά σιγά θα μεγαλώσει όπως Έλενχος πόντων εξαργύρωση πόντων κλπ κλπ.
Το στήσιμο είναι αρκετά εύκολο με τις γνώσεις μου πάνω στην ACCESS…
Το σοβαρό όμως πρόβλημα μου είναι το εξής!!
Έχω 2 καταστήματα…
Πως θα διαχωρίζοντα και τα 2 καταστήματα την ίδια βάση μέσω ιντερνετ?
Πως θα βάζει και το 1 και το άλλο κατάστημα στοιχειά στην βάση?
Υπόψη έχω και στους 2 pc, dyndns.info, ftp στην otenet και windows 7 με Access 2007…!
Βοηθήστε παρακαλώ!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-12, 22:07
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα!
Βαγγέλη, κατά τη γνώμη μου, για να γίνει "σωστή δουλειά" θα πρέπει να υπάρχει μια βάση δεδομένων σε Διακομιστή MSSQL (κατά προτίμηση Windows Server) στην οποία θα έχουν πρόσβαση μέσω της εφαρμογής Access οι υπολογιστές των καταστημάτων σου.
Αυτά με το σκεπτικό ότι θα χρησιμοποιηθεί η Microsoft Access ως πρόγραμμα πελάτης.

Θα πρέπει να ασχοληθείς με το κεφάλαιο msSQL Server για να μπορέσεις να συνεχίσεις το έργο σου.

Όσο για τη δόμηση των πινάκων σου, θα πρέπει το εξετάσεις πιο προσεκτικά για να αποφεύγονται άσκοπες μεταφορές δεδομένων στο Internet.
Περιμένουμε νέα σου όταν αποφασίσεις τι σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 02-03-12, 09:01
Όνομα: Βαγγέλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Προεπιλογή

Τάσο καλημέρα!
Η αλήθεια είναι πως όσες φορές έχω κάνει ερώτηση στο φόρουμ με έχεις βοηθήσει και σε ευχαριστώ πολύ! Σχετικά με το MS-sql…
Έχει να κάνει με το MICROSOFT SQL SERVER 2008 που βρήκα στο ιντερνετ?
Και σε παρακαλώ επειδή οι γνώσεις μου είναι μόνο για τα προϊόντα office και δεν έχω ασχοληθεί με sql server…
Μπορείς να μου εξηγήσεις πως στήνετε έναν τέτοιος σερβερ και γενικά πως δουλεύει όλη η διαδικασία….
Δηλαδή φτιάχνω έναν σερβερ με public-ip 95.85.125.12 και πόρτα 3209 και το συνδέω με το αρχείο MDB της access??
Και έτσι.. σε όποιον pc και αν κάτσω μπορώ να τρέξω το αρχείο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-12, 02:13
Όνομα: Στέλιος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Βαγγέλη θα μπορούσες να έχεις την βάση δεδομένων σου και σε MySQL που είναι πιο οικονομική λύση και αν διαθέτεις ιστοσελίδα της επιχειρησής σου θα μπορούσες να προσθέσεις έναν πίνακα σε ήδη υφιστάμενη βάση.
Για την σύνδεση μπορείς να διαβάσεις οδηγίες στο παρακάτω μήνυμα
http://www.ms-office.gr/forum/access...stoselida.html

Με τον τρόπο αυτό μπορείς να το προβάλεις και στην ιστοσελίδα σου. πχ βάζοντας κάποιος τον κωδικό του να βλέπει πόσους πόντους έχει.
Θα πρέπει να προσέξεις λίγο τα θέματα ασφαλείας, καλύτερα να έχεις μόνο ένα πίνακα που θα έχει τον κωδικό του πελάτη, την ημερομηνία της συναλλαγής και τους πόντους που κέρδισε από αυτή. Έτσι θα αποφύγεις και την διακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων μέσω Internet και δεν θα εκθέσεις και δεδομένα των πελατών σου στο διαδίκτυο. Τα υπόλοιπα στοιχεία μπορούν να είναι σε έναν τοπικό πίνακα και όταν προστίθετε νέος πελάτης να ενημερώνεις με μη αυτόματο τρόπο και την άλλη βάση.
Δοκίμασε και πες μας αν χρειάζεσαι βοήθεια κάπου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Ασφάλεια] Μενού - κρύψιμο κορδέλας απο χρήστες Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 07-03-17 05:33
[ Ασφάλεια] Update εφαρμογής ACCESS μέσω Internet vraxnakisg Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 18-06-15 03:29
βοηθεια για χρηστες... Giorgos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 28-01-10 21:52
Έλεγχος πρόσβασης στο Internet μέσω κώδικα ChryssaV Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 06-08-09 18:32

Η ώρα είναι 14:50.