Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ανανέωση ενός σύνθετου πλαισίου (combo box)
Γεια σας παιδιά! Έχω ένα σύνθετο πλαίσιο που περιέχει βιβλία και παίρνει δεδομένα από ένα ερώτημα στο οποίο έχω βάλει κριτήριο στο πεδίο diathesima >0. Αν επιλέξω ένα βιβλίο τότε το πεδίο διαθέσιμα θα μειωθεί κατά ένα. Αν λοιπόν επιλέξω ένα βιβλίο, για το οποίο υπάρχει 1 μόνο διαθέσιμο αντίτυπο, τότε στην επόμενη εγγραφή δε θα ήθελα να εμφανίζεται στις τιμές του σύνθετου πλαισίου. Αυτό όμως εμφανίζεται. Η εντολή me.refresh ναι μεν ανανεώνει τα δεδομένα του σύνθετου πλαισίου, αλλά δε μου κάνει γιατί η φόρμα μου δεν επιτρέπει επεξεργασία εγγραφών κι έτσι δεν μπορώ να συμπληρώσω τα επόμενα πεδία. Δοκίμασα την εντολή requery για το σύνθετο πλαίσιο, αλλά δε γίνεται κάτι. Σκέφτομαι ότι ίσως να πρέπει να κάνω refresh το rowsource του σύνθετου πλαισίου, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω. Ελπίζω να έχει κάποιος από σας κάποια ιδέα. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σάκη, δεν ξέρω σε ποιο συμβάν εκτελείται η μέθοδος requery. Για να δώσει σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να εκτελεστεί μετά την αποθήκευση της τρέχουσας εγγραφής στον πίνακα και την ενημέρωση του πεδίου του diathesima με τη νέα τιμή. Αν η μέθοδος requery τοποθετηθεί στο συμβάν AfterUpdate της φόρμας πιστεύω ότι το σύνθετο πλαίσιο θα ενημερώνεται σωστά. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Κύριε Γιώργο έβαλα τη μέθοδο requery στο afterupdate της φόρμας και λειτουργεί άψογα!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σύγκριση σύνθετου πλαισίου και λίστας | area51 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-07-10 14:37 |
Ανανέωση περιεχομένου σύνθετου πλαισίου | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 03-05-10 21:14 |
Σύγκριση σύνθετου πλαισίου και λίστας | pm4698 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 21 | 08-03-10 11:52 |
Δημιουργία σύνθετου πλαισίου | periman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-01-10 11:58 |
Καταστροφή σύνθετου πλαισίου | sgsiemekis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-02-09 22:15 |
Η ώρα είναι 08:33.