Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Συναρτήσεις ] Ενημέρωση combobox με [Forms]! που βρίσκεται σε υποφόρμα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-02-12, 12:25
Όνομα: Μανώλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Ενημέρωση combobox με [Forms]! που βρίσκεται σε υποφόρμα

Γεια σε όλους σας

Έχω βοηθηθεί πάρα πολύ από το φόρουμ, όλο αυτό το διάστημα και σας ευχαριστώ όλους γι αυτό. Πλέον ήρθε και εμένα η σειρά μου να ζητήσω την βοήθεια σας, γιατί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω (έχω ψάξει και στο συγκεκριμένο φόρουμ αλλά και με googlαρισμα) αλλά δεν βρίσκω κάποια λύση.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την ενημέρωση ενός combobox από άλλο combbox.

Χρησιμοποιώ την πρακτική σε επίπεδο φόρμας δλδ
[Forms]![όνομα φόρμας]![όνομα combobox φιλτραρίσματος]

Και όχι την εντολή visualBasic γιατί α. μου φαίνεται ποιο εύκολη και ποιο πρακτική η εντολή [forms]!..... β. σε κάποιο combobox θέλω να μου εμφανίζει τα δεδομένα συμφώνα με τo φιλτράρισμα από 7 προηγούμενα combobox. Αυτό έχω καταφέρει να το κάνω σε επίπεδο φόρμας.

Το πρόβλημα μου είναι πως όταν την φόρμα στην οποία έχω το/α combobox την κάνω υποφορμα μια άλλης φόρμας τότε η «εντολή» [Forms]![όνομα φόρμας]![όνομα combobox φιλτραρίσματος] ΔΕΝ λειτουργεί.

Υπάρχει τρόπος να δηλώσω στην εντολή

[Forms]![όνομα φόρμας]![όνομα combobox φιλτραρίσματος] πως βρίσκετε μέσα σε υποφορμα, δηλαδή κάπως έτσι

[Forms]![όνομα φόρμας]! [όνομα υποφόρμας]! [όνομα combobox φιλτραρίσματος]

Έχω δοκιμάσει διάφορα «σενάρια» για να τροποποιήσω την εντολή αλλά δεν βρήκα λύση.
Υπάρχει λύση γι αυτό το πρόβλημα ή η συγκεκριμένη εντολή λειτουργεί μόνο σε επίπεδο μονής φόρμας?

Επισυνάπτω ένα demo για να δείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, σε περίπτωση που στο παραπάνω κείμενο, δεν γίνομαι κατανοητός.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ComboBox-SubForm.zip (121,7 KB, 49 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolo : 23-02-12 στις 23:00. Αιτία: upload demo
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-12, 13:16
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα φίλε Μανώλη (Με συγχωρείς αν κάνω λάθος αλλά με το Μανολο και χωρίς τόνο δεν έχω άλλη επιλογή) .

Η έκφραση [Forms]![OrderSub]![OrderCompany] είναι λάθος επειδή αναφέρεται σε μοναδική φόρμα
που δεν είναι ανοιχτή.

Όταν ζητάς την τιμή ενός πεδίου υποφόρμας θα πρέπει να ακολουθήσεις την ιεραρχία όπως δείχνει η εικόνα:

Ενημέρωση combobox με [Forms]! που βρίσκεται σε υποφόρμα-formtree.png

Πληροφοριακά να πούμε ότι η υποφόρμα είναι ένα αντικείμενο της φόρμας όπου περιέχεται
και έχει παρόμοιες ιδιότητες με τα υπόλοιπα αντικείμενα που μπορούν να εισαχθούν σε μια φόρμα Access.
Επιπλέον η υποφόρμα έχει το αντικείμενο "Form" το οποίο περιέχει στοιχεία της φόρμας.
Στην ουσία πρόκειται για ένα "Container" που φιλοξενεί την κλάση μιας φόρμας.

Έτσι λοιπόν έχουμε:

Forms![Order]![OrderSub].Form![OrderCompany]

Αν είχαμε ακόμα μια υποφόρμα μέσα στην υποφόρμα OrderSub τότε η έκφραση θα ήταν:

Forms![Order]![OrderSub].Form![Δευτερεύουσα φόρμα OrderSub].Form![Πεδίο1]

Καλή συνέχεια

Τάσος
Παλιά 23-02-12, 22:54
Όνομα: Μανώλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

σε ευχαριστώ πάρα πολύ τάσο,
Ντούλεψε, που έλεγε και ο γκέλερ ;-)

Με ξεκόλλησες, με βοήθησες πάρα πολύ χίλια ευχαριστώ

είχα την εντυπωση πως δοκίμαζα τον τρόπο που μου έδειξες, αλλα προφανώς μάλλον αντί για τελεία στο .form!, έβαζα θαυμαστικό !form!

Εννοείτε βέβαια πως ούτε καν μου πέρασε απο το μυαλο να το κάνω με Δόμηση εκφράσεων, έτσι είναι, όταν τρως κόλλημα, τρώς κόλλημα όχι αστεια χαχα

και πάλι χίλια ευχαριστώ, να σαι καλά

Υ.Γ. ναι Μανώλη με λένε, χμμμ και γω τώρα που το έριξα μια ματιά αυτο το manolo, λίγο "αμερικανιά" μου φάνηκε, θα το αλλάξω.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ενεργοποίηση εντολής στην κυρίως φόρμα μετά απο ενημέρωση πεδίου σε υποφόρμα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 29-07-15 19:34
Enable / Disable εντολής που βρίσκεται σε υποφόρμα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 15-06-15 07:34
[VBA] Ενημέρωση Διαφορετικών Διαδοχικών Κελιών Με Ενα Combobox dream-garden Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 07-11-14 04:37
Ενημέρωση ComboBox μετά απο διπλό κλίκ γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 25-02-14 07:19
[VBA] Σύγκριση τιμών ComboBox από το ίδιο το ComboBox. anestaki Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 08-02-13 12:49

Η ώρα είναι 16:53.