Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εισαγωγή ημερομηνίας σε τμήμα πεδίου.
Καλημέρα!!!! Επιστρέφω με νέα απορία. Κάθε εγγραφή μου σε εναν πίνακα ορίζεται απο έναν μοναδικό κωδικό (πρωτεύων κλειδί) πού εχει την εξής μορφή: 0000/00/000000 όπου τα πρώτα τέσσερα ψηφία είναι ένας τετραψήφιος αριθμός που αλλάζει κάθε εργάσιμη ημέρα στην οποία θα πραγματοποιηθούνε εγγραφές. Τα δυο ενδιάμεσα ψηφία είναι ενας αύξων αριθμός. και τα έξη τελευταία είναι η ημερομηνία αντεστραμμένη δηλ εαν σήμερα εινα 21/02/2012 τοτε είναι το 120221. Αυτό που θέλω είναι όταν ορίζω την ημερομηνία της καταχώρησης να συμπληρώνεται αυτόματα το τελευταίο κομμάτι του κωδικού. Επίσης μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο για να ξεκινήσω να μαθαίνω περι VBA; Ευχαριστώ προκαταβολικά. |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα. Καλημέρα Ανθή. Παίρνοντας αφορμή απο εδώ. http://www.ms-office.gr/forum/access...rithmisis.html δες το συνημμένο. Πιθανό να σε εξυπηρετεί Φιλικά Νάσος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos23 : 21-02-12 στις 21:25. Αιτία: Διόρθωση της πρώτης βιαστικής ανάρτισης |
| |||
| |||
Ανθή, Καλησπέρα Για να μπαίνει αυτόματα στο τελευταίο τμήμα του πρωτεύοντος κλειδιού η ημερομηνία καταχώρησης, δοκίμασε το εξής: 1. Στην προβολή σχεδίασης του πίνακα θέσε προεπιλεγμένη τιμή (Default Value) την παράσταση: "/" & Format(Date();"yymmdd") 2. Στη φόρμα καταχώρησης των στοιχείων πρόσθεσε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub ID_GotFocus() Me.ID.SelStart = 0 End Sub Η ημερομηνία καταχώρησης λαμβάνεται από το χρονόμετρο του PC Για βιβλία VBA έχει ξαναγίνει συζήτηση στο φόρουμ και παλιότερα. Δες το σύνδεσμο. http://www.ms-office.gr/forum/visual...ions-help.html Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 21-02-12 στις 17:47. Αιτία: Πρσθήκη: Δεν πρόσεξα ότι δε χρειάζονται διαχωριστικά στην ημερομηνία |
| |||
| |||
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!! Νομίζω πως η απάντηση του κυρίου Γιώργου απευθύνεται περισσότερο σε αυτό που χρειάζομαι. Και επιπλέον το οτι είναι το 666 μηνυμά του με προκαλεί να το προτιμήσω. Μονο που εχω ενα πρόβλημα. Θέλω να ορίζω εγώ την ημερομηνία και οχι ο υπολογιστης που είναι πιο συνεπής απο μένα. Γίνεται? Ευχαριστώ για την βοήθεια σας!!! |
| |||
| |||
Καλησπέρα Ανθή Υποθέτω ότι το πλαίσιο κειμένου στο οποίο πληκτρολογείται η ημερομηνία λέγεται «fDate». Αν στη φόρμα προσθέσουμε τον παρακάτω κώδικα, Κώδικας: Private Sub fDate_AfterUpdate() If IsDate(Me.fDate) Then If Len(Nz(Me.ID)) = 0 Or Len(Me.ID) = 7 Then Me.ID = "/" & Format(Me.fDate, "yymmdd") ElseIf Len(Me.ID) = 14 Then Me.ID = Left(Me.ID, Len(Me.ID) - 6) & Format(Me.fDate, "yymmdd") End If End If End Sub Private Sub ID_GotFocus() If Len(Nz(Me.ID)) = 7 Then Me.ID.SelStart = 0 End Sub Μόλις βγούμε από το «fDate», αφού πληκτρολογήσουμε ή αλλάξουμε μία ημερομηνία, στο πλαίσιο κειμένου του πρωτεύοντος κελιού «ID»:
Υ.Γ Συμφωνώ με τη λογική της επιλογής σου. Το 666 είναι εγγύηση!!!! |
| |||
| |||
Τέλεια!!!! Ευχαριστώ. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Αυτόματη εισαγωγή προκαθορισμένης ημερομηνίας | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-03-16 21:31 |
Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας, μετά απο ενημέρωση πεδίου | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-04-15 00:20 |
[Excel07] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας. | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 27-12-13 13:38 |
[Γενικά] Εισαγωγή ημερομηνίας | dsakellaris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-02-12 07:59 |
[Excel07] Εισαγωγή ημερομηνίας | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-05-11 23:53 |
Η ώρα είναι 08:52.