Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εμφάνιση συνόλου εγγραφών
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής πρόβλημά μου. Έχω μία φόρμα που παίρνει εγγραφές από ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Στην φόρμα μου θέλω να βάλω ένα πλαίσιο ελέγχου το οποίο να μου φανερώνει αριθμητικά το πλήθος των εγγραφών που εμφανίζονται. |
| |||
| |||
Αν υποθεσουμε οτι το ερωτημα στο οποιο αναφερεσαι ονομαζεται query 1, φτιαξε αλλο 1 ερωτημα το οποιο θα μετραει το πληθος των γραμμων του "query 1" και επεστρεψε τα αποτελεσματα του β ερωτηματος στο πλαισιο ελεγχου που αναφερεις
|
| |||
| |||
Στέλιο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Στο δεύτερο ερώτημα που αναφέρεις ποιο θα πρέπει να είναι το κριτήριο για να μου επιστρέψει τον αριθμό των εγγραφών; |
| |||
| |||
Στέλιο τελικά τα κατάφερα ως εξής: Στο ερώτημά μου υπάρχει το πεδίο ΑΦΜ Στο πλαίσιο κειμένου ως προέλευση εγγραφών έβαλα το εξής: =Πλήθος([ΑΦΜ]) και έτσι μου δίνει το σύνολο που θέλω. Πάντως σε ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντησή σου. |
| |||
| |||
Για να μην γεμίζεις την βάση σου με άχρηστα ερωτήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συνάρτηση dcount η σύνταξη της οποίας είναι =dcount("[field]";"[name of table or query]") στην οποία μπορείς στο τέλος να βάλεις και κριτήρια. πχ. σε ένα πλαίσιο κειμένου στην φόρμα σου βάζεις =dcount("[AFM]";"[PELATES]") Δες στην βοήθεια της Access περισσότερα για την συνταξή της. Γενικά οι συγκεκριμένες συναρτήσεις (dcount,dlookup,dmax,dmin) βοηθούν σημαντικά.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Υποφόρμες ] Εμφάνιση τελευταίων εγγραφων | Dimitriss | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 10-01-17 16:27 |
Εμφάνιση επιλεγμένων εγγραφών από Σύνθετο Πλαίσιο | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-11-14 19:07 |
[ Εκθέσεις ] οριζόντια εμφάνιση εγγραφών σε έκθεση | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-08-14 08:39 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση γενικού συνόλου | Σκτετε | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-04-13 19:36 |
Αυτόματη εμφάνιση εγγραφών σε φόρμα Access | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 16-07-10 19:18 |
Η ώρα είναι 07:12.