Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κωδικοί σε φόρμα Login
Καλησπερα σε ολους και παλι χρειαζομαι την βοηθεια σας και ειδικοτερα απο τον Κον Φιλοξενιδη επειδη γνωριζει καλα το αντικειμενο μια και προσφατα απαντησε στον Κο Βασιλουδη Λοιπον Βλεποντας την ερωτηση που εκανε ο Κος βασιλουδης περι ασφαλιας της βασης προσπαθησα να εφαμοσω οτι αυτος εκανε σε μια δικη μου βαση Μελετησα λεπτομεως οτι ειχε κανει αλλα οταν πηγα να τα εφαρμοσω και στη δικη μου βαση καπου τα εμπλεξα και δεν μπορω να βγαλω ακρη σας ανεβαζω λοιπον την βαση μηπως μπορεση καποιος να μου πη που κανω λαθος στον κωδικα και μου βγαζει μηνυμα run time error 2501 Ο κωδικος εινα admin και pass 1953 Θελω οταν μετα τον χρηστη και το pass οταν ανοιγη το κουμπι ΟΚ πατωντας το να ανοιγη η φορμα Copyright Ευχαριστω για τον χρονο σας Χρηστος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Απλοποίησα κατά πολύ τον κώδικα του φίλου μου Τάσου, για να δείξω την "απλοϊκή έκδοσητου κώδικα" κλειδώματος μιας βάσης και επιπλέον -με αυτή τη μορφή- θα φανεί χρήσιμος σε όσους γνωρίζουν ψήγματα VBA. Χρήστο, ελπίζω να βοηθηθείς.. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Ευχαριστω για την απαντηση σου και ναι ειναι πολυ απλουστερη του Τασου με βοηθησε αλλα θα ηθελα εαν μπορης να προσθεσης στον κωδικα μια ρουτηνα ωστε το κουμπι ΟΚ να μην ειναι ορατο και μονο οταν βαλει ο χρηστης το pass και ειναι σωστο πατωντας ENTERμονο τοτε να γινεται ορατο Πιστευω πως για σενα να ειναι ευκολο και κατι ακομη μια ερωτηση πολυ απλη αλλα εχω κολληση Οταν εργαζομαι σε σε μια Forma και θελω να προσθεσω ενα εργαλειο σχεδιασης ειτε αυτο ειναι μια εντολη η κατι αλλο δεν μου εμφανιζει τον Οδηγο για να μπορω να του δωσω τι πρεπει να κανει π.χ θελω με μια εντολη να κλεινη η να ανοιγη καποια φορμα η κατι αλλο αυτο δεν μου το εμφανιζει πρεπει κατα λαθος να εχω ξετσεκαρη η να εχω τσεκαρη καποιο κουτακι απο την κεντρικη φορμα Εαν γνωριζεις λιγη βοηθεια παρακαλω Ευχαριστω για τον χρονο σου Χρηστος |
| ||||
| ||||
Χρήστο, Άν είσαι θολωμένος από Access και το σόι της, άστηνα για λίγο - πιές λίγο κρασάκι με καλή παρέα και αύριο πάλι ...θα ξημερώσει! Θες να φέρεις τη φόρμα σε περιβάλλον σχεδίασης; Αν κατάλαβα καλά ότι αυτό ψάχνεις, κάνεις δεξί κλικ στην περιοχή (συνήθως στην επάνω-επάνω περιοχή) της φόρμας και στη συνέχεια επιλέγεις "Προβολή σχεδίασης". Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Με βοηθησες αφανταστα Τωρα λεω να ακολουθησω την συμβουλη σου Καλο Βραδυ Χρηστος |
| |||
| |||
Νίκο καλησπέρα. Μήπως μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο και σε έδκοση 2003 Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Φίλοι μου, ένα User Login σε μια βάση δεδομένων, χρησιμοποιείται κυρίως:
κάλλιστα μέσω ενός ερωτήματος (ακόμα και από άλλα προγράμματα του Office) να αντλήσει ή να μετατρέψει τα δεδομένα μιας βάσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να κλειδώσει τη βάση με κωδικό προστασίας. Τώρα ας εξετάσουμε τη συμπεριφορά και το λογικό κομμάτι μιας φόρμας σύνδεσης χρήστη (User Login). Όλοι μας έχουμε συναντήσει και γνωρίζουμε τη διαδικασία σύνδεσης (ακόμα και όταν συνδεόμαστε εδώ στο φόρουμ) ενός χρήστη σε ένα σύστημα. Αρχικά φροντίζουμε η πληροφόρηση του τι συμβαίνει στο παρασκήνιο να είναι επαρκής για το χρήστη. Σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουμε το χρήστη κλείνοντας του την οθόνη ή αποκρύπτοντας κάποια στοιχεία ελέγχου από τη μάσκα σύνδεσης. Απεναντίας φροντίζουμε να τον πληροφορούμε ευγενικά με μήνυμα (Message box) όταν:
Αρκεί το εικονίδιο της πληροφορίας (vbInformation). Επίσης η πληροφορία ότι ο χρήστης έχει πληκτρολογήσει τον σωστό κωδικό πριν ακόμα πατήσει το κουμπί [Login] συγκαταλέγεται στα θετικά. Στα παραδείγματα της Access και στο θέμα: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post9290 υπάρχουν σχετικά παραδείγματα από όπου μεταξύ άλλων μπορεί κανείς να δει τα αναγραφόμενα στην πράξη. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 07-02-12 στις 11:00. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
login users σε νεα βαση δεσομενων | sfedona85 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 07-05-18 00:09 |
Admin Login Form | Dimitriss | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 21-12-15 12:08 |
[ Φόρμες ] Login σε φορμα | konskeme | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-06-13 22:22 |
Φόρμα Login στην Access | Tasos | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 06-02-12 20:39 |
Aπενεργοποίηση μενού πριν το Login | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-02-11 08:53 |
Η ώρα είναι 08:21.