Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνθετο πλαίσιο που βασίζεται σε παραμετρικό ερώτημα
Γεια σας παιδιά! Σε μία φόρμα της Access 2003 χρησιμοποιώ ένα σύνθετο πλαίσιο, το οποίο ονομάζεται "Τιμή" και παίρνει δεδομένα από ένα ερώτημα. Στο ερώτημα αυτό θέλω να βάλω παράμετρο στο πεδίο "Κωδικός". Η τιμή της παραμέτρου θέλω να μπαίνει αυτόματα και να είναι η τιμή του πεδίου "Κωδικός" το οποίο υπάρχει στη φόρμα. Πώς μπορώ να το κάνω αυτό; Υπάρχει λύση ή θα πρέπει να φτιάξω φόρμα που να βασίζεται σε ερώτημα; Δηλαδή, φανταστείτε ότι σε έναν πίνακα βάζω τον κωδικό ενός προϊόντος και την τιμή του. Σε μία φόρμα που δε σχετίζεται με τον πίνακα αυτό, θέλω αμέσως μετά την πληκτρολόγιση να εμφανίζεται σε ένα σύνθετο πλαίσιο (ας έιναι και πλαίσιο κειμένου) η τιμή του προϊόντος. Ελπίζω να είμαι κατανοητός. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους Σάκη καλώς ήλθες στην παρέα μας. Φτιάξε τον πίνακα, την φόρμα και περιέγραψε -επι της εικόνας που θα έχουμε- τι θες! Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Δεν είναι κατανοητό ό,τι περιγράφεις. Παράδειγμα, ο κωδικός υποψιάζομαι οτι είναι δεδομένο και ο όρος παράμετρος-που χρησιμοποιείς- δεν βρίσκω να έχει συγγένεια με το θέμα σου... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 06-02-12 στις 19:58. |
| |||
| |||
Νίκο σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την άμεση ανταπόκριση στο μήνυμά μου. Εδώ θα βρεις ένα παράδειγμα γι'αυτό που λέω. http://dl.dropbox.com/u/58056089/paradeigma.mdb Αν πας στη φόρμα "Periexomena_paraggelias" θέλω να δεις το ερώτημα που έβαλα στην προέλευση γραμμής, για το σύνθετο πλαίσιο "timi". Στο ερώτημα αυτό λοιπόν, το πεδίο "kwdikos_eidos_ypiresia" θέλω να παίρνει την τιμή του πεδίου "kwdikos_eidos_ypiresia" που υπάρχει στη φόρμα. Άρα με βάση αυτόν τον κωδικό, το ερώτημα θα ψάχνει ποια τιμή αντιστοιχεί στον πίνακα "Eidi_Ypiresies" και να την εμφανίζει στο σύνθετο πλαίσιο "timi" της φόρμας μου. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Στο πεδίο [kwdikos_eidos_ypiresia] άλλαξα την select των δεδομένων, ώστε να "τραβά" και την τιμή της επιλογής. Στο After_Update του πεδίου αποδίδω αυτή την τιμή στο σύνθετο πλαίσιο ΄timi' (Μάλλον θα ήταν καλυτερα να είναι πλαίσιο κειμένου). Επιπλέον Επέλεξε το πεδίο [kwdikos_eidos_ypiresia] και στις ιδιότητές του και στην καρτέλα Μορφή, δες τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζω τρία από τα τέσσερα πεδία της Select όταν επιλέγω στο σύνθετο πλαίσιο [kwdikos_eidos_ypiresia] Καλή συνέχεια... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο κάθε φορά που έφτιαχνα μια βάση δεδομένων έπεφτα συνεχεια σε αυτό το πρόβλημα. Πήγαινα από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μέσω Πάτρας. Οπότε σ' ευχαροιστώ πάρα πάρα πολύ για τη βοήθειά σου. Να είσαι καλά! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα επιλογής απο σύνθετο πλαίσιο | andreasp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-05-15 13:11 |
[ Active X Controls ] Σύνθετο Πλαίσιο | Αναστάσιος Αναγνωστάκης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 01-11-14 16:50 |
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-01-13 20:12 |
[ Φόρμες ] Σύνθετο Πλαίσιο | nodirem | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-08-12 10:33 |
[ Εκθέσεις ] Παραμετρικό Ερώτημα | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-08-11 11:30 |
Η ώρα είναι 07:45.