Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-01-12, 10:53
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Red face Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα

Καλημέρα σε όλους .
Είμαι νέος στο φόρουμ και μου άρεσε πολύ ότι υπάρχει υποστήριξη σε πολλά θέματα . Αν και είμαι αρκετά προχωρημένος στην Access και στην Visual Basic θα με βοηθούσε πολύ εάν ανακάλυπτα το φόρουμ νωρίτερα .
Με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό μια διαδικασία , συγκεκριμένα θέλω να μεταφέρω κάποια δεδομένα από την υπάρχουσα βάση από κάποιο πίνακα σε μια άλλη η οποία υπάρχει και δεν μπορώ να βρω λύση στο πως μπορώ να ανοίξω την άλλη βάση και να αποκτήσω πρόσβαση σε κάποιον πίνακα της .
Το παράδειγμα παλαιοτέρα : ‘’Αντιγραφή πινάκων από τρέχουσα βάση σε νέα βάση’’ είναι καλό αλλά μόνο δημιουργεί μια νέα βάση . Όταν το μετατρέπω σε άνοιγμα βάσης μου βγάζει όλο error .
Θα ήμουν πολύ ευγνώμων εάν κάποιους μπορεί να με σπρώξει το πώς θα κάνω τη σύνδεση . Η σύνδεση που κάνω στην υπάρχουσα βάση και λειτουργεί άψογα είναι η ακόλουθη :
Public db As ADODB.Connection, rs As ADODB.Recordset
Set db = CurrentProject.Connection
Set rs = New ADODB.Recordset
table = "SELECT * FROM tblPelates”
rs .Open table, db, adOpenForwardOnly, adLockReadOnly
Ξέχασα να συμπληρώσω ότι δεν θέλω να υπάρχουν συνδέσεις προς τους πίνακες της Βάσης Ν2 στην Βάση Ν1 .
Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη migimis : 23-01-12 στις 13:40. Αιτία: Συμπλήρωση .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-12, 18:06
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα Δημήτρη!

Πες μας αν θέλεις να μεταφέρεις ολόκληρους πίνακες ή να προσθέσεις δεδομένα σε πίνακα στην απομακρυσμένη βάση και αν ισχύει το δεύτερο ποια δεδομένα (με ποια κριτήρια) πρέπει να μεταφερθούν;

Περιμένουμε νέα σου

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 23-01-12, 18:45
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Στο παρελθόν είχα δουλέψει με την γραμμή :

Κώδικας:
Docmd.TransferDatabase, aclink,"Microsoft Access","c:\fakelos\basi.mdb", 
actable,"onomapinakaA","onomapinakaB"
Η τρέχουσα βάση μας, εντοπίζει τον πίνακα onomapinakaA μιας άλλης βάσης που ύπάρχει στον φάκελο c:\fakelos με το όνομα basi.mdb και 'βλέπει' τον προαναφερόμενο πίνακα με το όνομα onomapinakaB.
Μπορούμε να δουλέψουμε με τον πίνακα σαν να ήταν μέρος της τρέχουσας ανοιχτής βάσης!

Βέβαια, η λύση που προτείνω, δεν έχει να κάνει με τον φίλο μας, μιας και δεν ενδιαφέρεται για Link και είναι βέβαιο ότι ο Τάσος ή κάποιος άλλος φίλος θα δώσει την πρέπουσα λύση στον Δημήτρη.
Περιμένω να τους διαβάσω...

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 08:07

Lightbulb Διευκρινήσεις για την ερώτηση

Καλημέρα σε όλους .
Καταρχήν ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρων σας .
Τάσο , για να μη σε κουράζω θα γράψω εν΄συντομία αυτό που θέλω .
Υπάρχει η Βάση Ν1 στο στικάκι και τη μεταφέρω μαζί μου , στην οποία υπάρχουν όλες οι εγγραφές πελατών με τα στοιχεία τους , και υπάρχει η Βάση Ν2 στον σταθερό υπολογιστή στο γραφείο ακριβώς ίδια με την πρώτη , στην οποία εγώ θέλω να μεταφέρω κάπου-καπου μόνο επιλεκτικά μερικούς πελάτες και τις εγγραφές τους . Οι δομές τους και οι ονομασίες πινάκων είναι ίδιες .
Ανοίγοντας τα στοιχεία κάποιου πελάτη στην Ν1 , πατώντας το κουμπί αυτά να περνάνε στην Ν2 εκτός εάν αυτά υπάρχουν ήδη. Εάν ήταν συνδεδεμένοι οι πίνακες αυτό θα ήταν εύκολο , αλλά αυτό δεν θα το ήθελα διότι οι πίνακες είναι πολλοί .

Με εκτίμηση
Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-12, 10:45

Lightbulb Δοκιμές

Χαιρετώ ξανά .

Τώρα δοκίμασα την λύση που πρότεινε ο φίλος Νίκος .
Όλα δούλεψαν άψογα , δηλαδή δημιουργώ προσωρινά σύνδεση με κάθε ένα πίνακα , κάνω τη μεταφορά μου και μετά με την εντολή :
DoCmd.DeleteObject acTable, "onomapinakaBl"
σβήνω τις συνδέσεις .

Όλα αυτά υπάρχουν βέβαια στο HELP αλλά είναι πολλές φορές δύσκολο να βρει κάποιος τη λύση διότι πρέπει να ψάξει τόνους διδομένων για να τη ξετρυπώσει . Για αυτό η βοήθεια από τους φίλους προγραμματιστές είναι πολύτιμη .

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο Νίκο .
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Μεταφορά όλων των κελιών μίας στήλης σε ένα κελί andreask Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 02-11-12 13:41
Ενημέρωση Φόρμας με το κλείσιμο μιας άλλης Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 19-06-11 19:49
Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων soc07 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 19 19-03-11 10:05
Άνοιγμα βάσης δεδομένων ntelios Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 30-03-10 19:34
Μεταφορά περιεχομένου λίστας σε σύνθετο πλαίσιο άλλης φόρμας stavros2244 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 30-03-10 17:38

Η ώρα είναι 20:28.