Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα
Καλημέρα σε όλους . Είμαι νέος στο φόρουμ και μου άρεσε πολύ ότι υπάρχει υποστήριξη σε πολλά θέματα . Αν και είμαι αρκετά προχωρημένος στην Access και στην Visual Basic θα με βοηθούσε πολύ εάν ανακάλυπτα το φόρουμ νωρίτερα . Με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό μια διαδικασία , συγκεκριμένα θέλω να μεταφέρω κάποια δεδομένα από την υπάρχουσα βάση από κάποιο πίνακα σε μια άλλη η οποία υπάρχει και δεν μπορώ να βρω λύση στο πως μπορώ να ανοίξω την άλλη βάση και να αποκτήσω πρόσβαση σε κάποιον πίνακα της . Το παράδειγμα παλαιοτέρα : ‘’Αντιγραφή πινάκων από τρέχουσα βάση σε νέα βάση’’ είναι καλό αλλά μόνο δημιουργεί μια νέα βάση . Όταν το μετατρέπω σε άνοιγμα βάσης μου βγάζει όλο error . Θα ήμουν πολύ ευγνώμων εάν κάποιους μπορεί να με σπρώξει το πώς θα κάνω τη σύνδεση . Η σύνδεση που κάνω στην υπάρχουσα βάση και λειτουργεί άψογα είναι η ακόλουθη : Public db As ADODB.Connection, rs As ADODB.Recordset Set db = CurrentProject.Connection Set rs = New ADODB.Recordset table = "SELECT * FROM tblPelates” rs .Open table, db, adOpenForwardOnly, adLockReadOnly Ξέχασα να συμπληρώσω ότι δεν θέλω να υπάρχουν συνδέσεις προς τους πίνακες της Βάσης Ν2 στην Βάση Ν1 . Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη migimis : 23-01-12 στις 13:40. Αιτία: Συμπλήρωση . |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δημήτρη! Πες μας αν θέλεις να μεταφέρεις ολόκληρους πίνακες ή να προσθέσεις δεδομένα σε πίνακα στην απομακρυσμένη βάση και αν ισχύει το δεύτερο ποια δεδομένα (με ποια κριτήρια) πρέπει να μεταφερθούν; Περιμένουμε νέα σου Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Στο παρελθόν είχα δουλέψει με την γραμμή : Κώδικας: Docmd.TransferDatabase, aclink,"Microsoft Access","c:\fakelos\basi.mdb", actable,"onomapinakaA","onomapinakaB" Μπορούμε να δουλέψουμε με τον πίνακα σαν να ήταν μέρος της τρέχουσας ανοιχτής βάσης! Βέβαια, η λύση που προτείνω, δεν έχει να κάνει με τον φίλο μας, μιας και δεν ενδιαφέρεται για Link και είναι βέβαιο ότι ο Τάσος ή κάποιος άλλος φίλος θα δώσει την πρέπουσα λύση στον Δημήτρη. Περιμένω να τους διαβάσω... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Διευκρινήσεις για την ερώτηση
Καλημέρα σε όλους . Καταρχήν ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρων σας . Τάσο , για να μη σε κουράζω θα γράψω εν΄συντομία αυτό που θέλω . Υπάρχει η Βάση Ν1 στο στικάκι και τη μεταφέρω μαζί μου , στην οποία υπάρχουν όλες οι εγγραφές πελατών με τα στοιχεία τους , και υπάρχει η Βάση Ν2 στον σταθερό υπολογιστή στο γραφείο ακριβώς ίδια με την πρώτη , στην οποία εγώ θέλω να μεταφέρω κάπου-καπου μόνο επιλεκτικά μερικούς πελάτες και τις εγγραφές τους . Οι δομές τους και οι ονομασίες πινάκων είναι ίδιες . Ανοίγοντας τα στοιχεία κάποιου πελάτη στην Ν1 , πατώντας το κουμπί αυτά να περνάνε στην Ν2 εκτός εάν αυτά υπάρχουν ήδη. Εάν ήταν συνδεδεμένοι οι πίνακες αυτό θα ήταν εύκολο , αλλά αυτό δεν θα το ήθελα διότι οι πίνακες είναι πολλοί . Με εκτίμηση Δημήτρης |
| |||
| |||
Δοκιμές
Χαιρετώ ξανά . Τώρα δοκίμασα την λύση που πρότεινε ο φίλος Νίκος . Όλα δούλεψαν άψογα , δηλαδή δημιουργώ προσωρινά σύνδεση με κάθε ένα πίνακα , κάνω τη μεταφορά μου και μετά με την εντολή : DoCmd.DeleteObject acTable, "onomapinakaBl" σβήνω τις συνδέσεις . Όλα αυτά υπάρχουν βέβαια στο HELP αλλά είναι πολλές φορές δύσκολο να βρει κάποιος τη λύση διότι πρέπει να ψάξει τόνους διδομένων για να τη ξετρυπώσει . Για αυτό η βοήθεια από τους φίλους προγραμματιστές είναι πολύτιμη . Ευχαριστώ πολύ τον φίλο Νίκο . |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Μεταφορά όλων των κελιών μίας στήλης σε ένα κελί | andreask | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-11-12 13:41 |
Ενημέρωση Φόρμας με το κλείσιμο μιας άλλης | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 19-06-11 19:49 |
Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων | soc07 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 19-03-11 10:05 |
Άνοιγμα βάσης δεδομένων | ntelios | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-03-10 19:34 |
Μεταφορά περιεχομένου λίστας σε σύνθετο πλαίσιο άλλης φόρμας | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 30-03-10 17:38 |
Η ώρα είναι 20:28.