Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη αρίθμηση
Καλησπερα και απο εμενα Εχω τα εξης προβληματακια. Εχω μια φορμα με εγραφες και θελω να δωσω στην "Λεμπτομερια" μια αυτοματη αριθμηση απο το 1 εως (ας πουμε μεχρι το 100) υπαρχει καποιος απλος τροπος να το κανω? Επισης πως μπορω να εμφανισω μονο τον τρεχων μηνα στην φορμα? Access 2003 ελληνικα. sorry εαν τα λεω καπως κινεζικα αλλα ειναι σχεδων 2 το βραδυ και εχω λαλησει απο την πολυ αναζητηση. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Το θέμα της αρίθμησης δεδομένων που εμφανίζει μια φόρμα, είναι ένα σύνθετο θέμα που θέλει ιδιαίτερη διαχείριση. Για παράδειγμα δες εδώ. Όμως βλέπω οτι δεν έχεις δηλώσει γνώσεις VBA και μάλλον θα χρειαστείς περισσότερη βοήθεια... Για να δεις σε φόρμα μόνο τις εγγραφές του τρέχοντα μήνα πρέπει: Στη προέλευση των δεδομένων της φόρμα σου να έχεις κάτι σαν αυτό εδώ Κώδικας: SELECT * FROM <TableName> where MONTH(Field_Date) = Month(Now) Κώδικας: Me.Filter = "Month([Field_Date]) = Month(Now())" Me.FilterOn = True Να σε ευχηθώ καλά διαβάσματα και ωφέλεια από τα γραφόμενα των μελών του Forum. Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Υπάρχουν και άλλοι διάλογοι σχετικοί με το θέμα σου. Δες κάτω -κάτω στο "ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ".. |
| |||
| |||
Δεν θελω να βλεπω τις εγραφες του μηνα. θελω απλα να βαλω ενα πεδιο το οποιο θα εμφανιζει αυτοματα σε ποιον μηνα ειμαι. Οσο αφορα τα αλλα θεματα τα ειδα πριν κανω δικο μου. Απλα κανενα απο αυτα δεν μπορεσα τα καταλαβω γιαυτο και αποφασισα να κανω ενα δικο μου ρωτοντας εαν υπαρχει καποιος απλος τροπος. Βρηκα ενα link αλλα δεν μπορω να το πετυχω με τιποτα γιατι μου λειπουν τα βηματα που λεει. Εμφάνιση αυτόματης αρίθμησης σε αναφορά της Access |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Περικλή Αν -όπως λες- διάβασες τις αναρτήσεις στο Forum, θα είδες οτι η αρίθμηση στις αναφορές δεν έχει συγγένεια με την αρίθμηση στις φόρμες. Επομένως το link είναι άχρηστο για την περίπτωσή σου... Για να βλέπεις τον μήνα στην φόρμα σου, φτιάξε ένα πλαίσιο κειμένου και μέσα γράψε (δηλ. αντέγραψε) το Κώδικας: =Choose(Month(Date ());"Ιαν";"Φεβρ";"Μαρτ";"Απρ";"Μα";"ιουν";"Ιουλ";"Αυγ";"Σεπ";"Οκτ";"Νοε";"Δεκ") Καλή συνέχεια. Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νικο Δ. Σε ευχαριστω για την οδηγια σου. Εκανα αυτο που μου ειπες αλλα δεν δουλεψε. Χρειαστηκε να σβησω μερικα κενα απο το Date...()) Τωρα δουλευει καμπανα. Οριστε και το αρχειο ωστε εαν μπορει καποιος να κανει την αυτοματη αριθμιση στην φορμα "qryanazhthsh"γιατι εγω σηκωνω τα χερια ψηλα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sagper : 08-01-12 στις 23:45. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Αν κατάλαβα καλά θέλεις απλά έναν Α/Α Δες το παράδειγμα στην καταχώρηση νέου πελάτη |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δημητρη. Αυτο που θελω ειναι στην φορμα "qryanazhthsh" οταν κανω αναζητηση με βαση την ημερομηνια (απο -εως) να μου εμφανιζει στην "Λεπτομέρια" το πληθος των αποτελεσμάτων. 1 Α Α Α Α Α 2 Β Β Β Β Β 3 Γ Γ Γ Γ Γ κτλ κτλ. Εαν το κανω οπως πολυ ωραια εσυ το εκανες εαν θα κανω αναζητηση και σαν αποτελέσμα μου βγαζει μονο τους Β+Γ τοτε θα φαινετε σαν πρωτη το 2+3 ενω εγω θελω ανεξαρτητου αποτελεσματος να βγαζει 1 2 3 4 5 κτλ κτλ αναλογος με το ποσες εγραφες βρισκει. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Περικλή, καλωσόρισες στο φόρουμ. Στη ΒΔ που επισυνάπτω υπάρχει μια προσέγγιση του ζητούμενου. Συγκεκριμένα στη φόρμα «Form1» υπάρχει: 1. Ένα πλαίσιο κειμένου «txtMonth» στο οποίο εμφανίζεται ο τρέχων μήνας με τη βοήθεια της συνάρτησης Format. 2. Ένα αδέσμευτο πλαίσιο κειμένου «txtCount» στο οποίο αριθμούνται οι εγγραφές. Για την αρίθμηση των εγγραφών στην ιδιότητα «προέλευση στοιχείου ελέγχου» του «txtCount» έχει αναγραφεί ο τύπος: =IIf([ID] Is Null;"";fcount([ID])). Επίσης στη φόρμα έχει τοποθετηθεί ο ακόλουθος κώδικας. Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Dim x As Long Public Function fCount(p As Long) As Variant If Me.NewRecord Then x = Me.RecordsetClone.RecordCount - 1 Else If x >= Me.RecordsetClone.RecordCount Then x = 0 End If x = x + 1: fCount = x End Function Private Sub cmdCount_Click() x = 0: Me.Requery End Sub Private Sub Form_AfterDelConfirm(Status As Integer) x = 0: Me.Requery End Sub Όταν αλλάζουμε την ταξινόμηση, βάζουμε φίλτρο και μετά το αφαιρούμε η αρίθμηση μπορεί να καταστραφεί. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί «Επαναρίθμηση» για να ξαναγίνει σωστά. Οι δοκιμές έγιναν σε access 2007, αλλά πιστεύω ότι δε θα υπάρχουν προβλήματα και στην 2003. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που ηθελα!!! Μονο που δεν καταφερα να το ενσωματωσω στην δικια μου ΒΔ (Σημερα καταλαβα οτι σημαινει Βαση Δεδομένων ) Μηπως θα ηταν ευκολο να την ενσωματωσεις σε αυτην που εχω ανεβασει? Στην φορμα "qryanazhthsh" στην λεπτομερια εκει που λεει Α/Α. Οσο αφορα το θεμα του μηνα το εκανα τελικα με ενα "συνθετο πλαισιο" Γιατι ας μην ξεχναμε οτι " Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι". Σε υπερευχαριστω εκ των προτερων ασχέτος εαν το βαλεις 'η οχι |
| |||
| |||
Καλημέρα Περικλή, δες τη ΒΔ που επισυνάπτω. Νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάς. Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αυτόματη αρίθμηση | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-06-16 12:04 |
αυτόματη αρίθμηση | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-02-15 01:19 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη αρίθμηση | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 19-05-11 11:08 |
Αυτόματη αρίθμηση | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-08-10 00:00 |
Η ώρα είναι 08:21.