Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Καταχώρηση Παραγγελιών - Πρότυπο

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-12-11, 20:33
Όνομα: Βάσια
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Καταχώρηση Παραγγελιών - Πρότυπο

Καλησπέρα σας,

Έχω ξανακάνει μία ερώτηση παλιότερα και με βοηθήσατε πάρα πολύ. Ελπίζω και τώρα.

Λοιπόν, το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Χρησιμοποιώ ένα πρότυπο στην Access που λέγεται Καραχώρηση Παραγγελιών. Έχω βάλει πολλές εγγραφές σαν πελάτες και τις παραγγελίες τους με τα κατάλληλα ποσά. Τώρα που θέλω να περάσω τις αποδείξεις, όταν πάω στην πρώτη παραγγελία που για παράδειγμα το ποσό είναι 2,300 €, ο πελάτης έχει δώσει 3,000 €. Μου βγαίνει το νούμερο -700 €, αλλά όταν πάω να περάσω άλλη απόδειξη, σε δεύτερη παραγγελία, δεν μου προσθέτει και το προηγούμενο ποσο. Δηλαδή στη δεύτερη παραγγελία το ποσό είναι 1,000 €, να μου βγάζει 300 € , αφού έδωσε παραπάνω χρήματα στην προηγούμενη απόδειξη. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητά αυτά που σας γράφω;

Να είστε καλά....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-11, 11:06
Όνομα: Νικόλας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλημέρα

Στο afterUpdate της εγγραφής, αν κάνεις me.requery ίσως αποκατασταθεί η "λανθασμένη" εξέλιξη στην εργασία που περιγράφεις.

Με εκτίμηση
Νικόλας

ΥΣ Ανέβασε ένα μικρό δείγμα-συμπιεσμένο- για να γίνει κατανοητή η δυσκολία σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-11, 17:21
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Βάσια, με τη μέθοδο που εφαρμόζεις, φαίνεται ότι ο υπολογισμός του χρεωστικού υπόλοιπου γίνεται κατά παραγγελία αντί να γίνεται κατά πελάτη.

Θα πρέπει να ακολουθήσεις μία μέθοδο στην οποία θα αθροίζονται τα ποσά των παραγγελιών του πελάτη, τα ποσά που πλήρωσε και ακολούθως να υπολογίζεται η διαφορά τους.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω ερωτήματα.
1. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Κώδικας:
SELECT Orders.CustomerID, Sum([Order Details].Price) AS ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
FROM Orders INNER JOIN [Order Details] ON Orders.OrderID = [Order Details].OrderID
GROUP BY Orders.CustomerID;
2. ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Κώδικας:
SELECT Orders.CustomerID, Sum(Payments.PaymentAmount) AS ΠΛΗΡΩΜΕΣ
FROM Orders INNER JOIN Payments ON Orders.OrderID = Payments.OrderID
GROUP BY Orders.CustomerID;
3. ΥΠΟΛΟΙΠΟ
Κώδικας:
SELECT ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.CustomerID, ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ.ΠΛΗΡΩΜΕΣ, [ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ]-nz([ΠΛΗΡΩΜΕΣ];0) AS ΥΠΟΛΟΙΠΟ
FROM ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ LEFT JOIN ΠΛΗΡΩΜΕΣ ON ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.CustomerID = ΠΛΗΡΩΜΕΣ.CustomerID;
Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-12-11, 11:47
Όνομα: Βάσια
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. αλλά μπορείτε να μου πείτε, σε ποιο σημείο τα τοποθετώ αυτά που μου αναφέρετε. Τα ερωτήματα δεν μπορώ να τα δημιουργήσω. Μου δείχνει ότι είναι κενές οι εγγραφές. Επίσης το afterUpdate που ακριβώς να το τοποθετήσω..;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-12-11, 18:21
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Βάσια, τα ερωτήματα στο προηγούμενο μήνυμά μου δουλεύουν με τη ΒΔ, που επισυνάπτω.

Για να δεις τα στοιχεία που εμφανίζουν και να αντιληφτείς πως λειτουργούν, κάνε διπλό κλικ στο ερώτημα «ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ_ΥΠΟΛΟΙΠΟ» ή στο ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ_ΠΛΗΡΩΜΕΣ_ΥΠΟΛΟ ΙΠΟ».

Τα ερωτήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να εμφανίσουν στοιχεία σε κάποια φόρμα ή σε έκθεση.

Για να δουλέψουν στη δική σου ΒΔ, θα πρέπει να τα προσαρμόσεις κατάλληλα.

Αν αντιμετωπίσεις προβλήματα στην προσαρμογή ανέβασε ένα δείγμα της βάσης σου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip CustomerOrdersDatabase2.zip (107,7 KB, 259 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Πρότυπα] Πως να συνδεσω μια βάση δεδομένων με καποιο πρότυπο του excel? tolis_montana Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 26-02-16 09:38
[Πρότυπα] Χρήση εξωτερικών αρχείων σε πρότυπο του excel. panda72 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 14-04-14 19:39
[Συναρτήσεις] ΜΙΝ ΜΑΧ αυτόματη καταχώρηση PANIK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 13-04-12 15:51
[Γενικά] ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΗΛΙΑΣ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 09-02-12 20:52
[VBA] Αυτοματη Καταχωρηση! DimitrisK Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 03-02-10 21:33

Η ώρα είναι 21:32.