Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
MAX-large
Καλημέρα.Έχω μια απορία.Εαν σε ένα πίνακα έχουμε διάφορα πεδία(π.χ. id,name,surname,date) Πώς μπορώ να εμφανίσω σε ερώτημα τα πεδία που η τιμή date είναι η μαχ-1 ή μαχ-2. Κάθε ερώτημα να εμφανίζει μόνο την τιμή αυτή. Στο excel γίνεται εύκολα με τη εντολή Large. Ποια είναι η αντίστοιχη εντολη στην acces. |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Δημήτρη, σε προβολή SQL δοκίμασε το παρακάτω ερώτημα: Κώδικας: SELECT TOP 1 Table1.ID, Table1.LastName, Table1.FirstName, Table1.fDate FROM (Select Top K Table1.* From Table1 Order by Table1.fDate DESC) ORDER BY Table1.fDate Asc; Με 1 αν θέλουμε την πρώτη μεγαλύτερη τιμή, με 2 αν θέλουμε τη δεύτερη, κλπ. Αν οι ημερομηνίες δεν είναι μοναδικές, στην ίδια θέση Κ, μπορεί να εμφανιστούν περισσότερες εγγραφές. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
MAX-LARGE
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν είναι που ζητάω. Αυτό που ζητάω είναι να μου δείχνει την μεγαλύτερη -1 ή -2 κοκ απο τις εγγραφές για κάθε lastname όχι μόνο αυτά που είναι στην αντίστοιχη ημερομηνία. π.χ(εμφανιση ερωτήματος) id lastname firstname date 12 jjjj kostas 13/3/2009 34 asdd giorgos 13/3/2008 δηλαδή να διαλέγω την μαχ εγγραφή του καθενός η την προηγουμενη απο την μαχ κλπ |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Δημήτρη, στο πρώτο ερώτημά σου ζητούσες ένα ερώτημα που να αποτελεί προσομοίωση της συνάρτησης LARGE του excel. Δεν ανέφερες τίποτα για «lastname». Τώρα, αν κατάλαβα καλά, ζητάς για κάθε άτομο το ερώτημα να εμφανίζει τις δύο πιο πρόσφατες εγγραφές. Στη ΒΔ υπάρχει ο πίνακας Table1 με τα στοιχεία κάθε ατόμου. Σημειώνεται ότι κάθε άτομο εκπροσωπείται μοναδικά από έναν αριθμό. Το ερώτημα «Show2LastDatesForPerson» εμφανίζει για κάθε άτομο τις δύο πιο πρόσφατες εγγραφές. Ελπίζω να είναι αυτό το ζητούμενο. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 20-12-11 στις 20:30. Αιτία: αντί RANK, LARGE |
| |||
| |||
MAX-LARGE
Ναι αυτό ζήταγα συγνώμη για την λαθος διατύπωση. Μήπως μπορεί να γίνει να εμφανίζει την ( top(2) ας πούμε και να μου εμφανίζει μόνο αυτή. δηλ. ID LastName FirstName fDate 1 DDD ddd 5/8/2011 1 DDD ddd 1/8/2011 3 GGG ggg 3/10/2011 5 KKK kkkk 2/9/2011 4 MMM mmm 4/3/2011 6 PPP ppp 4/3/2011 2 QQQ qqq 5/9/2011 2 QQQ qqq 2/9/2011 Μήπως μπορεί να γίνει να εμφανίζει την ( top(2) ας πούμε και να μου εμφανίζει μόνο αυτή . ID LastName FirstName fDate 1 DDD ddd 1/8/2011 3 GGG ggg 3/10/2011 5 KKK kkkk 2/9/2011 4 MMM mmm 4/3/2011 6 PPP ppp 4/3/2011 2 QQQ qqq 2/9/2011 |
| |||
| |||
Καλησπέρα Δημήτρη, στη ΒΔ πρόσθεσα και το ερώτημα «ShowSecondDateFromEndByPerson». Στηρίζεται στο «Show2LastDatesForPerson» και εμφανίζει μόνο την προτελευταία εγγραφή για κάθε άτομο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
MAX-LARGE
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.Το τελευταίο που μου στείλατε δείχνει απλά την μικρότερη τιμή Θέλω αν γίνεται να διαλέγω εγώ πια τιμή απο τις 6 εγγραφές που μπορεί να έχει το κάθε όνομα να εμφανίζει την 1, 2, 3 την 4 την 5 την 6 κάθε φορά και μία. δηλαδή στο sql ερώτημα να του βάζω ότι θέλω να μου δείξεις την τρίτη μεγαλύτερη τιμη του fdate και μόνο αυτή απο κάθε LastName. |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Είχα την εντύπωση ότι είχες αντιληφθεί τη λογική των ερωτημάτων. Αν στα κριτήρια του ερωτήματος «Show2LastDatesForPerson» αλλάξουμε το Top 2 πχ σε Top 4 και ακολούθως το αποθηκεύσουμε, ανοίγοντας το «ShowSecondDateFromEndByPerson» θα πάρουμε την τέταρτη μεγαλύτερη τιμή. |
| |||
| |||
max-large
Ούτε καν μου πήγε στο μυαλό αυτό.Ευχαριστώ πάρα πολύ.Νά 'σαι καλά
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση small-large | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-05-15 20:46 |
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για συνάρτηση LARGE | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 23-05-14 22:27 |
Procedure too large | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 10-12-12 01:08 |
[Συναρτήσεις] Large ημερομηνία και επιστροφή τιμών | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 09-12-12 01:34 |
[Συναρτήσεις] LARGE | steliosx | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-10-10 20:28 |
Η ώρα είναι 21:36.