Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υπολογισμοί μεταξύ φόρμας και υποφόρμας
Καλημέρα! Στο συννημένο έχω δύο πίνακες. Έχω κάνει για κάθε ένα μία φόρμα και έπειτα μέσα στην κυρίως φόρμα Employees έχω βάλει την υποφόρμα Fees. Προσπαθώ να πάρω το άρθροισμα ενός πεδίου όλων των εγγραφών της υποφόρμας και να το παρουσιάσω σε ένα πεδίο της κυρίως φόρμας. Δηλ. Στο πεδίο LeaveDays, όπου είναι η αφαίρεσις των δύο ημερομηνιών ( LeaveEndDate-LeaveStartDate) , θέλω να πάρω όλες τις τιμές για τον συγκεκριμένο υπάλληλο και να τις προσθέσω και να τις εμφανίσω στο πεδίο LeaveTaken. Αυτο που παρέθεσα πιο πάνω το έχω κάνει επιτυχώς αλλά όμως όταν τα πεδία της κυρίως φόρμας και υποφόρμας βρίσκονταν στον ίδιο πίνακα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Φιλικά, Ανδρέας Α. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους. Απ΄ όσο ξέρω δεν μπορείς να πάρεις άθροισμα από πεδία υποφόρμας με τον τρόπο που χρησιμοποιείς. Μία λύση να υπολογίσεις πρώτα τα αθροίσματα στην υποφόρμα και να τα χρησιμοποιήσεις στην συνέχεια στην κύρια φόρμα και η δεύτερη με την χρήση της συνάρτησης Dsum. Δες τις τροποποιήσεις στην βάση σου. |
| |||
| |||
Καλημέρα, Στέλιο, σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και τον χρόνο σου. Αυτό ήταν που γύρευα, να σαι καλά! Ευχαριστώ! Ανδρέας Α. |
| |||
| |||
Στέλιο Καλησπέρα, Πρόσεξα οτι στο πεδίο TotalLeaveCost η τιμή παραμένει πάντα 400!!! Έχω δοκιμάσει διάφορα αλλά δεν βγαίνω απο μεσα! Μπορείς να το ξαναδείς φίλε και να με βοηθήσεις να διορθώσω το λάθος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Ανδρέας Α. |
| |||
| |||
Καλημέρα Ανδρέα η βάση σου πάσχει πολύ στην σχεδίαση. Έχεις και στους δύο βασικούς πίνακες πεδία τα οποία προκύπτουν από τους υπολογισμούς άλλων πεδίων. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν στην φόρμα έτσι όπως είναι η αρχική σχεδίαση δεν καταχωρούνται στα αντίστοιχα πεδία στους πίνακες γι αυτό έχεις πάντα την ίδια τιμή καθώς με την συνάρτηση dsum πέρνει τιμές από τα αντίστοιχα πεδία των πινάκων. Το πεδίο ωριαίου κόστους είναι μια τιμή που μεταβάλετε στο χρόνο (είτε προς τα πάνω λόγω μισθολογικής προαγωγής ή προς τα κάτω λόγω κρίσης) οπότε θα πρέπει να μεταφερθεί στον πίνακα Fees ή θα πρέπει να καταχωρούνται τα αποτελέσματα των υπολογισμών στα αντίστοιχα πεδία του πίνακα Fees την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και να υπολογίζεται το αθροισμά τους είτε στο σύνολο είτε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο με κάποιο ερώτημα. |
| |||
| |||
Στέλιο Καλημέρα, Εκτιμώ την βοήθεια σου. Έχω κάποιες απορίες! Όταν είμαι σε περιβάλλον σχεδίασης σε μια φόρμα και θα διαλέξω ένα πεδίο για να βάλω μέσα πράξεις, τότε όταν είμαι στο properties> data>control source και πατήσω στο εικονίδιο για να μου ανοίξει το expression builder, τότε τα πεδία που θα διαλέξω πρέπει : 1. Να έιναι πεδίο απο πίνακα ή να το βρώ απο την συγκεκριμένη φόρμα στην οποία δουλεύω; 2. Το πεδίο που θα μου δείχνει το αποτέλεσμα της πράξης να είναι στον κυρίως κορμό της φόρμας ή στο footer; 3. Το πεδίο που θα έχει το αποτέλεσμα να είναι υφιστάμενο πεδίο του πίνακα ή να προσθέσω καινούργιο κουτί κειμένου στο footer; Επίσης, είναι σωστό κάποιο πεδίο που θα δείχνει το αποτέλεσμα μιας πράξης να βρίσκεται εξ'αρχής σε πίνακα ή να είναι επιπρόσθετο μετά στη φόρμα; Αν δεις το συννημένο, στο πεδίο LeaveDays μπαίνει αυτόματα η τιμή η οποία έχει υπολογιστεί στη φόρμα Fees1, όταν αφαιρούνται οι δυο ημερομηνίες. Όμως στο πεδίο LeavCost δεν μπαίνει η τιμή η οποία υπολογίζεται και αυτή στη φόρμα Fees1 !! Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Φιλικά, Ανδρέας Α. |
| |||
| |||
Έχω δοκιμάσει κάποιες αλλαγές στο επόμενο συννημένο που βασικά δεν έχω αποτέλεσμα πράξης στα πεδία TotalOvertime, TotalLeaveCost, TotalLeaveTaken. Μήπως είναι γιατί οι πράξεις προσπαθούν να πάρουν τιμές-μεταβλητές απο πεδία τα οποία δεν έχουν τιμή μέσα τους, όπως π.χ. το πεδίο OvertimeCost; Φυσικά το εν λόγω πεδίο δεν έχει τιμή στον πίνακα αλλά στη φόρμα έχει! Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ, Ανδρέας Α. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Excel Υπολογισμοί ωραρίων - ωρών, προβλήματα | akiskas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 12-05-17 18:33 |
[ Φόρμες ] Υπολογισμοί σε κελιά | alexikakos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-10-12 18:58 |
[ Ερωτήματα ] Υπολογισμοί | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-01-12 21:27 |
Προστασία συνδετικών πεδίων φόρμας-υποφόρμας | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-04-10 16:52 |
Η ώρα είναι 21:04.