Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρώτη οθόνη καλωσορίσματος και αποδοχή όρων εφαρμογής
Καλημέρα, έψαξα αρκετά και δεν βρήκα το ίδιο θέμα. Αν κάποιος το έχει δει ας μου στείλει σύνδεση να βρω απαντήσεις. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Θέλω στη βάση μου να εμφανίζεται μια οθόνη καλωσορίσματος, η οποία να περιέχει ένα πλαίσιο επιλογής (ναι/οχι) για αποδοχή των όρων. Από τη στιγμή που θα επιλεγεί το "ναι" να μην ρωτάει την επόμενη φορά που θα ανοίξει η εφαρμογή. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στα έτοιμα προγράμματα που ανοίγουμε για πρώτη φορά. Ευχαριστώ, Δημήτρης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Δημήτρη, στο συνημμένο που επισυνάπτω μπορείς να δεις μια προσέγγιση με χρήση των συναρτήσεων VB GetSetting() και SaveSetting(). Η συνάρτηση SaveSetting() καταχωρεί στο μητρώο των Windows το όνομα του χρήστη αλλά και την τιμή της ετικέτας (φύλλο ιδιοτήτων της φόρμας > Άλλα > Ετικέτα) της φόρμας καλωσορίσματος. Οι παραπάνω τιμές καταχωρούνται στο σημείο: [HKEY_CURRENT_USER\Software\VB and VBA Program Settings\MyDatabase\Username] όπου Username = το όνομα του λογαριασμού των Windows. Περισσότερες πληροφορίες για τις συναρτήσεις αυτές υπάρχουν στη βοήθεια της VBA. Η φόρμα καλωσορίσματος εμφανίζεται σε κάθε χρήστη των Windows για μια και μοναδική φορά αφού φυσικά αποδεχτεί τους όρους. Την τιμή της ετικέτας μπορείς να την αλλάξεις αν χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές στην εφαρμογή σου που επιβάλλουν την αποδοχή των όρων χρήσης. Έτσι οδηγείς το χρήστη να αποδεχτεί εκ νέου το τροποποιημένη εφαρμογή (αν αυτό χρειαστεί). Στο συνημμένο μπορείς να δεις τις υπόλοιπες λεπτομέρειες. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 24-11-11 στις 07:39. Αιτία: Διόρθωση αναφοράς στον κώδικα VBA |
| |||
| |||
Πρώτη οθόνη καλωσορίσματος και αποδοχή όρων εφαρμογής
Ανοίγοντας την φόρμα βγάζει πιθανόν σφάλμα? |
| |||
| |||
Aντώνη Καλησπέρα Δίόρθωσε το Rererence kai OK Φιλικά/αλέξανδρος |
| |||
| |||
Καλησπέρα alex, που μπορώ να διορθώσω δηλαδή δεν κατάλαβα εγώ εδώ βλέπω κάπου το λάθος --> UserRegKey = Environ("USERNAME") Reference <--- θες να μου πεις? γιατί γραφής Rererence ή είναι κάτι άλλο? Πιστεύω πως θα με βοηθήσεις χωρίς να γίνομαι κουραστικός βεβαια!!! |
| |||
| |||
Aντώνη καλησπέρα Εχεις missing to reference ξετσεκαρισέ το.Εγω αυτο έκανα και δουλεψε. Φιλικά/Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Ok Alex το εκανα και εγω τωρα ειναι οκ!!!! Ευχαριστω |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτη Κυριακή μετά από δοθείσα ημερομηνία. | Spirosgr | Ημερομηνία & ώρα | 0 | 11-01-15 03:46 |
[ Φόρμες ] Οθόνη αφής - πληκτρολόγιο !!! | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 16-04-13 22:16 |
Αναβάθμιση εφαρμογής σε Access | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 24-01-13 23:05 |
[Γενικά] Βελτιστοποίηση εφαρμογής. | chris1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 07-09-11 19:44 |
[ Φόρμες ] Αόρατο κουμπί μετά την πρώτη εκτέλεση εφαρμογής | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-07-11 15:17 |
Η ώρα είναι 20:45.