Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εργασία πολλών χρηστών σε project management database
Γεια σας, Συγγνώμη αν υπάρχει κάπου αλλού το ίδιο θέμα.... Υπάρχει περίπτωση όταν δουλεύουμε με project management database, το οποίο υπάρχει και έτοιμο από την Microsoft, να δουλεύουν πάνω σε αυτό - διαδραστικά- πολλοί χρήστες; Τι ακριβώς εννοώ : Στη συγκεκριμένη βάση υπάρχει ένα πεδίο που διαλέγεις σε ποιο πρόσωπο ή υπάλληλο θα αναθέσεις μια εργασία. Π.χ στον Κώστα. Όμως μέσα στην φόρμα υπάρχουν και άλλες εργασίες οι οποίες έχουν ανατεθεί και σε άλλους χρήστες. ΤΟΤΕ μπορεί ο Κώστας απο τον υπολογιστή του να ανοίξει την φόρμα και να δει ότι του έχει ανατεθεί κάποια εργασία αλλά όμως να βλέπει μόνο τις εργασίες τις δικές του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Ανδρέας Α. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Ανδρέα, βασισμένος στο πρότυπο της Microsoft ( Project management database - Templates - Office.com ) θα πρότεινα τις εξής τροποποιήσεις που υπάρχουν και στο συνημμένο του μηνύματος: Δημιουργία νέου πίνακα με το όνομα "dbCurrentUser" Ο πίνακας αυτός περιέχει τα πεδία: ID (Αναγνωριστικό) και EmployeeID (Αριθμός) Δημιουργία πεδίου στον πίνακα "Employees" με το όνομα "Pass" (Κείμενο και με μάσκα εισαγωγής "Password"). Προσθήκη του πεδίου "Owner" στο ερώτημα "Open Projects" με κριτήριο τον παρακάτω τύπο: DLast("[EmployeeID]";"[dbCurrentUser]") . Δημιουργία νέας φόρμας που θα είναι και η φόρμα εκκίνησης με το όνομα "frmSplash". Η φόρμα αυτή είναι συνδεδεμένη με τον πίνακα "dbCurrentUser" που αναφέρεται παραπάνω. Η φόρμα αυτή περιέχει ένα σύνθετο πλαίσιο με τα ονόματα των χρηστών (συνδεμένο με το πεδίο EmployeeID του πίνακα) και ένα πλαίσιο κειμένου όπου ο κάθε χρήστης θα πληκτρολογεί τον κωδικό εισόδου του στην εφαρμογή. Τα υπόλοιπες λεπτομέρειες θα τις δεις στο συνημμένο. Λειτουργία: Όταν ανοίγει η εφαρμογή, ο χρήστης καλείται να επιλέξει το όνομα χρήστη και τον αντίστοιχο κωδικό εισόδου. Στο συνημμένο παράδειγμα ο κωδικός εισόδου είναι "aaa" Αφού πατήσει το κουμπί "Login" θα ανοίξει η φόρμα "Project List" που θα εμφανίζει μόνο τα Έργα που αφορούν τον συγκεκριμένο χρήστη. Αυτό συμβαίνει επειδή η φόρμα παίρνει δεδομένα από το ερώτημα "Open Projects" που όπως φαίνεται παραπάνω έχει τροποποιηθεί. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Χαίρετε, Φίλε Τάσο σε υπερευχαριστώ. Με το λίθο σου και εσύ θα με βοηθήσεις να αναδεικτώ στον χώρο εργασίας μου, έτσι ώστε να να συνεχίσω να είμαι εκεί αναγκαίος, κρατώντας την δουλειά μου!!! :) Θα μελετήσω το συννημένο σου. Έχω κάποιες απορίες όμως! Η φόρμα "frmSplash", την έχεις εσύ οναμάσει έτσι και πώς συνδέεται με την φόρμα "dbCurrentUser" ; Επίσης το κουμπί "ακυρο" και "Login" έχω προσέξει ότι έχουν τον ίδιο κώδικο απο πίσω, όμως γιατί αν πατήσω το "άκυρο" τότε κλείνει η εφαρμογή της Access; Τάσο όμως αν οι απαντήσεις που ζητώ είναι μεγάλες και δεν θα τις καταλάβω-όντας αρχάριος- τότε μην χάνεις το χρόνο σου! :) Πρόσεξα ότι αυτά που έκανες στην βάση είναι αποτέλεσμα μεγάλης γνώσης μάλλον θα πρέπει να διαβάσω δεκάδες 'ωρες για να το καταλάβω! Ευχαριστώ και πάλι Τάσο... |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Ανδρέα, πραγματικά χρειάζονται αρκετές γνώσεις τόσο στην Access όσο και στη VBA για να φτάσεις στο επίπεδο να διαχειρίζεσαι τέτοιους αυτοματισμούς. Επειδή βρίσκεσαι στην αρχή, κατά τη ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ξεκινήσεις σωστά δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην εκμάθηση της ίδιας της εφαρμογής και κατόπιν της VBA. Η χρήση ενός βιβλίου ή αν θέλεις γρηγορότερα αποτελέσματα η εκμάθηση της Access με τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία, είναι απαραίτητη. Η Access απαιτεί αυτές τις γνώσεις για να σου δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Καλή σου μέρα! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ | asarigiannis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-06-16 08:40 |
Διαχωρισμός ΒΔ σε επίπεδο χρηστών | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-11-13 11:03 |
[Εκτύπωση] Εκτύπωση πολλών αρχείων, πολλών επιλογών | mak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 11-06-12 13:34 |
Access σε lan αρκετών χρηστών | pixelman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-11-11 11:42 |
Αccess Project | Giorgos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-12-09 11:14 |
Η ώρα είναι 08:25.