Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία πεδίου με εξάρτηση των δεδομένων από άλλο πεδίο
Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας για το συγκεκριμένο θέμα: Προσπαθώ να φτιάξω μια βάση δεδομένων και θέλω σε ένα πεδίο να μου φέρνει μόνο συγκεκριμένα δεδομένα. Δηλαδή, θέλω όταν βάζω στο Πεδίο "Διεύθυνση" τη Διεύθυνση ΔΑ να μου βγάζει το πεδίο "Υποδιεύθυνση" μόνο τις Υποδιευθύνσεις της δηλ. μόνο τις Υποδιεύθυνσεις "Α" και "Β" και όχι όλες τις Υποδιευθύνσεις που υπάρχουν. Ξέρει κανείς πώς γίνεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Αγαπητή Παναγιώτα καλώς μας ήλθες. Εύχομαι να έχεις ωφέλεια από το Forum... Σχετικά με το θέμα που έθεσες, απαιτείται:
Παράθεση:
Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Eυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση αλλά παιδεύομαι αρκετή ώρα και η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω και πολλά πράγματα για το πως το έχεις κάνει ή τι γίνεται. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο θα σου ήμουν ευγνώμων. Απλά για το εξηγήσω καλύτερα για να μην μου εξηγείς τζάμπα σε περίπτωση που το έχω θέσει λάθος αυτό που θέλω να κάνω. Λοιπόν, να σου πω τι έχω κάνει μέχρι τώρα για να δούμε μήπως υπάρχει κάποιο θέμα από την αρχή. Έχω κάνει ένα πίνακα που περιέχει όλα τα δεδομένα που θέλω. πχ. Διεύθυνση Υποδιεύθυνση Τμήματα Α Α1 Α11 Α Α1 Α12 Α Α2 Α22 Β Β1 Β11 Β Β2 Β21 κτλ. Μετά πήγα και έφτιαξα έναν άλλο πίνακα και με άλλα πεδία πχ. Υπάλληλοι. Και θέλω όταν βάζω τον Υπάλληλο ΧΨ και παώ στο πεδίο Διευθύνσεις και πατήσω τη Διεύθυνση Α όταν πάω στο πεδίο "Υποδ\νση" να μου βγάζει σαν επιλογή από την πτυσσόμενη λίστα για να επιλέξω μόνο τις Υποδ\νσεις Α1 και Α2 και μετά όταν επιλέγω την Υποδ\νση Α1 να μου βγάζει σαν επιλογή μόνο τα Τμήματα Α11 και Α12 και όχι όλα (Α11, Α12, Α22, Β11, Β21). Ευχαριστώ πολύ και πάλι. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Παναγιώτα! Ό,τι περιγράφεις γίνεται. Όμως επειδή έχεις δυσκολίες να προσαρμόσεις τις απαντήσεις στα της εφαρμογής σου, ανάρτησε ένα δείγμα της δουλειάς σου με εικονικά ονόματα,... Κάνε όμως συμπύκνωση και *.zip Τα ξαναλέμε... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Σου επισυνάπτω τη βάση δεδομένων που έχω φτιάξει μέχρι τώρα. Αυτά που θέλω να συνδέσω όπως σου ανέφερα παραπάνω είναι στον Πίνακα Στοιχεία Συμβάντος τα Πεδία Κατηγορία Συμβάντος, Υποκατηγορία Συμβάντος, Κατηγορία Λειτ. Κινδύνου. (Δ/νση =Κατηγορία Συμβάντος, Υποδ/νση= Υποκατηγορία Συμβάντος, Τμήμα= Κατηγορία Λειτ. Κινδύνου) Τα δεδομένα προέρχονται από τον πίνακα Δεδομένα. Δεν έχω βάλει τα κανονικά στοιχεία γιατί είναι λίγο ευαίσθητο το θέμα. Απλά ίσως χρειαστεί να κάνω το ίδιο και σε άλλα πεδία στο μέλλον μπορείς να μου πεις κάποιο site ή βιβλίο για καταλάβω κάποια πράγματα γιατί αυτό που έχω είναι για πολύ αρχάριους και δεν αναφέρει τπτ μέσα για λειτουργικές μονάδες και εντολές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Αγαπητή μας Παναγιώτα, η ονοματολογία στα πεδία και τους πίνακες είναι ό,τι χειρότερο έχω δεί τα δυο τελευταία χρόνια. Πεδία τεράστια σε μέγεθος όνόματος, με κενά , με παρενθέσεις, με τελείες και ότι άλλο! Δεν είναι δυνατον να γράψεις κώδικα VBA με αυτού του τύπου την ονοματολογία. Η βάση σου δεν πρόκειται να δουλέψει αξιόπιστα. Θα ανεβάσω ένα παράδειγμα μόλις έχω λίγο χρόνο. Παρακαλώ θερμά όποιος φίλος (-η) διαθέτει χρόνο ας βοηθήσει την νεοφερμένη στο Forum Παναγιώτα. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητή Παναγιώτα καλωσόρισες και από μένα! Θα συμφωνήσω με το Νίκο στο θέμα της ονοματολογίας η οποία θα δυσκολέψει αρκετά τον προγραμματισμό της εφαρμογής σου. Σου επισυνάπτω ένα παραδειγματικό αρχείο όπου σε μια φόρμα περιέχονται 3 αλληλοεξαρτώμενα πλαίσια λίστας. Πληροφορίες σχετικά με τις μακροεντoλές και την VBA στην Access μπορείς να βρεις εδώ: Μακροεντολές - Access - Office.com Βασικές αρχές προγραμματισμού - Access - Office.com Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 07-11-11 στις 11:55. Αιτία: Ενημέρωση συνημμένου |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα | nikosmin | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-10-13 13:53 |
[ Φόρμες ] Αποθήκευση ενός πεδίου αθροίσματος σε άλλο πεδίο !!! | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-04-13 07:32 |
[ Πίνακες ] Εξάρτηση λίστας σε ενα πεδίο απο δεδομένα προθυστερου πεδίου. | agantos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-02-12 09:22 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη εγγραφή πεδίου από άλλο πεδίο | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 01-02-10 08:13 |
Εισαγωγή Τιμής απο Ένα πεδίο σε Άλλο | athigb | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 11-12-09 14:57 |
Η ώρα είναι 21:03.