Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ
Η φόρμα που βάση που έχω ανεβάσει δεν ξέρω αν θα μπορούσε να βοηθήσει με το ότι θέλω να φτιάξω πιο κάτω. προσπάθησα με τον καλύτερο τρόπο να δώσω το ερώτημα μου,λοιπόν..... έχουμε δυο φόρμες 1) ΠΙΝΑΚΑΣ1 και 2) ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ στην φόρμα "ορισμός τιμής" έχω 2 πεδία τα οποια έχω ονομάσει τον ορισμό που θέλω,και το όριο τιμής επίσης. Τώρα πηγαίνοντας στην φόρμα "πινακας1" με το που καταχωρώ στα πεδία "κωδικός" ,"προϊόν","τιμή" όταν περνάω το όριο τιμής που έχω ορίσει θα ήθελα να μου βγάζει στο πεδίο "πεδίο αποτέλεσμα--->" τον ορισμό που είχα δόση στην φόρμα "2)ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ" Ίσως δίνω το παράδειγμα με λάθος τρόπο στο να με βοηθήσετε,πιστεύω πως πρέπει να έχει να κάνει με την εντολή iff <--- (συνθήκες) |
| |||
| |||
Καλημέρα Αντώνη δες τη ΒΔ που επισυνάπτω. Αν πληκτρολογήσεις μία τιμή και μετακινηθείς σε άλλο πεδίο, ανάλογα με την τιμή, στο πεδίο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, θα εμφανιστεί το μήνυμα που θέλεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub ΤΙΜΗ_AfterUpdate() If Application.SysCmd(acSysCmdGetObjectState, acForm, "ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ") = acObjStateOpen Then If Forms![ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ]![ΟΡΙΟ ΤΙΜΗΣ] < Me.ΤΙΜΗ Then Me.[ΠΕΔΙΟ__ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ_] = Forms![ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ]![ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ] Else Me.[ΠΕΔΙΟ__ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ_] = "ΟΚ" End If End If End Sub |
| |||
| |||
Δεν βλέπω να κάνει ........... Κάνω κάτι λάθος??? |
| |||
| |||
Καλημέρα Αντώνη, για να δουλέψει: 1. Πρέπει να είναι ανοιχτή και η φόρμα «ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ». 2. Αφού γράψεις την τιμή στο πεδίο «ΤΙΜΗ» της φόρμας «Πίνακας1» θα πρέπει να κάνεις κλικ σε κάποιο άλλο πεδίο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα,το θέμα είναι χωρίς να είναι ανοιχτή ο φόρμα "ορισμός τιμής" γίνετε να λειτουργεί αυτόματα? |
| |||
| |||
Καλημέρα Στην συνημμένη ΒΔ το ζητούμενο υλοποιείται, χωρίς να είναι ανοιχτή η φόρμα «ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ». Για την υλοποίηση χρησιμοποιείται ο παρακάτω κώδικας και, όπως φαίνεται σ’ αυτόν, η τελευταία εγγραφή του πίνακα «ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ». Κώδικας: Private Sub ΤΙΜΗ_AfterUpdate() Dim x As Variant x = DLast("[ΟΡΙΟ ΤΙΜΗΣ]", "[ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ]") If IsNumeric(x) And IsNumeric(Me.ΤΙΜΗ) Then If x < Me.ΤΙΜΗ Then Me.[ΠΕΔΙΟ__ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ_] = DLast("[ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ]", "[ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ]") Else Me.[ΠΕΔΙΟ__ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ_] = "ΟΚ" End If End If End Sub Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Ορισμός αριθμητικού πεδίου σε Access | ΕλένηΑ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-07-15 13:14 |
[Γενικά] Ορισμός σειράς Tab | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 21-05-12 10:46 |
Ορισμός Προεπιλεγμένης Τιμής | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 19-02-12 20:36 |
Η ώρα είναι 06:21.