Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αλλαγή Περιεχομένων ενός Πλαισίου Λίστας με Ομάδα Επιλογής
Καλημέρα σε όλους τους αγαπητούς φίλους και καλή εβδομάδα Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με κουμπιά επιλογής μιας ομάδας επιλογών θα ήθελα την εξής βοήθεια στη φόρμα moria_ aei του αρχείου που επισυνάπτω. 1.Αν μπορούμε στο πλαίσιο λίστας να αλλάζοuμε την σειρά ταξινόμησης χρησιμοποιώντας την ομάδα επιλογής «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ». Δηλαδή όταν επιλέγουμε ένα κουμπί από την ομάδα επιλογής να πραγματοποιείται αλφαβητική ή φθίνουσα ταξινόμηση βάσει μορίων. 2.Αν μπορούμε επιλέγοντας από την ομάδα επιλογής «ΠΕΔΙΑ» και ταυτόχρονα από την ομάδα επιλογής «ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ» , το πλαίσιο λίστας να μου επιστρέφει τις ανάλογες εγγραφές, με την αντίστοιχη ταξινόμηση. 3.Με βάση το προηγούμενο (2) να μου επιστρέφει και τις ανάλογες εγγραφές στην έκθεση moria_ aei Με εκτίμηση Τζίμης |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, η συνημμένη ΒΔ περιέχει μια υλοποίηση του ζητούμενου. Βασίζεται στην αλλαγή της τιμής της ιδιότητας «Προέλευση γραμμής» του πλαισίου λίστας της φόρμας «moria aei», ανάλογα με τις επιλογές στις ομάδες επιλογών. Αυτό γίνεται με τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub opFields_Click() opOrder_Click End Sub Private Sub opOrder_Click() Dim strSQL As String strSQL = "SELECT [moria aei].ID, [moria aei].[ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣ], " & _ "[moria aei].Πεδίο1, [moria aei].[ΒΑΣΗ 2010] FROM [moria aei]" If Me.opFields <> 6 Then strSQL = strSQL & " Where [Πεδίο1]='" & Me.opFields & "'" If Me.opOrder = 1 Then strSQL = strSQL & " Order By [ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣ] ;" Else strSQL = strSQL & " Order By [ΒΑΣΗ 2010] Desc;" End If Me.Σύνθετο_πλαίσιο10.RowSource = strSQL End Sub Κώδικας: If Me.opFields <> 6 Then strWhere = "[Πεδίο1]='" & Me.opFields & "'" DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview, , strWhere Κώδικας: Private Sub Report_Load() If Forms("moria aei").opOrder = 1 Then Me.OrderBy = "[ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣ]" Else Me.OrderBy = "[ΒΑΣΗ 2010] Desc" End If Me.OrderByOn = True End Sub Φιλικά/Γιώργος Υ.Γ Δεν κατάλαβα γιατί το πεδίο «Πεδίο1» είναι τύπου κειμένου, ενώ παίρνει αριθμητικές τιμές. |
| |||
| |||
Γιώργο καλή σου μέρα.Για μία ακόμη φορά ζωγράφισες.Η απάντησή σου άψογη.Επειδή με μια πρώτη ματιά βλέπω ότι περιέχει αρκετές δυσκολίες η υλοποίησή του (με τα δικά μου στάνταρ) ίσως να επανέλθω με κάποιες απορίες. Φιλικά Τζίμης. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα αγαπητέ Τζίμη! Βασισμένοι στην φράση σου "με τα δικά μου στάνταρ....", και επειδή τα στάνταρ στον τομέα που ασχολούμαστε πρέπει να υψώνονται, ο Γιώργος και εγώ κοιτάξαμε το αρχείο σου ξανά, το τροποποιήσαμε αυθαίρετα και το επισυνάπτουμε στο μήνυμα αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι θα σε ωφελήσει. Καλή συνέχεια! Τάσος - Γιώργος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τασο μέχρι και αυτή τη στιγμή μελετώ την υλοποίηση του φίλου Γιώργου.Τώρα εσείς θέλετε να με βάλετε να μελετώ για καμιά 10 ημέρες.Η παρουσίασή σας άκρως επαγγελματική, και νομίζω ότι θα βοηθήσει όλους τους φίλους. Να είστε καλά για αυτά που μας προσφέρετε και για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιερώνεται. Τζίμης. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία λίστας επιλογής | ΧρύσαΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 16-04-16 14:57 |
Αντιστοίχιση επιλογης συνθ. πλαισιου με κειμενο αλλου πινακα | iliast | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 13-02-16 19:25 |
[ Φόρμες ] Αυτόματη Συμπλήρωση Πλαισίου Λίστας | stelianta | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 09-02-12 23:12 |
Σύγκριση σύνθετου πλαισίου και λίστας | area51 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 17-07-10 14:37 |
Σύγκριση σύνθετου πλαισίου και λίστας | pm4698 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 21 | 08-03-10 11:52 |
Η ώρα είναι 09:34.