Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υπολογισμός Ημερών πλήν Σ/Κ
Είμαι καινούργιος στην Access μόνο μια δύο απλές βάσεις έχω κάνει, και τώρα στην τρίτη έχω σκοντάψει σε κάτι που σε εσάς μπορεί να φανεί αστείο... Θέλω να βάζω δύο ημερομηνίες Α και Β και να μου υπολογίζει της ημέρες ανάμεσα τους αφαιρώντας τα Σαββατοκύριακα και της Αργίες... Για τις Αργίες σκέφτομαι να τις εισάγω κάθε αρχή της χρονιάς σε ένα πεδίο και κατόπιν να λέω στον υπολογισμό να μην της υπολογίζει, αλλά τα Σαββατοκύριακα πώς να τα κάνω.. Δεν νομίζω πώς είναι λογικό να τα περνάω κάθε χρόνο μέσα σε ένα πεδίο... |
| |||
| |||
Re: Υπολογισμός Ημερών πλήν Σ/Κ
Καλησπέρα Θα έφτιαχνα ένα βρόχο που θα ξεκινούσε απο την αρχική ημερομηνία. Θα πρόσθετα μια ημέρα -dateadd()-και θα έκανα έλεγχο αν η νέα ημερομηνία ειναι Κυριακή ή Σάββατο με την Weekday(Ημερομηνία). Αν η συνάρτηση επέστρεφε 1=Κυριακή, 7=Σάββατο. Με μια μεταβλητή i=i+1 θα μετρούσα το πλήθος των ημερομηνιών που δεν ειναι Κυριακές, Σάββατο, Αργία. Όταν η ημερομηνία θα έφτανε στη τελική τότε θα 'έβγαινα' απο τον βρόχο... Οι αργίες ειναι πολύ λίγες, οπότε με μια select Case μπορείς να τακτοποιήσεις το ζήτημα χωρίς να φτιάξεις πίνακα. Όπως καταλαβαίνεις απαιτείται κώδικας. Εγώ έτσι θα το πάλευα Φιλικά/Νίκος |
| |||
| |||
Αγαπητέ φίλε Ghost_carp, Νομίζω πως αυτό που ζητάς έχει επί το πλείστον καλυφθεί από τον φίλο μας τον Νίκο (Meteora). Οι σταθερές εορτές είναι γνωστές, για τις κινητές εορτές σε παραπέμπω στο Link http://www.msaccess.gr/index.php/en/...12-24-22-04-51 όπου υπάρχει ο κώδικας για τον υπολογισμό του Πάσχα επομένως και των κινητών εορτών. Καλή επιτυχία Φιλικά iliadisk / kon73 |
| |||
| |||
Φίλε Meteora πρώτα απ΄ ολα ευχαριστώ για την απάντηση.. Οπως κατάλαβες είμαι αρκετά αρχάριος, και όλος ο κώδικας που έχω χρησιμοποιήση μέχρι στιγμής είναι 3 γραμμές... Μου έδωσες όμως μια κατεύθυνση, και αυτό είναι το καλό, βρήκα ένα βοήθημα για VB 6 και προσπαθώ να καταλάβω τους βρόχους και την σύνταξη, λίγο κωλύομαι άλλα ξέρω που να κατευθυνθώ... Ευχαριστώ για την βοήθεια πιστεύω να το καταφέρω.. Τώρα ώς προς το πάσχα όπου με παραπέμπει ο φίλος iliadisk έπαθα πλάκα, βασικά ποτέ δεν είχα σκεφτεί πώς έτσι βγαίνουν οι γιορτές, ήταν κάτι που πρωτοείδα και μπορώ να πώ με ξάφνιασε, σε συνδιασμό με την φόρμα υπολογισμού της ημέρας του Πάσχα, είναι ένα τρομερό εργαλείο εάν ασχολείσε με Ημερολόγια... Ευχαριστώ και τους δύο σας... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ημερών μήνα 30 ημερών | Σπύρος -psp | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 16-04-16 20:12 |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ημερομηνίας μετά από ορισμένο αριθμό ημερών | costas5 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-03-16 20:18 |
[ Συναρτήσεις ] Υπολογισμός ημερών μιας περιόδου ανά μήνα | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-08-13 16:43 |
Υπολογισμός ημερών άδειας | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-01-12 19:14 |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός μεταξύ 2 ημερομηνιών "Φεβρουάριος 30 ημερών" | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 22-02-10 20:00 |
Η ώρα είναι 20:37.