Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Απόδοση τιμής Υπολογιζόμενου Πεδίου σε πεδίο πίνακα.
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα Κατ' αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά του forum για τη βοήθειά τους σε αρκετά προβλήματά μου. Δεύτερον, να ζητήσω συγνώμη αν το θέμα έχει "ξαναπαίξει", παρόλο που σκάναρα το forum με τον τίτλο του θέματος.. Και τώρα στο ψητό. Θέλω από τη συνένωση δύο πεδίων (Part_nr και Serial_nr) ενός πίνακα (Ylika) το αποτέλεσμα να τοποθετείται σ' ένα τρίτο πεδίο (Code), το οποίο θα είναι και το πεδίο κλειδί. Σας επισυνάπτω μια πολύ απλοποιημένη μορφή της β.δ. (Ylika). Στη φόρμα θα δείτε και ένα text box στο οποίο "δημιουργείται" το κλειδί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο, η τοποθέτηση στους πίνακες υπολογιζόμενων πεδίων, δεν αποτελεί καλή ιδέα: 1. Αφού τα στοιχεία τους μπορούν να υπολογιστούν, είναι περιττή. 2. Προσθέτουν εργασία.Κάθε φορά που θα αλλάζει η τιμή ενός πεδίου από το οποίο εξαρτάται το υπολογιζόμενο, θα πρέπει (με κώδικα) να αλλάζει και η τιμή του υπολογιζόμενου. 3. Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος, όσο και να προσέξουμε, η τιμή του υπολογιζόμενου να διαφέρει από την τιμή που δίνουν οι υπολογισμοί. Για την περίπτωσή σου προτείνω: 1. Αφού ο συνδυασμός των πεδίων «Part_nr» και «Serial_nr» είναι μοναδικός, να δημιουργήσεις ένα σύνθετο πρωτεύον κλειδί από τα πεδία αυτά. 2. Όπου χρειάζεται (φόρμες, εκθέσεις, κλπ) να έχεις μαζί την τιμή του πεδίου «Part_nr» και του «Serial_nr» μπορείς να προσθέτεις ένα αδέσμευτο πλαίσιο κειμένου με «προέλευση στοιχείου ελέγχου» τον τύπο: =[ Part_nr] & "-" & [Serial_nr]. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο Κατ' αρχήν να σ' ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση. Δεύτερον, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις στη δημιουργία σύνθετου πρωτεύοντος κλειδιού? Είναι κάτι που δεν το έχω ξανακάνει. Και μια ακόμα ερώτηση: Οπωσδήποτε θα φτιάξω έναν πίνακα ακόμα που να συνδέεται με τα Ylika με σχέση 1-πολλά με το ίδιο κλειδί. Σ' αυτήν την περίπτωση στον δεύτερο πίνακα πως θα ορίσω το κλειδί του? Και πάλι ευχαριστώ Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, στη ΒΔ που επισυνάπτω, προσπαθώ να απαντήσω στα ερωτήματά σου. 1. Αν, σε προβολή σχεδίασης, ανοίξεις τον πίνακα «Ylika», θα δεις ένα σύνθετο πρωτεύον κλειδί απαρτιζόμενο από τα πεδία «Part_nr» και «Serial_nr». Για να το ορίσουμε επιλέγουμε και τα δύο πεδία και στη συνέχεια πατούμε το κουμπί «Πρωτεύον κλειδί» της μπάρας εργαλείων. 2. Ο πίνακας «Ylika» συνδέεται με τον πίνακα «Sales» με μία σχέση 1 προς πολλά. Για την υλοποίηση της σχέσης ο πίνακας «Sales», πέρα από το πρωτεύον κλειδί «Sales_ID», περιέχει και δύο πεδία «Part_nr» και «Serial_nr» όμοιου τύπου και μήκους με τα αντίστοιχα του πίνακα «Ylika». Για ευκολία επιλέγονται από σύνθετα πλαίσια. Τα πεδία αυτά (εξωτερικό ή ξένο κλειδί) χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της σχέσης 1 προς πολλά μεταξύ των πινάκων. 3. Αν ανοίξεις τις σχέσεις και κάνεις διπλό κλικ σε μία γραμμή σύνδεσης θα ανοίξει το παράθυρο «Επεξεργασία σχέσεων» και θα δεις πως ορίστηκε η σχέση 1 προς πολλά. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γεια στην παρέα. Το συγκεκριμένο θέμα το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον μιας και απαντά και σε δικές μου απορίες σχετικές μ’ αυτό. Προσπαθώ να «επεκτείνω» λίγο την εφαρμογή (το είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν σε δικιά μου εφαρμογή με αρνητικά αποτελέσματα) και έφτιαξα μια φόρμα (την Sales) στην οποία θα ήθελα όταν επιλέγω το Part_nr τότε να μου φέρνει μόνο τις εγγραφές που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο Part_nr. Στην προέλευση του Serial_nr πρόσθεσα ένα κριτήριο, το [Φόρμες]![Sales]![Part_nr] , δεν παίρνω όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν κατά λάθος επιλέξω μια εγγραφή από το Part_nr και θέλω να την αλλάξω τότε στο πεδίο Serial_nr συνεχίζει να μου φέρνει τις εγγραφές που αντιστοιχούν στην προηγούμενη επιλογή. Κάποια βοήθεια;
|
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Ευθύμη, στο συμβάν «Με την εστίαση» του σύνθετου πλαισίου «Serial_nr», πρόσθεσε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub Serial_nr_GotFocus() Me.Serial_nr.Requery End Sub |
| |||
| |||
Σ' ευχαριστώ Γιώργο. ΑΨΟΓΟΣ!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Απόδοση τιμής με δυο κριτήρια. | vasilis999 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 13-10-14 00:18 |
[Συναρτήσεις] Απόδοση τιμής σε κείμενο ανά είδος | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 21-04-14 23:32 |
[ Πίνακες ] Τιμή Πεδίου ίση με πεδίο άλλου πίνακα | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 25-01-13 12:41 |
[ Ερωτήματα ] Αυτόματη απόδοση τιμής προιόντος σε φόρμα | AKIS1986 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-03-11 20:25 |
Διάβασμα τιμής απο πεδίο του 1ου Record ενός πίνακα - DAO | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 10-04-09 14:25 |
Η ώρα είναι 08:21.