Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σας.Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum μετά την εγγραφή μου. Η ερώτησή μου είναι η εξής.Έχω μία φόρμα με πεδία απο ένα πίνακα και θέλω να προσθέσω ένα πλαίσιο κειμένου το οποίο θα παίρνει τιμές απο ένα ερώτημα .Προσπαθώ με τη δόμηση αλλα μου βγάζει στο πλαίσιο κειμένου το σύμβολο #ΟΝΟΜΑ.Επ'ισης επειδή οι τιμές είναι απο το ερώτημα επιλογής θέλω να τις εμφανίζει στο ίδιο πλαίσιο κειμένου χωρισμένες με κόμμα.Με ποιο τροπο μπορώ να το πετύχω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Χριστόφορε, καλωσόρισες στην παρέα του φόρουμ. Αυτό που ζητάς είναι πολύ γενικό. Εντάξει το πλαίσιο κειμένου θα παίρνει τιμές από ένα ερώτημα, αλλά αφού θα συγκεντρώνει πολλές τιμές χωρισμένες με κόμμα, θα πρέπει να διευκρινιστεί από ποια πεδία και από ποιες γραμμές θα παίρνει τις τιμές. Για να πάρεις μια σαφή απάντηση, κατά τη γνώμη μου, απαιτείται να ανεβάσεις ένα δείγμα της ΒΔ και να διευκρινίσεις καλύτερα το ζητούμενο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλημερα και πάλι. Ακολουθώντας τη συμβουλή σου ανεβάζω τη συγκεκριμένη βαση που δουλέυω.Αυτό που θέλω να κάνω είναι να προσθέσω ένα πλαίσιο κειμένου στη φόρμα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΑΠΑΝΩΝ και να παίρνει τιμές απο το ερώτημα ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ και συγκεκριμένα το πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ.Δηλ. να εμφανίζει τα κλειστά διαμεισματα (κωδικούς) χωρισμένα μεταξύ τους με κόμμα αν είναι πάνω απο ένα. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Χριστόφορε! Είναι δύσκολο για μένα και δεν έχω και το χρόνο να μπω στη λογική της ΒΔ σου. Mου παρουσίασε αρκετά προβλήματα που πιθανόν να οφείλονται στα κενά που υπάρχουν στα ονόματα των αντικειμένων. Για να δοκιμάσω τις λύσεις που σου προτείνω, αφαίρεσα ένα από τα κριτήρια του ερωτήματος. Στη φόρμα «εισαγωγή πελατών» πρόσθεσα ένα πλαίσιο λίστας που δείχνει τα κενά διαμερίσματα. Είναι καλή λύση και δε χρειάζεται κώδικα. Πρόσθεσα και ένα πλαίσιο κειμένου, αλλά η λύση αυτή απαιτεί την προσθήκη στη φόρμα του ακόλουθου κώδικα: Κώδικας: Public Function CloseHouse() As Variant Dim rs As dao.Recordset, strS As String Set rs = CurrentDb.OpenRecordset("Select [ΚΩΔΙΚΟΣ] From [ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ]") If rs.RecordCount > 0 Then rs.MoveFirst Do Until rs.EOF strS = strS & ", " & rs![ΚΩΔΙΚΟΣ] rs.MoveNext Loop CloseHouse = Mid(strS, 2) End If rs.Close End Function |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Το σκέλος που αφορά το πλαίσιο λίστας είναι αρκετά βολικό και με ικανοποιεί πλήρως.Το δεύτερο σκέλος με τον κώδικα, μιας και είμαι αρχάριος με την VBA, δεν μπορώ να το κατανοήσω και να το επεξεργαστώ.Επίσης βγάζει στο πλάισιο κειμένου τη λέξη #σφάλμα εκεί που τοποθετείς την τιμη closehouse(). Ευχαριστώ και πάλι για τη λύση. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Πλαισίου κειμένου | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 06-12-13 23:14 |
Ενημέρωση πλαισίου κειμένου και πίνακα | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 25-06-13 03:39 |
[ Φόρμες ] Κλείδωμα πλαισίου κειμένου | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-02-13 23:31 |
[ Εκθέσεις ] Πρόβλημα με άθροισμα Πλαισίου κειμένου | kostaskalam | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-10-11 14:28 |
[ Φόρμες ] Σύνδεση πλαισίου κειμένου με πολλά πεδία | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 04-12-10 19:16 |
Η ώρα είναι 13:48.