Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Συνδεση Oracle-Sql worksheet με northwind access

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-09-09, 23:39
Deminio
Guest

Προεπιλογή Συνδεση Oracle-Sql worksheet με northwind access

Παιδια γεια σας,
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Εχω oracle 9.2 εγκατεστημενη στο pc μου και θελω να τη συνδεσω με την access 2007 και συγκεκριμενα με τη northwind.
Αυτο το θελω γιατι θελω μεσω sql worksheet να κανω πειραματα-εξασκηση.
Μηπως γνωριζετε πως μπορω να τα συνδεσω?
Μου ζηταει για να συνδεθω username, Password, host name, Service.
Aπ οτι καταλαβαινω θα πρεπει να πειραξω και τα tns names στην oracle.
Αν μπορει καποιος να μου πει τα βηματα που χρειαζετε να κανω για να μπορεσω να συνδεσω την sql worksheet με την northwind.accdb.

Σας ευχαριστω πολυ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-09, 14:41
Όνομα: Ηλιάδης Κωνσταντίνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Chicago
Προεπιλογή Re: Συνδεση Oracle-Sql worksheet με northwind access

Αγαπητέ φίλε Deminio,

Δεν μας αναφέρεις με ποια εργαλεία επιχειρείς την σύνδεσή σου με την Oracle. Μια λύση είναι φυσικά με ODBC εργαλείο που εφόσον οι drivers είναι εγκατεστημένοι (Κάτι που για την Oracle είναι όντως) οι διαδικασίες γίνονται με wizard.

Τώρα για 2007 πιστεύω πως η επιλογή Λήψη εξωτερικών δεδομένων-σύνδεση πινάκων δεν είναι στην προεπιλεγμένη μπάρα επομένως χρειάζεται να το εισάγεις εσύ στην γραμμή εργαλείων.

Στην σύνδεση πινάκων χρειάζεται να επιλέξεις Αρχεία τύπου ODBC Databases όπου και πατάς Δημιουργία και επιλέγεις το Microsoft ODBC για Oracle.

Ακολουθείς ουσιαστικά τις προεπιλογές και φυσικά θα πρέπει να ξέρεις το UserName και Password της βάσης στην οποία θέλεις να συνδεθείς.

Είναι κάπως γενική η απάντησή μου εις γνώση μου καθότι χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες για το σύστημά σου.

Σου παραθέτω ένα Link για ODBC Drivers Oracle

http://www.oracle.com/technology/sof...dbc/index.html

Φιλικά

kon73 / iliadisk
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-09, 15:09
Deminio
Guest

Φιλε μου καταρχην σ ευχαριστω.
Ολα αυτα που γραφεις τα εχω κανει (Δηλ. ODBC για Oracle κτλ) αλλα καποια στιγμη φτανω να πρεπει να γραψω user name & password τα οποια και δε γνωριζω και για αυτο και ρωταω γιατι προκειται για τη βαση Northwind που ειναι πασυγνωστη.
Με sql worksheet παλι μου ζηταει user name & password οπως και servise.
Να υποθεσω οτι αυτη η βαση εχει καποιο user name & password ?
'H πρεπει να παω καπου και να τα βαλω ωστε μετα να τα χρησιμοποιω για να συνδεομαι με sql?
Δεν ξερω αν σας εχω βοηθησει αλλα για οτι απορια εχετε ρωτηστε με για να σας πω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-09, 08:42
Όνομα: Ηλιάδης Κωνσταντίνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Chicago

Έχοντας εμπειρία με συνδέσεις σε SQL και Sybase τα σίγουρα που ζητούν αυτές οι βάσεις είναι UserName, Password και Όνομα Βάσης.

Έχοντας εισάγει σωστά αυτές τις πληροφορίες τότε σίγουρα κατά 99% θα έχεις επιτύχει σύνδεση με την βάση και κατά επέκταση εισαγωγή των πινάκων τους στην Access. Έτσι οι πίνακες της Access θα λειτουργούν με ενημερώσεις αμφίδρομα στην βάση σου και στην Access.

Η Access έχει ως προεπιλογή τον χρήστη Admin χωρίς κωδικό πρόσβασης, επομένως και δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας στοιχείων για την σύνδεση σου με την βάση από μεριάς Access.

Φιλικά

kon73
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Northwind 2007 Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 23-09-17 17:53
[ Πίνακες ] Σύνδεση με odbc σε βάση oracle Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 22-02-15 13:42
Σύνδεση Access με Outlook athina_er Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 12-04-13 12:15
Σύνδεση Access με Ιστοσελίδα synti Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 03-04-11 12:34
Σύνδεση Access με Outlook ileon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 02-08-10 13:32

Η ώρα είναι 20:55.