Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΔΙΟΥ

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-09-09, 21:40
NIC
Guest

Προεπιλογή ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΔΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ (ACCESS 2007) ΕΧΩ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ) ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΧΡΕΩΣΗ. ΕΧΩ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: if ΠΕΡΙΟΧΗ = ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ then ΧΡΗΜΑΤΑ =10 if ΠΕΡΙΟΧΗ = ΑΓΡΙΝΙΟ then ΧΡΗΜΑΤΑ =15 ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ''ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ'' ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΧΡΕΩΣΗ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΕΦΑΠΑΞ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ if ΠΕΡΙΟΧΗ = ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ then ΧΡΗΜΑΤΑ =0 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΧ if ΠΕΡΙΟΧΗ = ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ then ΧΡΗΜΑΤΑ =15 ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΓΩ ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΕΡΙΟΧΕΑ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟ ΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙΟ ΚΛΗΔΩΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΜΠΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΞΕΚΛΗΔΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-09-09, 08:40
Όνομα: Ηλιάδης Κωνσταντίνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Chicago
Προεπιλογή Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΔΙΟΥ

Φίλε Νίκο Καλημέρα,

Μια πρόταση στο πρόβλημα σου είναι Το πεδίο (αντικείμενο) που έχεις στην φόρμα σου να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει από την δυνατότητα επεξεργασίας (Αλλαγής των δεδομένων). Αυτό τουλάχιστον αντιλήφθηκα οπότε και αν πχ το αντικείμενο (Amount) είναι στην φόρμα FrmData τότε χρησιμοποιείς το

Κώδικας:
Forms!FrmData!Amount.locked=true
και όταν θέλεις να ξεκλειδώνει
Κώδικας:
Forms!FrmData!Amount.locked=False
Πιστεύω κάτι τέτοιο να επιθυμείς και μια παράκληση αν γίνεται μην χρησιμοποιείς κεφαλαία γράμματα.

Φιλικά

iliadisk / kon73
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μαζική ενημέρωση πεδίου kapetang Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 18-09-16 10:28
Ενημέρωση πεδίου ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 14-01-13 16:41
Ενημέρωση Πεδίου Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 21-03-12 18:56
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση πεδίου από άλλο ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 05-03-12 10:50
Ενημέρωση πεδίου Αντώνης Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 18-06-11 06:46

Η ώρα είναι 20:43.