Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Προσθήκη timer / countdown - Κλείδωμα Βασης

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-08-11, 00:09
Βασίλης Κ.
Guest

Προεπιλογή Προσθήκη timer / countdown - Κλείδωμα Βασης

Καλησπέρα ,

Φτιάχνω μια απλή βάση και θα ηθελα αν καποιος φιλος μπορεί να με βοηθήσει στα παρακάτω (αν γινονται βέβαια) :

α) Θέλω να βάλω ενα timer οπου θα μετρά καποια λεπτά πυο θα του ορίσω εγω στο σχεδιασμό και στην συνέχεια θα κλειδώνει ή θα βγαζει καποιο μήνυμα.

πχ με το που τρέχουμε το αρχειο της access θα βγαίνει σε ενα σημειο της φόρμας ενα χρονόμετρο που θα μετρά ανάποδα και οταν μηδενισει θα κλείνει η εφαρμογή ή θα βγαζει καποιο μήνυμα .

Προσοχή : Θέλω αυτό το χρονομετρο να εχει καποιο κωδικό ή σειριακό ώστε οταν ο χρηστης κλεινει την εφαρμογή να μην μηδενιζει την επομενη μερα που την ανοιγει αλλά να συνεχιζει απο εκει που ειχε μεινει

β) Υπάρχει τρόπος το αρχείο της access να το κανουμε εξαγωγή σε καποια μορφή ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΜΗ απο τριτο χρήστη ? ή να κλειδωνει η εφαρμογή και να εχεις προσβαση στο σχεδιαστικο κομμάτι με κωδικό ?

Δεν ξερω αν γινονται αυτα που λεω αλλά θα ηθελα τα φώτα σας

Ευχαριστώ θερμά
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-08-11, 20:08
Βασίλης Κ.
Guest

Προεπιλογή

Να ρωτησω και κάτι ακομα ?

Μπορούμε να εισάγουμε iframe μεσα στην σχεδίαση ? ή καποιο πλαισιο που να εμφανιζει αρχεία .html ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-09-11, 13:17
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλημέρα Βασίλη!

Δεν θα μπορέσει κανείς μέσα από ένα θέμα να σου δώσει απάντηση σε όλα τα ερωτήματα σου.

Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει πρώτα να φτιάξεις το μηχανισμό κλειδώματος της βάσης σου
και μετά να προχωρήσεις στις υπόλοιπες ερωτήσεις (Timer κτλ.).

Πιστεύω ότι ο παρακάτω σύνδεσμος θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις.

http://www.ms-office.gr/forum/access...dedomenon.html

Αφού λοιπόν προσαρμόσεις το μηχανισμό κλειδώματος σε ένα αρχείο,
λάβε υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια τύπου τι θα γίνει αν...,
πρόσθεσε τυχόν πίνακες που νομίζεις ότι θα χρειαστούν,
επισύναψε το και περίγραψε μας πως ακριβώς θα λειτουργεί η αντίστροφη μέτρηση.

Όσο για τα iframe, θα χρειαστεί να εισάγεις το αντικείμενο Activex Microsoft Web Browser σε φόρμα.
Αυτά για εκδόσεις Microsoft Office μέχρι 2007.

Βεβαίως, εκτός από γνώσεις VB θα πρέπει υπάρχουν και γνώσεις HTML
καθώς και γνώσεις των member του αντικειμένου Microsoft Web Browser.

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 01-09-11, 13:27
Βασίλης Κ.
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα Τάσο ,

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το πρώτα πράγμα που εκανα ειναι να διαβάσω και να μελετήσω το link του κλειδώματος της βάσης. Απλά δεν ειναι αυτό που θέλω ακριβώς και για αυτο ρώτησα ξανά.

Βασίκα φταιω εγω γιατι δεν το ανεπτυξα σωστά.

Η βάση που φτιαχνω ειναι παιδική με 3 πεδία απλα σε πειραματικό στάδιο.

Εχει 3 πεδία (όνομα - επώνυμο - κινητό τηλ) και μια φόρμα που καταχωρεί δεδομενα σε αυτα τα πεδία.

Την βαση αυτη θα την δουλευουν 3 ανθρωποι ( ο ενας διαχειριστης και 2 απλοι χρήστες)

Θέλω λοιπόν :

Οταν θα συνδεθεί ένας απο τους απλους χρήστες να ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ πινακες και διαχειριστικο κομματι παρα μονο την φόρμα που θα καταχωρει τα data.

Εκει λοιπόν ταυτοχρονα με την φόρμα θελω να ξεκιναει και το χρονομετρο το οποιο οταν μηδενιζει (σε χρονο που θα του ορίζω εγω) να τον κάνει logout για να μπορεί μετα να αναλάβει ο δευτερος χρήστης.

Οταν θα συνδεεται ο διαχειριστης ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ πίνακες κα ιδιαχειριστικο κομμάτι. Εδω βλέπει δεν βλέπει το χρονόμετρο δεν μας πειράζει αρκει να μην τον κανει logout

Τωρα το έθεσα σωστα νομίζω απλά δεν ειμαι πολύ καλός με την access και δεν ξέρω αν μπορουν να γινουν . Στο μυαλό φαντάζουν οτι γινεται , τεχνικά δεν ξερω ομως

Ευχαριστώ θερμά
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-11, 13:09
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Βασίλη, στη ΒΔ που επισυνάπτω, προσπάθησα να υλοποιήσω το ζητούμενο.
Η βάση αποτελεί τροποποίηση της ΒΔ του παραδείγματος κλειδώματος του Τάσου.
Ο πίνακας «TblProtection» της ΒΔ είναι βασικός για τη λειτουργία της, αφού αποθηκεύει:
1. To password των χρηστών. Ο πρώτος χρήστης ταυτίζεται με το διαχειριστή.
Δημιούργησα 3 χρήστες τους: Admin, User1 και User2.
2. Τους μέγιστους χρόνους σύνδεσης.
Τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να αλλάξουν από το διαχειριστή καταχωρώντας άλλα στον πίνακα.
Όταν ανοίγει η εφαρμογή ζητάει το Password. Αν δοθεί το password ενός χρήστη ρυθμίζεται το παράθυρο πλοήγησης σε κατάσταση απόκρυψης και κλείνει η εφαρμογή.
Το κλείσιμο απαιτείται για να ισχύσει η ρύθμιση.
Όταν το password είναι του διαχειριστή ρυθμίζεται το παράθυρο πλοήγησης σε κατάσταση μη απόκρυψης και κλείνει η εφαρμογή προκειμένου να ισχύσει η ρύθμιση.
Κάνε δοκιμές και ενημέρωσε το φόρουμ αν καλύφτηκες.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb LockDBTimer3.mdb (320,0 KB, 191 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 05-09-11 στις 11:01. Αιτία: αλλαγή από ζητούμε σε ζητούμενο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-11, 13:25
Βασίλης Κ.
Guest

Προεπιλογή

Γιωργο καλημέρα ,

Καταρχην σε ευχαριστώ για το ενδιαφερον . Απο το κειμενο σου εχω την εντυπωση οτι ειναι αυτο που θελω και μου τρεχουν τα σαλια χαχαχα

Η εφαρμογή ομως οταν ανοιγει δεν ζηταει Pass σε παει απ ευθειας στην φορμα καταχωρησης.

ΥΓ : Μην με βαρεσεις αν ρωταω χαζομάρες χεχεχεχεχεχ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-11, 16:52

Προεπιλογή

Καλησπέρα Βασίλη

Η εφαρμογή, όταν ανοίγει ,φορτώνει τη φόρμα εκκίνησης που είναι η φόρμα καταχώρησης των στοιχείων «frmContacts».
Στο συμβάν της φόρτωσης της φόρμας έχει γραφτεί ο κώδικας για τη σύνδεση.
Μπορούμε να παρακάμψουμε τη φόρτωση της φόρμας εκκίνησης, αν έχουμε πατημένο το Shift, όταν φορτώνουμε τη ΒΔ.
Στη περίπτωση αυτή δεν υπάρχει καμία φόρμα ανοιχτή. Αν συνεπώς θέλουμε να καταχωρήσουμε στοιχεία θα πρέπει να φορτώσουμε τη φόρμα «frmContacts» όπότε θα εκτελεστεί ο κώδικας για τη σύνδεση και θα ζητηθεί το password.
Δηλαδή οπωσδήποτε θα ζητηθεί το Pasword.
Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά της ΒΔ. Αν στον υπολογιστή σου συμβαίνει κάτι άλλο, θα πρέπει να το περιγράψεις λεπτομερέστερα, μήπως βρεθεί η αιτία.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-11, 16:59
Βασίλης Κ.
Guest

Προεπιλογή

Γιώργο συγγνώμη γιατι μπερδεύτηκα.

Κατέβασα το αρχείο που ανέβασες. Οταν το τρέχεις το αρχείο ανοιγει η φόρμα καταχωρησης δεδομενων (frmContacts) . Εκεί δεν επρεπε να ανοιγει το παράθυρο για το password Που λες ?

Αυτο εννοω δεν εμφανιζεται καποιο παράθυρο που πρέπει να εισάγεις password .

Δεν εχει καποιο πρόβλημα το pc Μου γιατι το δοκίμασα και σε 2 λαπτοπ που εχω.

Εκτος αν δεν εχω καταλάβει εγώ πως λειτουργεί η φορμα.

Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-11, 19:30

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Βασίλη, φαίνεται ότι δεν εκτελείται ο κώδικας.
Το πιθανότερο είναι ότι η access τον απενεργοποίησε, για λόγους ασφαλείας.
Ίσως να έβγαλε (και να βγάζει) και κάποιο μήνυμα, που δεν το πρόσεξες.
Αν υπάρχει κάποιο μήνυμα (ακριβώς κάτω από την κορδέλα) ακολούθησε τις οδηγίες του.
Διαφορετικά βάλε την εφαρμογή σε ένα φάκελο που θα τον ορίσεις αξιόπιστο, ως εξής:
1. Κλικ στο κουμπί του «Office» (πάνω αριστερά) και κλικ στο «Επιλογές της access» στο παράθυρο που θα ανοίξει.
2. Στο νέο παράθυρο διάλεξε «Κέντρο Αξιοπιστίας» και πάτησε το κουμπί «Ρυθμίσεις κέντρου αξιοπιστίας».
3. Στο νέο παράθυρο διάλεξε «Αξιόπιστες θέσεις» και πάτησε το κουμπί «Προσθήκη νέας θέσης».
4.Κάνε κλικ στο κουμπί «αναζήτηση» και διάλεξε το φάκελο που αποθήκευσες τη ΒΔ, για να τον κάνεις αξιόπιστο.
5. Πάτησε όσες φορές χρειάζεται το ΟΚ για να κλείσουν όλα τα παράθυρα.
6. Κλείσε τη ΒΔ και άνοιξέ την πάλι.
Στα παράθυρα που ανοίγουν παραπάνω, υπάρχει ένα ερωτηματικό. Πάτησέ το για να πάρεις λεπτομερή βοήθεια για το κέντρο αξιοπιστίας.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-09-11, 19:30
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα!

Βασίλη έλεγξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας της εφαρμογής.

Δες αυτό: http://www.ms-office.gr/forum/ta-nea....html#post4826

Φιλικά

Τάσος

ΥΓ. Γιώργο με πρόλαβες!
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα βάσης με τον αριθμό του επεξεργαστή Γιωργος Μπεστ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 27-12-12 21:42
[ Ασφάλεια] Απορία σε κλείδωμα βάσης δεδομένων Γιωργος Μπεστ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 03-05-12 07:45
Κλείδωμα βάσης SOELLICHA Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 12-12-11 10:59
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα βάσης για συγκεκριμένο χρόνο comsup Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 05-10-11 14:15
Κλείδωμα Βάσης δεδομένων Ms-Office-Development Team Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 08-08-10 15:42

Η ώρα είναι 08:51.