Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΜΕ VB
Αγαπητε κωστα εχω το εξης προβλημα . Εχω κανει μια εφαρμογη για το καταστημα μου (ειμαι ηλεκτρονικος επισκευη τηλεορασεων ασυρματων κλπ) και θελω οταν ζηταω να εκτυπωσω ενα παραστατικο εαν ο εκτυπωτης (oki-520) ειναι σβηστος να μου βγαζει μηνυμα λαθους . Ευχαριστω προκαταβολικα PDHMOS (ΔΗΜΟΣ) ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ |
| |||
| |||
Re: ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΜΕ VB
Αγάπητέ φίλε Δήμο, Δεν θα μπορέσω από εδώ που βρίσκομαι (Διακοπές επιστρέφω 30 Αυγούστου) να απαντήσω άμεσα. Ωστόσο θα ήθελα το κατά δύναμην να αποφεύγεις να ζητάς βοήθεια από έναν συγκεκριμένο πχ όπως τώρα από μένα καθότι έτσι οι υπόλοιποι χρήστες από θέμα σεβασμού ενώ μπορεί να θέλουν να σε βοήθησουν δεν απαντούν σε σένα. Σύντομα θα επιστρέψω και θα το δούμε αν φυσικά μέχρι τότε δεν βρεθεί άλλος χρήστης να απαντήσει. Φιλικά iliadisk /kon73 |
| |||
| |||
Κωστα συγνωμη δεν το σκευτηκα οπως εσυ οποτε πασα απαντηση δεκτη να περνας καλα και καλη επιστροφη .
|
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ φίλε Δήμο, δεν μπορώ να σου εγγθηυώ για τα αποτελέσματα του παρακάτω κώδικα αφού δεν γνωρίζω το περιβάλλον εργασίας σου. Αντιστοίχησε τον λοιπόν σε ένα κουμπί στη φόρμα σου, δοκίμασε και ενημέρωσε μας: Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Private Sub Command1_Click() On Error GoTo Exithere If GetObject("winmgmts:\\.\root\cimv2"). _ ExecQuery("Select * from Win32_Printer Where Name='" _ & Printer.DeviceName & _ "' And (WorkOffline=True Or PrinterStatus < 3)").Count = 0 Then MsgBox "Can print" 'DoCmd.OpenReport "myReport", acNormal Else MsgBox "Printer is not ready!", vbInformation, "Info" End If Exithere: If Err Then MsgBox Err & " " & Err.Description, vbExclamation, "Error!" End Sub |
| |||
| |||
Tassos Σέ ευχαριστώ πολύ θά τό δοκιμάσω τό σάβατο διότι (Τίς αλλες ημέρές παριστάνω τόν σκλάβο λόγω εργασίας ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους σας Φίλτατε Τάσο, η ρουτίνα που πρότεινες στον ΔΗΜΟ, σε μένα δουλεύει (Access 2007). Θα μου φανεί λοιπόν χρήσιμη σε όλες τις εκθέσεις. Θερμά ευχαριστώ. Σας παρουσιάζω πως χρησιμοποιώ -πλέον- την ρουτίνα παραμετρικά. Μορφοποίησα το υλικό σε Public sub και το έβαλα στο φάκελο των modules. Public Sub Εκτυπωτη(ByVal ΑΝΑΦΟΡΑ As String) On Error GoTo Exithere If GetObject("winmgmts:\\.\root\cimv2"). _ ExecQuery("Select * from Win32_Printer Where Name='" _ & Printer.DeviceName & _ "' And (WorkOffline=True Or PrinterStatus < 3)").Count = 0 Then MsgBox "Μπορώ να εκτυπώσω !" DoCmd.OpenReport ΑΝΑΦΟΡΑ, acNormal Else MsgBox "Δεν βρίσκω εκτυπωτή !", vbInformation, "ΕΛΕΓΧΟΣ" End If Exithere: If Err Then MsgBox Err & " " & Err.Description, vbExclamation, "Λάθος !" End Sub Έστω τώρα οτι θέλω να εκτυπωθεί η αναφορά 'ΑΔΕΙΑ'. Γράφω κάτω απο το κουμπί Εντολή49 Private Sub Εντολή49_Click() Εκτυπωτη "ΑΔΕΙΑ" End Sub Ο Meteora |
| |||
| |||
Επειδή ειμαι λίγο (ΠΟΛΥ) άσχετος δέν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει , μήπως θέλει και το όνομα του εκτυπωτή και δεν ελέγχει τον προεπιλεγμένο μόνο ? . ΔΗΜΟΣ
|
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους Παράθεση:
Ο meteora (Καλαμπάκα) |
| |||
| |||
Εγαπητοι φιλοι έχω τα xp με access 2007 Εχεις δίκιο δουλέυει αλλά , εάν τόν κλείσω από τό ρέυμα δεν βγάζει λάθος , μόνο εφόσον στείλω εκτύπωση (και τον έχω σβησει) μου βγάλει μήνυμα και ξαναστείλω εκτύπωση τότε βρίσκει στον εκτυπωτή λάθος. Μάλλων ζητάω κάτι διαφορετικό . υπ οψιν η VB ειναι μεσα απο την access 2007 |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση για έλεγχο δυο κελιών | Priestrunner | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-10-16 14:05 |
Εκτύπωση σε μη προεπιλεγμένο εκτυπωτή | pdhmos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-05-12 20:29 |
Η ώρα είναι 21:28.