Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ερώτημα Ενημέρωσης.
Χρόνια πολλά σε όλα τα αγαπητά μέλη Επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί με δημιουργία ερωτήματος ενημέρωσης θα ήθελα τη βοήθεια όλων. 1)Σε μια φόρμα έχω τα εξής πεδία: ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ: σύνθετο Πλάσιο ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ:πλαίσιο κειμένου ΦΠΑ: πλαίσιο κειμένου ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ: πλαίσιο κειμένου ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:πλαίσιο κειμένου ΚΑΕ:πλαίσιο κειμένου (κωδικοί λογαριασμών σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό) 2)Έχω δημιουγήσει ένα ερώτημα επιλογής όπου με ομαδοποίηση υπολογίζω τα συνολικά ποσά ανά ΚΑΕ. 3) Έχω ένα πίνακα με τα εξής πεδία: ΚΑΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΠΟΣΑ (σταθερά ποσά που έχουν συμπληρωθεί) ΔΙΑΦΟΡΑ Θέλω να δημιουργήσω ένα ερώτημα ενημέρωσης όπου θα ενημερώνει τον παραπάνω πίνακα, δηλαδή όπου βρίσκει τον ίδιο ΚΑΕ να μου βάζει στο πεδίο ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ τα συνολικά ποσά από το ερώτημα που έχω δημιουργήσει και στο πεδίο ΔΙΑΦΟΡΑ να μου υπολογίζει τη διαφορά (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ-ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΠΟΣΑ) Να είστε όλοι καλά. Τζίμης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Επισυνάπτω μια δοκιμαστική σύνθεση, στην οποία ο πίνακας 'TableOne', ενημερώνεται απο τα δεδομένα ενός άλλου πίνακα 'tbldatatrans' (ή στην περίπτωσή σου συγκεντρωτικού ερωτήματος, το οποίο - όπως βλέπεις Τζίμη δεν είναι αναγκαίο). Τα δεδομένα του δεύτερου πίνακα, πριν προστεθούν, ομαδοποιούνται αθροιστικά. Καλή συνέχεια... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση που έδειξες.Ήσουν πολύ κατατοπιστικός Να είσαι καλά. |
| |||
| |||
Νίκο κάτι τελευταίο αν μπορείς να μου απαντήσεις. Αν και οι δύο πίνακες είχαν και ένα κοινό πεδίο ΕΤΟΣ όπου ο δεύτερος πίνακας tbldatatrans είχε εγγραφές με έτος 2010, 2011 κτλ και θέλαμε στο πίνακα tableone να έρχονται οι εγγραφές μόνο του έτους 2011,δηλαδή βάζαμε κάποιο κριτήριο τι θα κάναμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| ||||
| ||||
Βεβαίως κριτήριο. Σε δίνει το ερώτημα αυτή τη δυνατότητα σε περιβάλλον σχεδίασης π.χ "2011"
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερώτημα ενημέρωσης | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 10-02-15 11:39 |
Ερώτημα προσάρτησης ή ενημερωσης | teo1976 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-12-14 21:14 |
Βοήθεια για ερώτημα ενημέρωσης | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-06-14 16:29 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία ερωτήματος ενημέρωσης | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-09-13 13:02 |
Eρωτήματα ενημέρωσης | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 17-12-09 22:52 |
Η ώρα είναι 08:59.