Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μετατροπή έκθεσης σε PDF
Καλημέρα σας. Επανέρχομαι με ένα νέο ερώτημα. Οι εκθέσεις μετατρέπονται σε PDF αρχεία; Και κάτι ακόμα. Σε ερώτημα πως μπορώ να έχω αρίθμηση των γραμμών; Δηλαδή σε πίνακα αποτελεσμάτων να μου δίνει σε ένα πεδίο 1ος, 2ος, 3ος κλπ.; Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Γιώργο ένας εύκολος τρόπος είναι να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα PDF ReDirect έκδοση 2.2.8 (Free) όπου εγκαθιστά έναν εικονικό εκτυπωτή. Στη συνέχεια αφού έχεις ανοίξει την έκθεση σου,στην επιλογή εκτύπωση επιλέγεις τον εικονικό εκτυπωτή και σου έχει κάνει την μετατροπή.Αυτό χρησιμοποιώ και εγώ. Κάποιο άλλο τρόπο μέσω Access δεν γνωρίζω. Όσο αφορά το άλλο ερώτημα δεν κατάλαβα αν θέλειςη αρίθμηση να φαίνεται στο ερώτημα ή στην έκθεση; Φιλικά Τζίμης |
| |||
| |||
Καλησπέρα. Στο ερώτημα θέλω την αρίθμηση. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα.Γιώργο ένας τρόπος είναι στο ερώτημα που παίρνεις από τον πίνακα με όνομα ΠΙΝΑΚΑΣ_1 και έχει όνομα πεδίου το ΠΕΔΙΟ_1 να γράψεις ένα από τα παρακάτω σε ένα πεδίο ΟΝΟΜΑ_ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ: DCount("ΠΕΔΙΟ_1";"ΠΙΝΑΚΑΣ_1";"ΠΕΔΙ Ο_1 <=" & [ΠΕΔΙΟ_1]) ή ΟΝΟΜΑ_ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ: DCount("ΠΕΔΙΟ_1 ";"ΠΙΝΑΚΑΣ_1";"ΠΕΔΙΟ_1 <='" & [ΠΕΔΙΟ_1 ] & "'") ή ΟΝΟΜΑ_ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ: (Select Count(1) FROM ΠΙΝΑΚΑΣ_1 A WHERE A.ΠΕΔΙΟ_1 <=ΠΙΝΑΚΑΣ_1.ΠΕΔΙΟ_1) ή ΟΝΟΜΑ_ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ: (Select Count(1) FROM ΠΙΝΑΚΑΣ_1 A WHERE A.ΠΕΔΙΟ_1 <=ΠΙΝΑΚΑΣ_1.ΠΕΔΙΟ_1 ) Ταξινόμηση Αύξουσα ως προς ΠΙΝΑΚΑΣ_1.ΠΕΔΙΟ_1 Φιλικά Δημήτρης |
| |||
| |||
Παράθεση:
για να σου βγάζει 1ος και όχι 1 Φιλικά Δημήτρης |
| |||
| |||
Δημήτρη καλησπέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δουλεύει μια χαρά. Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gmax : 15-08-11 στις 00:09. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα και χρόνια πολλά... Με την παρακάτω γραμμή VBA κώδικα, δημιουργείται ένα *.PDF αρχείο, στα 'εγγραφά μου' που εμφανίζει τα περιεχόμενα της έκθεσης. Κώδικας: Private Sub command1_Click() DoCmd.OutputTo acReport, "rptanathesi", acFormatPDF, "dokimi.pdf", True End Sub Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο καλημέρα και χρόνια πολλά.Τον παραπάνω κώδικα τον αντιστοιχούμε σε κάποιο κουμπί εντολής στη φόρμα ή κάνουμε κάτι άλλο; Μπορείς να μας πεις πιο αναλυτικά. |
| |||
| |||
Φίλε Δημήτρη, τελικά έχω ένα πρόβλημα με την αρίθμηση. Όταν η τιμή είναι μηδενική και συγκεκριμένα 00:00:00 (δδ:λλ:εε) το αποτέλεσμα είναι "1ος". Το ίδιο και όταν η τιμή είναι τίποτα " ". Επίσης αν έχουμε δύο ίδιες τιμές, το αποτέλεσμα είναι "2ος", "2ος" και όχι "1ος", "1ος". Δηλαδή "00:00:00" = "2ος", "00:00:00" = "2ος" και "07:00:00" = "3ος" ενώ οι δύο πρώτοι ακυρώθηκαν ή δεν τερμάτισαν! Ξέρω ότι ζητάω πολλά και αν είναι πολύ δύσκολο άστο, δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Με εκτίμηση Γιώργος. |
| |||
| |||
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους Έχεις δίκιο για την αρίθμηση πάει κλειδί Δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλά τι θέλεις ακριβώς Για δες το συνημμένο Φιλικά Δημήτρης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«..Ρολλάρισμα…!» έκθεσης | ΓιάννηςΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 22-01-14 22:42 |
[ Εκθέσεις ] Δημιουργία έκθεσης | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-10-12 10:04 |
[ Εκθέσεις ] Μετατροπή Έκθεσης σε άλλο τύπο αρχείου | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 24-10-11 12:25 |
[ Εκθέσεις ] Ανανέωση Έκθεσης | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 07-07-11 21:15 |
Μεγιστοποίηση έκθεσης | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 30-03-11 13:40 |
Η ώρα είναι 07:04.