Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη αρίθμηση τιμολογίων
‘Έχω την συνημμένη φόρμα αλλά όταν στο πεδίο «INVOICE» βάζω την φόρμουλα Κώδικας: =IIf([Status]="INVOICE",DMax([Orders].[Invoice],[Orders]),"") Που είναι το λάθος που κάνω; Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Θανάση, δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις, αλλά δοκίμασε τον τύπο: =IIf([Status]="INVOICE", DMax("[Invoice]","[Orders]"),"") Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο καλησπέρα, Το έχω δοκιμάσει αλλά το ίδιο λάθος μου δίνει. Στην ερώτησή σου τι ακριβώς θέλω να κάνω: Να μπορώ από την φόρμα που έχω συνημμένη την παραγγελία να την μετατρέπω σε τιμολόγιο και αυτομάτως να παίρνει ως αριθμό τιμολογίου τον επόμενο από την ταμπέλα Orders. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Για να μη δίνει λάθος ο τύπος, πρέπει: 1. Στη φόρμα να έχουμε ένα πεδίο κειμένου με όνομα «Status». 2. Στη ΒΔ να υπάρχει ένας πίνακας ή ερώτημα με όνομα «Orders» και να περιέχει ένα πεδίο με όνομα «Invoice». Η εικόνα της φόρμας πολύ λίγο βοηθάει στον εντοπισμό του λάθους. Περισσότερο θα βοηθούσε αν μας ενημέρωνες για το μήνυμα λάθους που δίνει η acces ή αν ανέβαζες ένα δείγμα της ΒΔ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο καλημέρα, Απαντώντας στα ερωτήματα που μου έθεσες: Για να μη δίνει λάθος ο τύπος, πρέπει: 1. Στη φόρμα να έχουμε ένα πεδίο *κειμένου *με όνομα «Status». - ΝΑΙ 2. Στη ΒΔ να υπάρχει ένας πίνακας ή ερώτημα με όνομα «Orders» και να περιέχει ένα πεδίο με όνομα «Invoice». – ΝΑΙ Και για μη υπάρχει αμφιβολία κοίταξε σε παρακαλώ συνημμένο. Το πρόβλημα εν μέρει το έλυσα αλλά δεν ενημερώνει την βάση «Orders». Στην φόρμα το πρώτο τιμολόγιο το δίνει σωστά (παίρνει τον πρώτο αριθμό διαθέσιμο) στα υπόλοιπα παραμένει το ίδιο, άρα δεν κάνει update (συνημμένο). Τι πρέπει να κάνω για να γίνεται update; Σε ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Καλημέρα Θανάση, για να αποθηκεύεται αυτόματα η τιμή ενός στοιχείου ελέγχου μιας φόρμας στον υποκείμενο πίνακα το στοιχείο θα πρέπει να έχει προέλευση κάποιο πεδίο του πίνακα. Δοκίμασε το εξής: 1. Στη φόρμα σβήσε τον τύπο από το πλαίσιο κειμένου Invoice και όρισε προέλευση το πεδίο Invoice του υποκείμενου πίνακα Orders. 2. Καταχώρησε στη φόρμα τον ακόλουθο κώδικα Κώδικας: Private Sub Status_AfterUpdate() If IsNull(Me.Invoice) Then If Me.Status = "INVOICE" Then Me.Invoice = Nz(DMax("Invoice", "Orders"), 0) + 1 If Me.Dirty Then Me.Dirty = False End If End If End Sub Οι αλλαγές θα γίνονται μία-μία εγγραφή. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο να είσαι καλά μου έλυσες ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχω λόγια για να σε ευχαριστήσω. Σου εύχομαι καλές διακοπές. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε ολους με μια μαλλων καθυστερημένη απαντηση. Αγαπητε δες και το παρακατω που εργαζεται 2 χρονια με καλα αποτελεσματα στην πραξη. Ανοιγει τον πινακα με τα παραστατικα και περνει το τελευταιο αριθμο και τον κανει + 1 Dim RS1 As Recordset Set RS1 = New ADODB.Recordset RS1.CursorType = adOpenKeyset RS1.LockType = adLockOptimistic RS1.Open "PINAKAS_PARASTATIKVN", CurrentProject.Connection ARIUMOS_TIMOLOGIOY = (RS1.Fields(1).Value) + 1 RS1.Close Set RS1 = Nothing Μολις (!) τυπωθει το παραστατικο ξανα ανοιγει τον πινακα και αλλαζει τον αριθμο με τον καινουργιο. Dim RS1 As Recordset Set RS1 = New ADODB.Recordset RS1.CursorType = adOpenKeyset RS1.LockType = adLockOptimistic RS1.Open "PINAKAS_PARASTATIKVN", CurrentProject.Connection RS1.Fields(1).Value = ARIUMOS_TIMOLOGIOY RS1.Update RS1.Close Set RS1 = Nothing |
| |||
| |||
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα στα τιμολόγια (σε excel) να πάρει αυτόματα τον επόμενο αριθμό μετά την εκτύπωση, αλλά δεν τα έχω καταφέρει, αν και προσπάθησα αρκετά. Παρακαλώ πολύ, αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Καλησπέρα σας.. Θα ήθελα ένα κώδικα που να μου κάνει αυτόματη αρίθμηση σε τιμολόγιο, μετα την εκτύπωση.. ευχαριστώ !!
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αυτόματη αρίθμηση | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-06-16 12:04 |
αυτόματη αρίθμηση | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-02-15 01:19 |
[Γενικά] Αυτόματη αρίθμηση τιμολογίων | ΤΑΣΟΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 17-02-12 22:33 |
Αυτόματη αρίθμηση | sagper | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 10-01-12 17:34 |
Η ώρα είναι 15:05.