Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κλείδωμα
Καλησπερα σε όλο το forum Εχω φτιάξει ενα πελατολόγιο το οποίο το εχω συνδέσει με διάφορες άλλες φόρμες. Θέλω οταν μπαίνω στην καρτέλα ενός πελάτη η οπουδήποτε αλλού για να αντλήσω πληροφορίες να μην μου επιτρέπει να κάνω αλλαγές. Να είναι μόνο προβολή και όχι μεταβολή. Απο ότι εχω καταλάβει στην access αποθηκεύονται αυτόματα τα πάντα αλλά αυτό είναι πρόβλημα γιατί ο χρήστης μπορεί απο λάθος να κάνει μια αλλαγή. Μπορώ να "κλειδώσω" τις παλιές καταχωρήσεις με κάποιο τρόπο και αν θέλω να τις αλλάξω να δηλώνω κάποιον κωδικό? Κάπως πρέπει προστατεύσω τις καταχωρημένες μου κινήσεις. Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Αντώνη καλησπέρα, το ερώτημα σου έχει ήδη απαντηθεί. Πιθανότατα να έχει σβηστεί από το forum από ένα προβληματάκι που υπήρχε. Δεν θυμάμαι ποιος το είχε ανεβάσει (ας με συγχωρήσει) Κοίταξε και εδώ http://www.ms-office.gr/forum/access...dedomenon.html Φιλικά, Μάρω |
| |||
| |||
Μάρω καλησπέρα και σ ευχαριστώ για την ανταπόκριση... δεν θέλω να βάλω κωδικό χρήστη αυτό που θέλω να κάνω είναι να μην μπορεί κάποιος να αλλάξει τα δεδομένα που ήδη υπάρχουν.. αλλά με κάποιο κουμπί που θα πατάω να μπορώ να τα αλλάξω μόνο εγώ.. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους Αντώνη δες ένα τρόπο για να κλειδώσεις τα δεδομένα. Δεν ξέρω αν είναι ο πιο σωστός αλλά νομίζω ότι δουλεύει. Φιλικά Δημήτρης... |
| |||
| |||
Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ είναι ακριβώς αυτό που ήθελα αλλά έχω το εξής πρόβλημα κλειδώνω τα δεδομένα όλα καλά ως εδώ, αλλά αν κλείσω την φόρμα και την ξανά ανοίξω τα δεδομένα είναι ξεκλείδωτα.. μπορείς να μου πεις αν κάνω κάπου λάθος? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντώνης : 22-07-11 στις 17:54. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Φόρμα σε περιβάλλον σχεδίασης ... Επιλογή φόρμας... Ιδιότητες ... καρτέλα Δεδομένα.... στην ιδιότητα 'Δυνατότητα επεξεργασίας', επέλεξε ΟΧΙ. Έτσι όταν η φόρμα ανοίγει, θα έχει ως προεπιλογή το 'κλείδωμα'. Ελπίζω να βοηθηθείς Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο καλησπέρα σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αυτό ήταν τελικά μου έλυσες ένα μεγάλο πρόβλημα |
| |||
| |||
Μπορεί να γίνει και κλείδωμα του πίνακα;
Ακολούθησα τη λύση για κάποια δική μου εφαρμογή και η φόρμα κλειδώνει κανονικά. Το πρόβλημα είναι ότι όποιος ξέρει τα βασικά μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα από τον αντίστοιχο πίνακα. Σαν λύση ανάγκης και προσωρινή έχω δώσει ιδιότητα "κρυφή" στον πίνακα. Υπάρχει κάποια καλύτερη λύση;
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Διαίρεση βάσης και κωδικός στο τμήμα που περιέχει τους πίνακες. Δημήρη, αυτή την τεχνική ακολουθώ. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Νίκο μία ερώτηση και από μένα. Στο παράδειγμα που ποστάρω έχω τη φόρμα "stoixeia" και μέσα σε αυτή τη δευτερεύουσα φόρμα "allastoixeia". Εφαρμόζοντας το παράδειδμα του Δημήτρη στο #4 αλλά και τις συμβουλές σου στο #6 δεν μπορώ να προσθέσω καμία καταχώρηση στην δευτερεύουσα φόρμα "allastoixeia" της φόρμας "stoixeia" όυτε άμα πατήσω ξεκλείδωμα. (Η φόρμα στοιχεία λειτουργεί αψογα). Μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή τη περίπτωση. Το προσπάθησα όσο μπορούσα. Ευχαριστώ. Υ.Γ. Το συνημμένο το ανέβασα σε άλλο στο post #11. Συγνώμη. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ασφάλεια] κλείδωμα εγγραφών | vala | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 06-12-21 10:27 |
[Excel07] Κλείδωμα φακέλου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 16-04-12 22:18 |
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα ΒΔ | nvosnakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-02-12 23:49 |
ΚΛΕΙΔΩΜΑ | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 06-04-11 23:28 |
[Γενικά] Κλείδωμα .... | crc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-10 20:26 |
Η ώρα είναι 08:12.