Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
εφαρμογή δικτυακού μάρκετινγκ
Καλησπέρα σας! Λοιπόν, θα ήθελα να φτιάξω μια εφορμογή δικτυακού μάρκετινγκ για έναν γνωστό μου μαγαζάτορα που να δουλεύει ως εξής. Να υπάρχουν οι πελάτες και, προφανώς, να μπορεί να εισάγονται και άλλοι πελάτες και να είναι σε στυλ δέντρου, δηλ. κάποιος πελάτης έφερε κάποιους άλλους στο μαγαζί π.χ., από αυτούς μερικοί έφεραν κάποιους άλλους κτλ... Όταν κάποιος κάνει μια αγορά, τότε να διαβάζεται από κάπου αυτός που τον έφερε (π.χ. ας πούμε ότι αποτελεί τον ανάδοχο) και να προστείθεται στον ανάδοχο 5% της τιμής αγοράς, ενώ σε ένα επίπεδο πιο πάνω (ο ανάδοχος του αναδόχου) να προστίθεται το 2%. Αυτό να γίνεται σε...10 επίπεδα πάνω συνολικά, με το ποσοστό του τρίτου επιπέδου να είναι 1% και των υπολοίπων 5%. Έχετε καμιά ιδέα; Κάπου αλλού βρήκα μια λύση, την οποία την επέκτεινα λίγο, αλλά δεν δουλεύει τέλεια. Η λύση αυτή, που επισυνάπτω, έχει ως εξής: έχω έναν πίκανα, TblCustomersAffiliate, ο οποίος δηλώνει την σχέση των πελατών. Δηλαδή ο 1 έφερε τον 2 κ 3, ο 2 έφερε τον 7 κ 8, ο 7 έφερε τον 15 κ 16, 0 3 έφερε τον 18 κ ο 18 τον 17. Άρα το δέντρο έχει όπως φαίνεται στο customers.png. Επίσης, ο πίνακας TblCustomers δείχνει τι αποδίδει ο κάθε πελάτης στα παραπάνω επίπεδα. Τα 4 επίπεδα, καθώς και αυτό που αποδίδει (10,5,4,3,2 ευρώ) είναι ενδεικτικά στο παράδειγμα. Το ερώτημα Commition, δείχνει τι αποδίδει για κάθε πελάτη αυτή η σχέση με τους άλλους πελάτες (το δοκιμάζω μόνο για τα 3 επίπεδα προς τα κάτω). Το ερώτημα συνολικά, εμφανίζει το συνολικό όφελος κάθε πελάτη. Έτσι, ο πελάτης 1 θα πρέπει να έχει κέρδος 51 ευρώ, ενώ το sinolika δείχνει 47 (χάνει δηλαδή μια εγγραφή από το 3ο επίπεδο - 5 ευρώ). Καμιά βοήθεια στον σχεδιασμό; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. petza |
| |||
| |||
Re: εφαρμογή δικτυακού μάρκετινγκ Παράθεση:
Δηλαδή: 5%-10ος 2%-9ος 1%-8ος 5%-7ος 5%-6ος 5%-5ος 5%-4ος 5%-3ος 5%-2ος 5%-1ος 43% συνολικά της αγοράς θέλεις να αποδίδεται βάσει των ποσοστών στους αναδόχους? |
| |||
| |||
Re: εφαρμογή δικτυακού μάρκετινγκ
Ωχ, σωστά. Οι τελευταίοι δεν παίρνουν 5% αλλά 0,5%..... Δηλαδή: 5%-10ος 2%-9ος 1%-8ος 0,5%-7ος 0,5%-6ος 0,5%-5ος 0,5%-4ος 0,5%-3ος 0,5%-2ος 0,5%-1ος |
| |||
| |||
καμιά βοήθεια κανείς;; Tassos??
|
| |||
| |||
Αγαπητέ φίλε petza, Το πρόβλημα σου λύνεται με ένα αρκετά πολύπλοκο SQL ερώτημα το οποίο όμως πρέπει να δούμε την λύση μαζί, δηλαδή να αναπτύξουμε μαζί την εφαρμογή του. Θα το δούμε την Δευτέρα ωστόσο καθότι είμαι στην μέση της εξεταστικής μου. Φιλικά iliadisk / Kon73 |
| |||
| |||
Αγαπητέ φίλε iliadisk. σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια κ προσφορά σου! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα μαθήματά σου και με το καλό το μεταπτυχιακό!! Ελπίζω αύριο να βρούμε μία λύση έτσι ώστε να εξυπηρετήσω και εγώ τον φίλο μου... Σε ευχαριστώ πολύ! p. |
| |||
| |||
Σου έχω στείλει PM. Δες το σε παρακαλώ και μιλάμε και τηλεφωνικώς. Φιλικά iliadisk / kon73 |
| |||
| |||
Έστω και καθυστερημένα, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον kon73, διαχειριστή του φόρουμ και μεγάλο γνώστη της access. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί με πρόθυμα, υπεύθυνα, σοβαρά και αποτελεσματικά αντιμετώπισε το θέμα που έθεσα εδώ και έδωσε λύση. petza |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβολή access σαν εφαρμογή | teo1976 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 24-04-14 13:08 |
Εφαρμογή δανειστικής βιβλιοθήκης | dimmag | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 27-06-11 10:44 |
Εφαρμογή φίλτρου σε φόρμα | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-10 08:47 |
Εφαρμογή Ημερολογίου σε Access | Ms-Office-Development Team | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 11-11-09 10:33 |
Εφαρμογή Ημερολογίου σε Access | kon73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 15-01-09 13:18 |
Η ώρα είναι 19:48.