Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αύξουσα αρίθμηση σε πεδίο φόρμας
Καλησπέρα και πάλι. Θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής. Έχουμε σε φόρμα τα εξής 2 πεδία. Στο ένα έχω ένα σύνθετο πλαίσο (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) το οποίο έχει τις τιμές (Συμβόλαιο,Ανανέωση,Άκυρο,Π ρός ακύρωση) και το άλλο πεδίο είναι το (ΑΡ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ) Θα ήθελα κάθε φορά που πατάω την επιλογή Ανανέωση από το πεδίο (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) να αυξάνεται κατά 1 ο αριθμός στο πεδίο (ΑΡ. ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ). |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Πρόσφατα δόθηκε μια λύση στο θέμα της αυτοματοποιημένης αρίθμησης. Μπορείς να τη δεις εδώ και να γνωρίσεις μια ιδέα του φίλου μας Δημήτρη. Να ρωτήσω όμως κάτι. Αν δεν είσαι σε περιβάλλον νέας εγγραφής, θες πάλι να αυξηθεί η αρίθμηση της τρέχουσας εγγραφής κατά ένα (+1) και σε σχέση με ποιάς εγγραφής το [ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ] ; Της προηγούμενης ή της τελευταίας που καταχωρήθηκε ή ... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο καλησπέρα. Αυτό θα γίνεται πάντα σε υπάρχοντες πελάτες και όχι σε νέες εγγραφές,σε νέο πελάτη μπαίνει πάντα η επιλογή (συμβόλαιο). Η αρίθμηση θέλω να αυξάνεται +1 βάση της προηγούμενης,π.χ αν ο αριθμός ανανέωσης είναι 3 πατώντας ανανέωση να αυξάνεται σε 4. Επίσης την πρώτη φορά που θα επιλέξω ανανέωση να ξεκινάει από το 1. Ευχαριστώ!! |
| ||||
| ||||
Γιώργο, Βάλε προεπιλεγμένη (default) τιμή στο πεδίο [ΑΡ_ΑΡΙΘΜΗΣΗ] ίση με ένα (1). Να εργαστείς στο περιβάλλον σχεδίασης πίνακα. Στο συμβάν 'Μετά την ενημέρωση' του πλαισίου ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ γράψε κάτι σαν αυτό: Κώδικας: if me.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ="Ανανέωση" then me.ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ = me.ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ +1 Κώδικας: if me.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ =2 then me.ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ = me.ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ +1 Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο καθ' ότι άσχετος όταν στο (μετά από ενημέρωση) υπάρχει ήδη ο παρακάτω κώδικας τι κάνω; Private Sub κατάσταση_AfterUpdate() If Me.NewRecord Then Exit Sub If Me.κατάσταση = "ανανέωση" Then Me.έναρξη = Me.λήξη comboDiarkia_AfterUpdate End If End Sub Δικό σου δημιούργημα και αυτό. |
| ||||
| ||||
Απλά, προσθέτεις μια γραμμή Γιώργη! Private Sub κατάσταση_AfterUpdate() If Me.NewRecord Then Exit Sub If Me.κατάσταση = "ανανέωση" Then Me.έναρξη = Me.λήξη me.ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ = me.ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ +1 comboDiarkia_AfterUpdate End If End Sub Το πεδίο [ΑΡ_ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ] δεν ξέρω αν το γράφω σωστά... Καλή συνέχεια. Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο είναι οκ,σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Καλό σου βράδυ!! |
| |||
| |||
Νίκο καλησπέρα, Θα μπορούσες να με βοηθήσεις και σε κάτι ακόμη; Έχω 2 πεδία στην φόρμα (ΝΟΜΟΣ) και (ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ). Θα ήθελα όταν στο πεδίο ΝΟΜΟΣ βάζω ΑΤΙΚΗ ή ΑΤΙΚΗΣ το πεδίο ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ να παίρνει την τιμή ΝΑΙ. Στο πεδίο αλληλογραφία έχω ως προεπιλογή το ΟΧΙ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Γιώργο Στο συμβάν "Με την εστίαση" του πεδίου [ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ], γράψε : Κώδικας: if me.ΝΟΜΟΣ="ΑΤΙΚΗ" or me.ΝΟΜΟΣ="ΑΤΙΚΗΣ" then me.[ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ]="ΝΑΙ" Αυτά αγαπητέ μου Υστερολόγιο: Θα είχες πάρει απάντηση από άλλους φίλους-μέλη του Forum, αν η ερώτηση απευθυνόταν σε όλους... |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ Νίκο, Υπάρχει όμως το εξής πρόβλημα και το ερώτημα απευθύνεται και σε όποιοδήποτε άλλο φίλο που θα ήθελε να βοηθήσει. Βάζοντας στο πεδίο ΝΟΜΟΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) το πεδίο ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ αλλάζει σε ΝΑΙ εάν όμως μπήκε κατά λάθος και αλλάξεις το πεδίο ΝΟΜΟΣ π.χ σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δεν αλλάζει σε (ΟΧΙ) αλλά παραμένει το (ΝΑΙ) στο πεδίο αλληλογραφία. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Αυξουσα αριθμηση | vala | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 05-01-17 18:59 |
Αύξουσα αρίθμηση σε πεδίο ερωτήματος | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 13-09-15 11:11 |
[ Φόρμες ] Πεδίο Φόρμας | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-07-14 19:28 |
[ Φόρμες ] Σύνθετη αύξουσα αρίθμηση | alamanos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 28-09-12 16:17 |
[ Φόρμες ] Πεδίο φόρμας | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 29-07-12 17:51 |
Η ώρα είναι 19:54.