Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Ελένη, αν κατάλαβα, θέλεις να διαιρέσεις το κείμενο ενός πεδίου σε τμήματα και κάθε τμήμα να αποτελέσει ξεχωριστό πεδίο. Ως χαρακτήρας διαίρεσης θα χρησιμοποιεί το διάστημα (" "). Για την περίπτωση αυτή δες μια πρόταση στο συνημμένο. Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις: 1) Η διαίρεση γίνεται κατά την εισαγωγή του κειμένου από το αρχείο *.txt στη ΒΔ. Στην κορδέλα επιλέγουμε την εντολή: External Data>Import & Link>Text File και ακολουθούμε τις οδηγίες του οδηγού, που θα ανοίξει. Έτσι δημιουργήθηκε ο πίνακας Source από το αρχείο Source.txt 2) Η διαίρεση γίνεται με ερώτημα και τη βοήθεια της προσαρμοσμένης συνάρτησης SplitText (δημιουργήθηκε με κώδικα VBA). Η λύση αυτή φαίνεται στο ερώτημα qrySplitText Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο καλησπέρα, Μήπως έχεις βρει κάτι στην μορφοποίηση κειμένου; Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλησπέρα, Συγγνώμη τώρα είδα το μήνυμά σου. Ευχαριστώ για την λύση.αυτό θέλω καθώς επίσης στο κάθε πεδίο που παράγεται στον πίνακα source να ορίσω Συγκεκριμένο πλήθος χαρακτήρων.πχ splitText(txt) as t1 10 χαρακτήρων. Δηλαδή format(T1) =10 format(t2)=50 κ.τ.λ Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Αφού δημιουργήσεις το πίνακα source, στη σχεδίαση, μπορείς να ορίσεις το μέγιστο μήκος των πεδίων κειμένου. Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις. Μπορείς να ανεβάσεις ένα παράδειγμα και να εξηγήσεις αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις; Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα και πάλι. ¨Εχω το αρχείο parastatika neo(το έχω φτάσει σε αυτή τη μορφή μέσω access). όπως βλέπεις είναι ένα αρχείο τιμολογίων με header και details. θέλω σε κάθε γραμμή να χωρίσω τα πεδία(μετά το κενό είναι άλλο πεδίο) και να φτιάξω ένα νέο αρχείο txt αυτής τησ μορφής (θα επιλέξω τα πεδία που θέλω) με συγκεκριμένο format το καθένα για να το κάνω import σε εφαρμογή(εμπορικό πρόγραμμα). Ελπίζω να το εξήγησα καλύτερα τώρα. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Ελένη, το αρχείο που ανέβασες δε βοηθάει. Επειδή βλέπω ότι χρησιμοποιείς συναρτήσεις VBA (MID), ίσως να σε βοηθήσουν τα παρακάτω: Η συνάρτηση String(10,"@") δημιουργεί ένα string (συμβολοσειρά) από 10 χαρακτήρες @. Η συνάρτηση Format(T1, String(50,"@")) προσθέτει μπροστά από τη τιμή της μεταβλητής T1 κενά διαστήματα ώστε να αποκτήσει τελικά μήκος 50 χαρακτήρων. Η συνάρτηση Format(T1, "!" & String(50,"@")) προσθέτει στο τέλος της τιμής της μεταβλητής T1 κενά διαστήματα ώστε να αποκτήσει τελικά μήκος 50 χαρακτήρων. Καλή συνέχεια Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Οκ.Ευχαριστώ. Με βοήθησες πάρα πολύ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους... αφού συγχαρώ το forum αυτό και όλους εσάς του expert που ανοίγετε τα στραβά σας σε εμάς τους άσχετους θα ήθελα να παραθέσω το πρόβλημά μου που είναι παρόμοιο με αυτό που αναφέρεστε εδώ. Έχω μια βάση στην οποία καταχωρώ τους ασθενείς μου και για λόγους συντομίας θα ήθελα να συμπληρώνω τα δημογραφικά στοιχεία του καθενός αντλώντας πληροφορίες από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδεόμαστε εμείς για να συνταγογραφήσουμε ή να δώσουμε παραπεμπτικά. Εγώ μπορώ να πάρω data με το copy από την βάση HTML της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή από το αρχείο PDF που βγάζω τυπώνοντας την συνταγή. Θα ήθελα λοιπών αυτό που κάνω copy είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο (όπιο είναι εφικτό) να μπορώ να το κάνω Paste σε ένα Tab της βάσης και από εκεί να χωρίζετε αυτό το κείμενο και να ενημερώνει τα κατάλληλα πεδία. Δηλ. Κάνω Copy το κείμενο "Επίθετο Σωτηρίου Όνομα Σωτήριος Πατρώνυμο Λαζάρου...." Το επικολλώ σε ένα πεδίο? της βάσης και από εκεί ενημερώνονται τα πεδία.. Επίθετο Σωτηρίου Όνομα Σωτήριος Πατρώνυμο Λαζάρου Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε όλα αυτά και θα σας ήμουν υπόχρεος αν μου δίνατε μια λύση. Επισυνάπτω ένα παράδειγμα όπου έχω αντιγράψει τα στοιχεία από το PDF και από το HTML |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Σωτήρη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Σημειώνω ότι η λύση στηρίζεται στο όνομα των πεδίων στον πίνακα και στο κείμενο που αντιγράφεις. Αν συνεπώς γίνουν αλλαγές στα ονόματα ο κώδικας θα πρέπει να προσαρμοστεί. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 07-10-15 στις 22:25. Αιτία: βελτίωση κώδικα |
| |||
| |||
![]()
Απλά θεός...... Γιώργο σ ευχαριστώ πολύ για την άψογη και πολύ γρήγορη απάντησή σου!!!! ![]() ![]() |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρωματισμός κειμένου με (If the else) | ntavelispas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 24 | 13-09-16 16:11 |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση υπό όρους για περισσότερα του ενός κειμένου | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 24-09-15 07:33 |
Μορφοποίηση υπό όρους -Να αναβοσβήνει το πλαίσιο κειμένου | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-02-13 15:57 |
[Γενικά] ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ | ΗΛΙΑΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 09-02-12 20:52 |
[Μορφοποίηση] Excel Μορφοποίηση Πλαισίων Κειμένου | dream-garden | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-04-11 15:45 |
Η ώρα είναι 13:32.