Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-05-11, 18:58
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο

Γειά σας!
Θα ήθελα αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο εξής.
Έχω σε μια φόρμα ένα σύνθετο πλαίσιο ΜΑΘΗΜΑ 1 θέλω όταν επιλέγω ένα μάθημα να αφαιρείται από τις επιλογές μου στο σύνθετο πλαίσιο
π.χ. αν έχω επιλέξει τα μαθήματα Θρησκευτικά, Γεωγραφία, Ιστορία να μην εμφανίζονται ως δυνατές επιλογές σε επόμενη επιλογή αλλά μόνο τα υπόλοιπα.

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων!!!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.zip (203,1 KB, 38 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-11, 13:32

Προεπιλογή

Τελικά βρήκα μια λύση
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ_2.zip (201,6 KB, 47 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-11, 14:58
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Δημήτρη είσαι μερακλής! Ασχολείσαι με σπουδαία θέματα. Οφείλεις όμως να ξεκινήσεις σωστά και αυτό το χρωστάς μόνο στον εαυτό σου. Ξεκίνα με σχεσιακές βάσεις δεδομένων για 2-3 μήνες και μετά απλή access, χωρίς ίχνος VBA. Μείνε σε αυτό το στάδιο μερικούς μήνες. Τα υπόλοιπα θα έλθουν μόνα τους.
Αγαπητέ μου έχεις καλές ιδέες, ωφέλιμες για τα σχολεία μας.
Ανεβάζω μια σκέψη στα 'πρότυπα' του φίλο μου Γιώργου, οποίος πρόσφατα μας παρουσίασε ένα subQuery.

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Δεν είδα την λύση σου λόγω χρόνου... Μπράβο για την επιμονή σου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Prog.zip (27,1 KB, 53 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-05-11, 22:31

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Meteora Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα

Δημήτρη είσαι μερακλής! Ασχολείσαι με σπουδαία θέματα. Οφείλεις όμως να ξεκινήσεις σωστά και αυτό το χρωστάς μόνο στον εαυτό σου. Ξεκίνα με σχεσιακές βάσεις δεδομένων για 2-3 μήνες και μετά απλή access, χωρίς ίχνος VBA. Μείνε σε αυτό το στάδιο μερικούς μήνες. Τα υπόλοιπα θα έλθουν μόνα τους.
Αγαπητέ μου έχεις καλές ιδέες, ωφέλιμες για τα σχολεία μας.
Ανεβάζω μια σκέψη στα 'πρότυπα' του φίλο μου Γιώργου, οποίος πρόσφατα μας παρουσίασε ένα subQuery.

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Δεν είδα την λύση σου λόγω χρόνου... Μπράβο για την επιμονή σου.
Νίκο σε ευχαριστώ!
Δυστυχώς ξέρω αρκετά από σχεσιακές βάσεις δεδομένων και απλή access αλλά ελάχιστα απο VBA
Το πρόβλημα ήταν πως εκφράζεις τη διαφορά δύο συνόλων Α-Β σε ερώτημα. Η λύση που βρήκα είναι: Παίρνεις όλα τα στοιχεία απο το Α, απο το Β μόνο όσα υπάρχουν στο Α και αφαιρείς όσα είναι ίσα δηλαδή κρατάς όσα διαφέρουν όπως στη θεωρία συνόλων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-11, 10:02
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα στην παρέα

Παίρνοντας αφορμή από τα μηνύματα του Νίκου και του Δημήτρη και ιδίως το τελευταίο που αναφέρεται σε σύνολα, θα προσπαθήσω να συσχετίσω τα σύνολα με κάποια ερωτήματα επιλογής.
Υποθέτω ότι έχουμε τα σύνολα Α={α, β, γ, δ, ε } και Β={γ, ε, ζ, η}. Σύμφωνα με τη σχετική θεωρία:
1)Η ένωση των συνόλων Α και Β είναι το σύνολο Γ που περιέχει όλα τα στοιχεία των δύο συνόλων, χωρίς επαναλήψεις: Γ={α, β, γ, δ, ε, ζ, η}.
2) Η τομή των συνόλων Α και Β είναι το σύνολο Γ που περιέχει τα κοινά στοιχεία των δύο συνόλων: Γ={γ, ε}.
3) Η Διαφορά Α-Β=Γ περιέχει τα στοιχεία του συνόλου Α που δεν είναι στοιχεία του Β: Γ={α, β, δ}.
Επειδή τα ερωτήματα επιλογής επιστρέφουν σύνολα εγγραφών το πρότυπο της SQL δίνει τη δυνατότητα να εφαρμοστούν τα ισχύοντα στα σύνολα και στα ερωτήματα.
Έτσι αν έχουμε δύο ερωτήματα με ίδια πεδία, ΕρώτημαΑ και ΕρώτημαΒ, μπορούμε:
1) Με την έκφραση: ΕρώτημαΑ UNION ΕρώτημαΒ, να πάρουμε το σύνολο των εγγραφών που επιστρέφουν τα δύο ερωτήματα, χωρίς πολλαπλές εγγραφές ,όπως στην ένωση συνόλων.
Αν χρησιμοποιήσουμε την έκφραση ΕρώτημαΑ UNION ALL ΕρώτημαΒ θα πάρουμε όλες τις εγγραφές που επιστρέφουν τα δύο ερωτήματα (μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές εγγραφές).
2) Με την έκφραση: ΕρώτημαΑ INTERSECT ΕρώτημαΒ, θα πάρουμε μόνο τις εγγραφές που είναι ίδιες και στα δύο ερωτήματα, όπως στην τομή συνόλων.
3) Με την έκφραση: ΕρώτημαΑ EXCEPT ΕρώτημαΒ, θα πάρουμε μόνο τις εγγραφές του ερωτήματος Α που δεν υπάρχουν στο ερώτημα Β, όπως στη διαφορά συνόλων.
Ενώ όλα τα σοβαρά συστήματα σχεσιακών βάσεων δεδομένων, υποστηρίζουν τους παραπάνω τελεστές, η access δεν υποστηρίζει τους INTERSECT και EXCEPT.
Για να πάρουμε την τομή και τη διαφορά εγγραφών στην access μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ερωτήματα με υποερωτήματα της μορφής:
1) Για την τομή: SELECT field1 FROM Table1 WHERE field1 in (SELECT field2 FROM Table2).
2) Για τη διαφορά: SELECT field1 FROM Table1 WHERE field1 not in (SELECT field2 FROM Table2).
Στο αρχείο που επισυνάπτω, υπάρχει ένα σύνθετο πλαίσιο με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Δημήτρης.
Για προέλευση γραμμής έχει ένα ερώτημα που δίνει τη διαφορά εγγραφών των πινάκων tblMathima-tblProgramma και τιμή ΟΧΙ για την ιδιότητα «Περιορισμός στη λίστα» .

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb ComboBoxWithQueryDifference.mdb (312,0 KB, 80 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 18-05-11 στις 15:32. Αιτία: αντί ένωση τομή
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-11, 17:57
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους!

Επισυνάπτω κι εγώ ένα παραδειγματάκι χωρίς κώδικα VBA.

Το σύνθετο πλαίσιο σε φόρμα, αντλεί τα δεδομένα του από ένα ερώτημα QryUniques.

Το ερώτημα QryUniques σε προβολή SQL:

Κώδικας:
SELECT tblmathima.ID, tblmathima.mathima, tblProgramma.MathimaID
FROM tblmathima LEFT JOIN tblProgramma ON tblmathima.ID = tblProgramma.MathimaID
WHERE (((tblProgramma.MathimaID) Is Null));
Η ανανέωση του σύνθετου πλαισίου γίνεται με τις μακροεντολές m_Save και m_Requery (μετά την ενημέρωση του ή με διπλό κλικ).

Φιλικά

Τάσος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb AccCboUniques.mdb (284,0 KB, 74 εμφανίσεις)
Παλιά 18-05-11, 18:22

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ όλους!!!!
Καλύφθηκα πλήρως, ειδικά ο Γιώργος ήταν πολύ αναλυτικός στα σύνολα. Γενικά με ενδειαφέρει και το θεωρητικό μέρος για να κατανοώ καλύτερα τις διεργασίες.
Θα το δουλέψω και θα δω αν υπάρχει κάτι άλλο.
Φιλικά/Δημήτρης

Υστερόγραφο1: Η λύση του Τάσου είναι περίπου ίδια με τη δικιά μου
Α-Β =Α LEFT JOIN Β όπου Β is null
Α τομή Β=Α LEFT JOIN Β όπου Β is not null
Υστερόγραφο1: Δεν ήξερα για την εντολή in και not in
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο Αντώνης Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 01-07-16 12:52
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-01-13 20:12
Σύνθετο πλαίσιο? pakos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 28-04-12 16:33
[ Φόρμες ] Σύνθετο πλαίσιο Πέτρο Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 29-02-12 14:17
Φίλτρο σε ...σύνθετο πλαίσιο! Meteora Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 13-05-09 20:36

Η ώρα είναι 07:06.