Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη αρίθμηση
Για σε όλους και συγχαρητήρια για το forum είναι πραγματικά υπέροχο !! Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε ένα πρόβλημα που έχω σχετικά με την αυτόματη αρίθμηση που έχω κάνει στον πινάκα !!! Πως θα ήταν δυνατόν όταν διαγράψω μια εγγραφή από τον πινάκα στην επομένη μελλοντική εγγραφή να μου δίνη την διαγραμμένη χωρίς να χάνεται ? Δηλαδή έχουμε διαγράψει την TIΠ000000000003 όταν εγώ κάνω νέα εγγραφή να μου δίνη ως αύξοντα την χαμένη σειρά. Φυσικά δεν ξέρω αν γίνετε αυτό αλλά είναι το βασικότερο για μια βάση δεδομένων πιστεύω όταν φτιάχνεις κάτι που έχει να κάνει με τιμολόγια !!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 15-05-11 στις 22:08. Αιτία: Αλλαγή ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ σε πεζά |
| |||
| |||
Αντωνη με αυτοματη αριθμιση δεν γινεται απο οτι γνωριζω. Θα προσθεσεις ενα νεο πεδιο και οταν ξεκινας ενα νεο τιμολογιο / εγγραφη θα πας στο τελος του πινακα θα περνεις την τελευταια τιμη θα την κανεις + 1 και θα την αποθηκευεις . Σου στελνω ενα παραδειγμα απο την δικια μου εφαρμογη. Dim RS As Recordset ' Ετσι περνω την νεα τιμη για να τυπωσω το παραστατικο Set RS = New ADODB.Recordset RS.CursorType = adOpenKeyset RS.LockType = adLockOptimistic RS.Open "ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ", CurrentProject.Connection ' ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ = ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ Me.ΜΔΕΛΤΙΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ = (RS.Fields(9).Value) + 1 ' Κανει το δελτιο (που ειναι ενατο στην σειρα πιω πριν RS.Close ' εχω αποδειξεις πωλησης παροχης κλπ) +1 παραπανω Set RS = Nothing Dim RS4 As Recordset ' Εδω μολις τυπωθει το παραστατικο βαζω την νεα τιμη Set RS4 = New ADODB.Recordset RS4.CursorType = adOpenKeyset RS4.LockType = adLockOptimistic RS4.Open "ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ", CurrentProject.Connection RS4.Fields(9).Value = Me.ΜΔΕΛΤΙΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ '(RS.Fields(9).Value) + 1 ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ 1 ΠΑΡΑΠΑΝΩ RS4.Update RS4.Close Αν και δεν ειναι η καλυτερη λυση εχεις την δυνατοπητα να αλλαξεις την τιμη ενος τιμολογιου πχ εαν δεν εκδοθει σωστα. Περιμενω νεα σου |
| |||
| |||
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ
Αγαπητέ δήμο δεν το κατάλαβα όλο αυτό που έστειλες διότι δεν είμαι στο επίπεδο σου, αν μπορείς να το στείλεις με παράδειγμα στην ίδια μου τι βάση γίνεται αυτό; Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες !!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 15-05-11 στις 22:10. Αιτία: Αλλαγή ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ σε πεζά |
| |||
| |||
Αντωνη εγω εχω κανει μια φορμα που ενημερωνει τον πινακα, με vba και εκει μπαινει ο κωδικας που σου εστειλα .
|
| |||
| |||
ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!
Χρειάζομαι βοήθεια μπορώ να την έχω με παράδειγμα πάνω στην δική μου βάση δεδομένων; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 15-05-11 στις 22:11. Αιτία: Αλλαγή ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ σε πεζά |
| |||
| |||
Αντωνη πρεπει να φτιαξεις τους πινακες πρωτα και μετα (εκτος και εαν τους εχεις και δεν τους εστειλες) Γιατι με εναν πινακα και 2 πεδια δεν γινεται τιποτα. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σ 'ολο το Forum Για δες μια λύση και πες μας αν είναι αυτό που θέλεις |
| |||
| |||
Αντωνη δες του πινακες που εχω αλλα θελεις αρκετη δουλεια
|
| |||
| |||
Παράθεση:
ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΩ ΤΟ TIM000001 TIM000002 TIM000003 ΕΧΩ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ TIM000004 <---- TIM000005 ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TIM000004 ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Αγαπητέ Αντώνη, σε παρακαλώ μη γράφεις με κεφαλαία! Αν πρόσεξες, το Team μας ήδη διόρθωσε τα προηγούμενα σου μηνύματα. Τα κεφαλαία δεν είναι ευανάγνωστα και χρησιμοποιούνται (θεσμικά τουλάχιστον) από όσους θέλουν να φωνάξουν μέσα από το Internet. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αυτόματη αρίθμηση | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 28-06-16 12:04 |
αυτόματη αρίθμηση | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-02-15 01:19 |
Αυτόματη αρίθμηση | sagper | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 10-01-12 17:34 |
Αυτόματη αρίθμηση | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-08-10 00:00 |
Η ώρα είναι 06:27.