Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φίλτρο σε Έκθεση
Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω το εξής: Μια έκθεσή μου τροφοδοτείται από ένα ερώτημα και μου εμφανίζει μια σειρά από εγγραφές. Ας υποθέσουμε οτι στο ερώτημα βλέπουμε τις παρακάτω 3 εγγραφές (Πεδία: Α, Β, Γ, Δ): 1) Α: Χρήστος Β: 2 Γ: 5 Δ: 7 1) Α: Χρήστος Β: 8 Γ: 8 Δ: 8 3) Α: Νίκος Β: 3 Γ: 7 Δ: 10 4) Α: Νίκος Β: 6 Γ: 9 Δ: 15 (Δ=Β+Γ) Στην έκθεση, με ομαδοποίηση: Κεφαλίδα: Α Άθροισμα([Β]), Άθροισμα([Γ]), Άθροισμα([Δ]) βλέπω κατί σαν και τα παρακάτω: 1) Χρήστος, 10, 13, 15 2) Νίκος, 9, 16, 25 Σ' ένα κουμπί θέλω να περάσω μια έκφραση που να ανοίγει την συγκεκριμένη έκθεση (rptA) και να εμφανίζει τις εγγραφές εκείνες όπου Άθροισμα([Β])>=5 Μπορείτε να με βοηθείστε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 12-05-11 στις 13:55. |
| |||
| |||
Αλήθεια, η παραπάνω έκφραση κοιτάει το ερώτημα ή την Έκθεση; Μάλλον το ερώτημα, ε;
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Χρήστο! ....Στην έκφραση υπάρχει μη ορισμένη συνάρτηση Άθροισμα. Η VBA αλλά και η Access δεν αναγνωρίζει τη συνάρτηση Άθροισμα γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοια συνάρτηση είτε σαν ενσωματωμένη είτε ορισμένη από τον προγραμματιστή. Η ενσωματωμένη συνάρτηση είναι η SUM() και αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Η "Άθροισμα" είναι μόνο η μεταγλώττιση της Sum() που εμφανίζεται στην προβολή επεξεργασίας των αντικειμένων της Access με ελληνική γλώσσα για να είναι πιο φιλική στους Ελληνόφωνους χρήστες. Δοκίμασε και τα ξαναλέμε. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Σφάλμα: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνάρτηση συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων στον όρο WHERE
|
| |||
| |||
Το ερώτημά μου δεν είναι συγκεντρωτικό. Μπορεί η έκφραση να δει και να φιλτράρει τις εγγραφές όπως αυτές εμφανίζονται στην Έκθεση δίχως να κοιτάξει το ερώτημα;
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Χρήστο, Η έκθεσή σου εφόσον διαβάζει ερώτημα, οφείλει να εμφανίσει όλες τις εγγραφές του ερωτήματος. Όμως σε μια εντολή π.χ. Docmd.openReport μπορούμε να φιλτράρουμε αυτές τις εγγραφές μέσω του Where... Θα έχεις λύση με ένα συγκεντρωτικό ερώτημα στο οποίο να τοποθετήσεις ένα κριτήριο εκεί στο άθροισμα που σε ενδιαφέρει, έτσι ώστε η έκθεσή σου -που θα διαβάζει δεδομένα από αυτό το ερώτημα- να μη παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Εφόσον δεν έχεις λύση στο ζήτημά σου, φτιάξε ένα πίνακα που να εμφανίζει 2-3 εγγραφές ίδιες με αυτές που έχεις στο ερώτημα. 'Τράβηξε' την έκθεσή σου μέσα σε αυτό το δείγμα της εφαρμογής. ...συμπίεση το δείγμα και ανέβασε ένα *. Zip. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο, δεν καταφέρνω να κάνω το ερώτημά μου συγκεντρωτικό, έχει πάρα πολλά πεδία, πολλά υπολογιζόμενα!
|
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Η ΒΔ που επισυνάπτω αποτελεί προσομοίωση του ζητούμενου από το Χρήστο, αν το κατάλαβα σωστά. Αποτελείται: 1) Από τον πίνακα «test» με πεδία fA, fB, fC και fD. 2) Την έκθεση «qryTest» στην οποία γίνεται ομαδοποίηση με βάση το πεδίο fA. Στην έκθεση εμφανίζονται μόνο οι εγγραφές που το άθροισμα των τιμών του πεδίου fB για κάθε ομάδα δεν είναι μικρότερο του 5. Για να επιτευχθεί αυτό, αφού σχεδίασα την έκθεση με βάση τον πίνακα test, στη συνέχεια άλλαξα την προέλευση εγγραφών στο παρακάτω ερώτημα: Κώδικας: SELECT tblTest.* FROM tblTest WHERE (((tblTest.fA) In (SELECT tblTest.fA FROM tblTest GROUP BY tblTest.fA HAVING (((Sum(tblTest.fB))>=5))))); ΥΓ Φίλε Νίκο δε μελέτησα ακόμα τη λύση που πρότεινες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 12-05-11 στις 18:47. Αιτία: πρόσθεσα το ερώτημα |
| |||
| |||
Δείγμα
Γεια σας και πάλι .... Επιστρέφω με ένα δείγμα της βάσης μου μήπως και μπορέσετε και με βοηθήστε γιατί εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά!! :) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:57. |
| |||
| |||
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα νέο ερώτημα που βασίζεται στο συγκεντρωτικό που ήδη έχεις Εκει μπορεις να βάλεις το κριτήριο που θέλεις. Πιστεύω να είναι αυτό που θέλεις Δες στο παράδειγμα το NewQry |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Φίλτρο | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-05-14 17:47 |
Φίλτρο σε έκθεση | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-10-12 07:39 |
[ Εκθέσεις ] Φίλτρο σε Έκθεση | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 24-07-11 15:55 |
Φίλτρο σε Έκθεση | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 12-03-11 14:31 |
[ Εκθέσεις ] Δυναμικό φίλτρο σε έκθέση | fkonstas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 17-11-10 15:49 |
Η ώρα είναι 06:11.