Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σ' ευχαριστώ που ασχολήθηκες αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητώ. ΔΕΝ θέλω η έκθεση να μου δίνει ΜΟΝΟ τις δικαιολογημένες και τα Κ, Υ, Δ ΑΛΛΑ και το ΣΥΝΟΛΟ!! Άλλωστε το κριτήριο θα μπορούσε να μπει κατευθείαν στο συγκεντρωτικό, ΔΕΝ χρειάζονταν το νέο ερώτημα. Έτσι δεν είναι; Στις οδηγίες είμαι αναλυτικός. Θα το ψάξουμε, θα βρεθεί η λύση! :) |
| |||
| |||
Παράθεση:
Στις σημειώσεις που επισύναψες ζητάς να φαίνεται μόνο η 3η εγγραφή αν κατάλαβα που έχει άθροισμα >=5 Αν στο ερώτημά σου χρησιμόποιησης το νέο ερώτημα ως φίλτρο θα εμφανίζει μόνο την 3η γραμμή. Αυτό δηλαδή που επισημάινεις στο pdf. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Ch : 13-05-11 στις 01:43. |
| |||
| |||
Αυτό που σου έγραψα πριν είναι πως θα φιλτράρεις τον μαθητή που θέλεις Από εκεί και πέρα με αυτό το φίλτρο ρυθμίζεις το κυρίως ερώτημα Με αυτα που κατάλαβα σου έφτιαξα ένα παράδειγμα Δες τα αποτελεσματα των εκθέσεων αν είναι αυτό που θέλεις |
| |||
| |||
Θα το δω πιο προσεκτικά και τα ξαναλέμε Δημήτρη. Σ' ευχαριστώ. :) |
| |||
| |||
Σε πρώτη φάση δουλεύει Δημήτρη. Πρώτη φορά συναντώ τέτοια λύση. Θα την επεξεργαστώ. Είδα οτι συσχετίζεις 2 ερωτήματα. Έχεις την καλοσύνη να μου πεις με ποιά σειρά εξελίσσονται τα γεγονότα απ' την στιγμή που πατώ το κουμπί στην Έκθεση;
|
| |||
| |||
Προσπάθησε σε παρακαλώ να προσαρμόσεις την απάντησή σου και πάλι στο κουμπί που υποδεικνύω αλλά ΜΗΝ ξεχάσεις οτι με το κλικ του κουμπιού οι εγγραφές φιλτράρονται ανά τμήμα( πεδίο SECTIONID) και Τρίμηνο(πεδίο ΤΡΙΜΗΝΟ). ΔΕΣ στο συμβάν με το κλικ του κουμπιού την έκφραση που χρησιμοποιώ. Το προσπαθώ και εγώ αλλά φαίνεται οτι δεν λειτουργεί το φίλτρο οπότε τους εμφανίζει όλους αναξάρτητα από τρίμηνο και τμήμα.
|
| |||
| |||
To μόνο που χρειάζεται αλλαγή στην έκθεσή σου είναι το ερώτημα που φορτώνει Θα φτιαξεις τα 2 νέα ερωτήματα (μπορείς να τα κάνεις αντιγραφή από το παράδειγμα) και στην έκθεση θα αντικαταστήσεις το ερώτημα με το νέο (δες το παράδειγμα) Εχει τις ίδιες στήλες και ονοματολογία με το δικό σου μόνο που φιλτράρεται Η τεχνική έχει ως εξής και δεν έχει να κάνει με την έκθεση Κατ' αρχήν δημιουργώ ένα ερώτημα φίλτρο (NewQry). Η μόνη στήλη που χρειάζεται είναι το ID του πεδίου που φιλτράρω (ID Μαθητή στην περίπτωσή μας) Δεύετρον φτιάχνω ένα ερώτημα ίδιο με το βασικό μόνο που φορτώνω και το ερώτημα φίλτρο και το συνδέω με το ID του μαθητή. Έτσι το νέο ερώτημα από τις συνολικές εγγραφές φέρνει μόνο αυτές που περιλαβάνονται και στο ερώτημα φίλτρο εφόσον συσχετίζονται. Έτσι αν το ερώτημα φίλτρο έχει έναν μαθητή και το κυρίως ερώτημα έχει έναν μαθητή. Η έκθεση δεν χρειάζεται να φιλτράρει κάτι. Αν και μέσα την έκθεση δεν πρέπει να εμφανίζεις τα αποτελέσματα με τον τρόπο που χρησιμοποιείς. Πιθανώς σε καθυστερεί κίολας. Αν θέλεις συγκεντρωτικά αποτελέσματα αυτό το ρυθμίζεις στο QRY ή εμφανίζεις αναλυτικά στον τομέας λεπτομέρειες και συγκεντρωτικά στα υποσέλιδο της ομάδας. Ελπίζω να βοήθησα. Τα 2 ερωτήματα και την έκθεση μπορείς να τα κάνεις εισαγωγή από το παράδειγμα. Δεν πείραξα κάτι Ελπίζω να βοήθησα |
| |||
| |||
Κάτι δεν πάει καλά!
Έχω διαπιστώσει οτι το NewQry εντοπίζει αυτούς για τους οποίους ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ>=5 ΚΑΙ για τα 3 τρίμηνα! Και επίσης τοNewqryApousies εμφανίζει διπλοεγγραφές. Τελικά βρήκα λύση βάζοντας στα δυο νέα ερωτήματα ως κριτήριο το επιθυμητό τρίμηνο και όλα είναι μια χαρά. Είσαι ηθικός αυτουργός για τη λύση του προβλήματος. Ευχαριστώ :)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 13-05-11 στις 23:46. |
| |||
| |||
Λοιπόν είναι αρκετή περίπλοκη η λογική που χρησιμοποιείς για να καταλάβουμε πως ακριβώς είναι δομημένη η βάση σου. Παρ' όλα αυτά ενσωμάτωσα και το τρίμηνο στην τεχνική που σου έδειξα και νομίζω ότι δουλεύει οκ. Απλά μας μπέρδεψες με το αρχικό σου παράδειγμα που δεν γνωρίζαμε αν το σύνολο των 5 απουσιών αφορά όλα τα δεδομένα οι κάποια από αυτά (τρίμηνο στην περίπτωση σου). Αυτό που έκανες εσύ είναι μεν σωστό άλλα ειναι η απλή λύση βάζοντας καρφωτά ένα κριτήριο. Τι θα γίνει όμως αν θέλεις στην έκθεσή σου να αλλάξεις το τρίμηνο στο φίλτρο..?....Θα πρέπει να το αλλάξεις και στο ερώτημα. Μελέτησε το παράδειγμα που σου στέλνω που λειτουργεί για όποιο τρίμηνο δηλώσεις στο φίλτρο της έκθεσης σου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Ch : 14-05-11 στις 00:31. |
| |||
| |||
Με χαρά μου θα το μελετήσω αύριο πρωι πρωι
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Φίλτρο | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-05-14 17:47 |
Φίλτρο σε έκθεση | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-10-12 07:39 |
[ Εκθέσεις ] Φίλτρο σε Έκθεση | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 24-07-11 15:55 |
Φίλτρο σε Έκθεση | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 12-03-11 14:31 |
[ Εκθέσεις ] Δυναμικό φίλτρο σε έκθέση | fkonstas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 17-11-10 15:49 |
Η ώρα είναι 06:20.