Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Εκθέσεις ] Δημιουργία έκθεσης που δείχνει τα αποτελέσματα μιας φόρμας με ένα κλικ.

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-05-11, 11:12
Όνομα: Ίρις
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή Δημιουργία έκθεσης που δείχνει τα αποτελέσματα μιας φόρμας με ένα κλικ.

Καλησπέρα σε όλους,
Προσπαθώ να κάνω το εξής: Έχω φτιάξει μια φόρμα με διάφορα δεδομένα από τα οποία ο χρήστης επιλέγει, όπως π.χ. 2 διαγράμματα με χρήση συγκεντρωτικού γραφήματος όπου ο χρήστης φιλτράρει ποιά δεδομένα θέλει να εμφανίζονται στο γράφημα.
Αυτό που προσπαθώ να κάνω τώρα είναι με την χρήση ενός κουμπιού στην φόρμα να μου εμφανίζεται οτιδήποτε έχει η φόρμα σε μια έκθεση (σε μορφή προεπισκόπηση εκτύπωσης δηλαδή)
Το θέμα μου όμως είναι πως η φόρμα είναι δυναμική και ο χρήστης κάθε φορά που την χρησιμοποιεί αλλάζει τα γραφήματα, τις επιλογές από combo boxes κτλ και θέλω κάθε φορά με το πάτημα αυτού του κουμπιού απλά να εμφανίζεται στην έκθεση ότι υπάρχει στην φόρμα ( δηλαδή να κάνει ένα update αυτόματα της φόρμας και όπως είναι ακριβώς με τις επιλογές του χρήστη να τα εμφανίζει στην έκθεση).
Φαντάζομαι για κάποιον ειδικό στην acess δεν είναι δύσκολο, γιατί έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ουσιαστικά ένα print screen της φόρμας με τις αλλαγές του χρήστη και εμφάνιση αυτού στην έκθεση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ίρις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-11, 12:35
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010

Περιοχή: Γιαννιτσά
Προεπιλογή

Aν θέλεις κάτι σαν PRINT SCREEN δοκίμασε να τυπώνεις την ίδια την φόρμα
Ιδάλλως στείλε μας ένα παράδειγμα να δούμε πως θα μπορούσε να γίνει

Φιλικά Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-11, 12:59

Προεπιλογή

Καλησπέρα Δημήτρη,
Ευχαριστώ που απάντησες , αυτό που θέλω όμως είναι να φαίνονται τα δεδομένα στην έκθεση και μετά με ένα κουμπί που έχω προσθέσει να εκτυπώνονται. Στο αρχείο που επισυνάπτω στην φόρμα HOME γίνεται όλη η δουλειά, ο χρήστης επιλέγει διάφορα πράγματα που θέλει να δει (και στα γραφήματα επιλέγει ρύπους και μήνες) και πατώντας το κουμπί ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΤΗΥΠΩΣΗΣ του ανοίγει η έκθεση Final Report στην οποία ακόμα δεν έχω καταφέρει να φαίνονται τα ανανεωμένα δεδομένα, δηλαδή τα διαγράμματα έτσι όπως τα επιλέγει ο χρήστης στην φόρμα και οι επιλογές στα combo boxes. Ουσιαστικά δεν μου δείχνει στην έκθεση τις επιλογές του χρήστη από την φόρμα αλλά την αρχική εμφάνιση της.
Φιλικά Ίρις

ΥΓ: Θα ήθελα να επισημάνω πως για την δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων με βοήθησαν πολύ κατά καιρούς διάφορα μέλη του forum και τους ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip TEST 1.zip (1,28 MB, 35 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-11, 20:50

Προεπιλογή

Καλησπέρα
Εγώ δεν μπόρεσα να το ανοίξω
Αν είναι 2010 κάν' το σε παρακαλώ αν μπορείς 2007

Φιλικά Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-05-11, 20:56

Προεπιλογή

Καλησπέρα , το επισυνάπτω και σε άλλη μορφή μήπως ανοίξει...
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip TEST 111.zip (1,25 MB, 28 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-11, 17:26
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Ανεβάζω μια απάντηση, βασισμένη σε μια προηγούμενη ανάρτησή μου. Νομίζω ότι είναι ένα καλό ξεκίνημα για να φτάσεις στην λύση που θέλεις...

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΡΥΠΟΙ.zip (298,4 KB, 41 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-11, 17:45

Προεπιλογή

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
Δυστυχώς το δοκίμασα και στο δικό μου αρχείο και δεν δουλεύει έτσι όπως το είχα στο νου μου.
Δηλαδή δεν μου δείχνει στην έκθεση οτιδήποτε υπάρχει μέσα στην φόρμα Home ..Εγώ βέβαια στην σχεδίαση της έκθεσης δεν χρησιμοποιώ τα querrys αλλά την φόρμα home , δεν ξέρω δηλαδή αν παίζει ρόλο αυτό..Λογικά δεν πρέπει να έχει σχέση γιατί αυτό που θέλω εγώ είναι απλά να βλέπει ο χρήστης σε μορφή προεπισκόπησης εκτύπωσης την φόρμα με τις επιλογές που έχει κάνει.(όλες τιε επιλογές , βασικά όλη την φόρμα)
Ίσως με κάποιο κατάλληλο coding να μπορώ να βάλω το κουμπί να κάνει αυτό αλλά δεν τα πάω καλά με τις εντολές της VBA οπότε εκεί κολλάω..
Ευχαριστώ και πάλι!
Φιλικά Ίρις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-11, 20:55
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Το σημαντικό στοιχείο στο πρόβλημα που έθεσες, κατά την αποψή μου είναι, αφού επιλέξεις έτος και μήνα, να έχεις το διάγραμμα μπροστά σου και στη συνέχεια αυτό το διάγραμμα να το εκτυπώσεις όπως φαίνεται.
Οι τίτλοι -<δεν μου δείχνει στην έκθεση οτιδήποτε υπάρχει μέσα στην φόρμα Home> - δεν είναι ιδιαίτερα μπελάς. Μπορεί να είναι πλαίσια κειμένου ή πεδία πίνακα. Πρόσφατα είχαμε στο Forum μια συζήτηση που αφορούσε πέρασμα παραμέτρων σε έκθεση...
Στα μορφοποιημένα πλήρως απο την Access διαγράμματα που εμφανίζονται στην φόρμα σου, δεν μπόρεσα να αποκτήσω πρόσβαση. Έτσι κατέληξα στην επιλογή που παρουσίασα.
Η μη γνώση VBA είναι πράγματι μειονέκτημα για σένα. 'Ίσως όμως υπάρχει λύση απλή που αγνοώ...
Καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-05-11, 21:08

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Νίκο!
Έχω προσπαθήσει χωρίς VBA να κάνω πολλά πράγματα αλλά όχι ακριβώς αυτό που θέλω..Τα γραφήματα έχουν φτιαχτεί με χρήση συγκεντρωτικών πινάκων επειδή ήθελα την δυνατότητα να αλλάζει ο χρήστης κάποια δεδομένα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταφέρω να φαίνεται κάθε φορά στην έκθεση μου Final Report οτιδήποτε έχει η φόρμα HOME ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη.
Πιο συγκεκριμένα ενώ εγώ σαν χρήστης αλλάζω τις επιλογές στην φόρμα μου και πατάω το κουμπί ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ για να ανοίξει η έκθεση, μου ανοίγει την έκθεση με όλα τα δεδομένα που θέλω να φαίνονται αλλά όχι με τις πρόσφατες επιλογές (κρατάει δηλαδή στην μνήμη, αν το λέω σωστά, μόνο τις πρώτες επιλογές του χρήστη όταν πρωτοανοίγει την φόρμα).
Προσπαθώ να κάνω κάτι εύχρηστο για τον χρήστη έτσι ώστε με το που επιλέγει αυτά που θέλει να δει στην φόρμα να έχει την δυνατότητα να το δει και στην έκθεση και μετά αν θέλει να το εκτυπώσει.
Ένα ,απλοϊκά, Print screen της φόρμας στην έκθεση .
Ειλικρινά ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ασχοληθείς με το πρόβλημα μου!
Φιλικά Ίρις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-05-11, 00:24

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα
Για δες Ιρις αυτό που επισυνάπτω και πες μου αν σε καλύπει
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] Πεδίο μιας φορμας σε κείμενο pixelman Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 07-10-16 21:38
[ Εκθέσεις ] Δημιουργία Έκθεσης dmarop Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-11-12 16:50
[ Εκθέσεις ] Δημιουργία έκθεσης bill72 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 17-10-12 09:04
Ενημέρωση Φόρμας με το κλείσιμο μιας άλλης Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 19-06-11 18:49
αριθμητικα αποτελεσματα & μη εμφανιση στοιχειου ελεγχου φορμας manos77 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 13-07-10 16:55

Η ώρα είναι 22:17.