Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αύξων αριθμός σε κάθε έτος
Γειά σας. Έχω ένα δεύτερο ερώτημα. Μπορώ στην access να βάλω σε ένα πεδίο αύξων αριθμό και με κάθε νέο έτος να ξεκινάει από την αρχή;; Δηλ. το έτος 2011 να ξεκινάει από το 1 και να τελειώσει στο 1013 και με το που ξεκινάει το 2012 στο ίδιο πεδίο να ξεκινάει από το 1 κ.ο.κ. Σας ευχαριστώ
|
| |||
| |||
Οταν λες ΑΑ τι ακριβως εννοεις...? ΑΑ με τιην σειρα που θα καταχωρεις τις εγγραφες...? Η ΑΑ μετά απο καποια ταξινομηση που θα κανεις....? Δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες Καλή Ανασταση Φιλικα Δημηρης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Ch : 24-04-11 στις 02:29. |
| |||
| |||
Αύξων Αριθμός
Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Όταν λέω Α/Α εννοώ ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ, ο οποίος θα μπαίνει αυτόματα σε ένα πίνακα και κατ΄επέκταση σε μία φόρα και ο οποίος (ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ) θα αρχίζει από την αρχή Νο1,2,3.... σε κάθε καινούργιο ημερολογιακό έτος. Σε ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Χρήστο, ο αύξων αριθμός που περνιέται αυτόματα από την Access σε κάθε νέα εγγραφή, είναι το Αναγνωριστικό (ID) και είναι ReadOnly. Δεν μπορεί να περιέχει διπλότυπα και ούτε πρέπει να "πειραχτεί"! Φυσικά μπορούμε με διάφορες μεθόδους να προκαλέσουμε το μηδενισμό του. Κάτι τέτοιο θα ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ αν ο πίνακας αυτός συνδέεται/σχετίζεται με κάποιον άλλο μέσω του αναγνωριστικού! Μάλλον αυτό που θα χρειαστείς είναι νέο πεδίο που θα περιέχει τους σειριακούς αριθμούς για κάθε ημερομηνία κάθε ημερολογιακού έτους. Έτσι εξασφαλίζεις τη μοναδικότητα της κάθε εγγραφής χάρις την αυτόματη αρίθμηση του A/A και ταυτόχρονα έχεις (στο νέο πεδίο) την αυτόματη αρίθμηση για τα ημερολογιακά έτη. Για να επιτύχεις το δεύτερο θα πρέπει να επέμβεις προγραμματιστικά δημιουργώντας ένα ερώτημα που θα εμφανίζει σε κάθε εγγραφή το ένα σειριακό αριθμό ανάλογα με το Έτος που αναφέρεται στο κατάλληλο πεδίο ημερομηνίας. Στο επισυναπτόμενο παράδειγμα μπορείς να δεις έναν τρόπο (από τους πολλούς) επιτύχεις τα παραπάνω που πιστεύω ότι δίνει λύση στο ερώτημα σου. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Αύξων αριθμός
Τάσο σε ευχαριστώ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω επάνω στο επισυναπτόμενο παράδειγμα, μπορώ να αλλάξω τα ονόματα των στηλών και να αφήσω μόνο το τελευταίο;;; δηλαδή το Customerld μπορώ να βάλω π.χ Επώνυμο ή κάτι άλλο;;; Αλήθεια τα ονόματα που δίνουμε στις στήλες θα πρέπει να greeklish ή ελληνικά. Δηλαδή το Επώνυμο μπορώ να το γράψω Eponimo;;; Αλήθεια έχω γράψει στο φόρουμ για 3, 4 προβλήματα που έχω. Πιστεύω να βρω την ίδια ανταπόκριση. Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοηθειά σου και περιμένω απαντήσεις |
| ||||
| ||||
Χρήστο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ονόματα που επιθυμείς (κατά προτίμηση με λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς κενά) αρκεί αυτά να μην είναι δεσμευμένα από γλώσες προγραμματισμού που εμπλέκονται στην εφαρμογή (SQL, VB). Πχ. η λέξεις Date, Year, Month, Day και πολλές άλλες δεσμευμένες λέξεις, προς αποφυγή συγχύσεων καρά την ανάπτυξη και την εφαρμογή του Έργου σου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως ονόματα αντικειμένων. Είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσεις τον τύπο: Yearly_Auto_Number: DCount("[OrderID]";"[tblOrders]";"[OrderID]<" & [OrderID] & " AND YEAR([OrderDate])=" & Year([OrderDate]))+1 στη βάση σου από το να αλλάξεις όλα τα ονόματα το παράδειγμα στα μέτρα σου. Το όνομα : Yearly_Auto_Number καθώς και τα tblOrders, OrderID, OrderDate, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με τα ονόματα των πινάκων/πεδίων της βάσης σου. Βρισκόμαστε σε περίοδο Πάσχα και οι περισσότεροι από μας λόγω του εορταστικού τριήμερου δεν βρίσκονται μπροστά στους υπολογιστές τους με αποτέλεσμα να μένουν κάποιες ερωτήσεις ανοιχτές. Γενικά η επισκεψιμότητα στο φόρουμ είναι περιορισμένη σε περιόδους εορτών. Από αύριο πιστεύω ότι το φόρουμ θα επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Αύξων αριθμός
Τάσο σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Θα το εφαρμόσω και θα σου πω. Σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματά μου κατάλαβα γιατί δεν μου έχουν απαντήσει. Είναι λογικό αλλά ξέρεις εγώ είμαι στην αρχή της access και θέλω να μάθω τόσα πολλά, πάντα με την βοήθειά σας, γιατί μόνος μου "ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ". Θέλω να φτιάξω προγράμματα για την δουλειά μου (Δικαστήρια), όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα ερωτήματά μου (που περιμένουν απαντήσεις) και όπως καταλαβαίνεις............... Βλέπω προηγούμενες απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα και βλέπω κώδικες. Αυτοί που μπαίνουν αν χρειαστώ να τους χρησιμοποιήσω;;; Αρκετά σε κούρασα.....Ανυπομονώ για απαντήσεις και ερωτήσεις |
| |||
| |||
Αύξων αριθμός
Τάσο γειά σου. Σου είχα κάνει ερώτηση με τον αύξοντα αριθμό καθ' έτος και μου έστειλες την απάντηση η οποία με βοήθησε πολύ και σε ευχαριστώ (βλ. ανωτέρω), αλλά θα ήθελα να μου πεις αν γίνεται να υπάρχει αύξοντα αριθμός σε ένα πεδίο με ίδια ημερομηνία. Δηλαδή εμείς στο Δικαστήριο (όπου δουλεύω) έχουμε σε μία ημέρα δικαστηρίου να δικάζονται 10-15 υποθέσεις οι οποίες παίρνουν Α/Α. Θα ήθελα να μου πεις αν γίνεται στην ίδια δικάσιμο (ημέρα) να παίρνει τον Α/Α μόνο του, αλλά να αλλάζει σε κάθε έτος. Αν δεν έγινα κατανοητός πέσμου να σου στείλω συνημmένο. Σε ευχαριστώ
|
| ||||
| ||||
Γεια σου Χρήστο! Έστω ότι έχεις τον πίνακα pinakas_Diklasimes που μεταξύ άλλων περιέχει τα πεδία:
Στο Ερώτημα που θα βάλεις τα πεδία του πίνακα που σ ενδιαφέρουν, πρόσθεσε ένα νέο πεδίο και πέρασε το παρακάτω: Yearly_Auto_Number: DCount("[A/A_Dikasimou]";"[pinakas_Diklasimes]";"[ A/A_Dikasimou]<" & [A/A_Dikasimou] & " AND YEAR([Hmerom_Dikasimou])=" & Year([Hmerom_Dikasimou]))+1 Δεν διαφέρει με αυτό του προηγούμενου μηνύματος μου. Απλά θα πρέπει ο πίνακας σου να τηρεί τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις. Φιλικά Τάσος
| |||
| |||
Αύξων αριθμός
Τάσο σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες αμέσως στο πρόβλημά μου. Πιστεύω ότι έκανα ότι μου είπες (σου στέλνω και συνημμένο αυτό που έκανα) αλλά ή κάπου κάνω λάθος ή κάτι δεν κατάλαβα καλά. Κοίτατω σε παρακαλώ και πέσμου το λάθος μου. Μια παρατήρηση στον κωδικό γράφεις Diklasimou αντί για Dikasimou. Δεν ξέρω αν εκεί είναι το λάθος, γιατί δοκίμασα και χωρίς το (l) και πάλι βγάζει λάθος. Περιμένω τα νέα σου |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-11-15 23:00 |
αρίθμηση πίνακα με βάση το έτος | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 15-01-15 22:05 |
[ Ερωτήματα ] Αριθμός πρωτοκόλλου & έτος | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-01-12 19:17 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε Δικάσιμο | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 26-08-11 22:09 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 19-07-11 18:47 |
Η ώρα είναι 20:48.