Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Υπήρχαν κάποια κενά στην sql του ερωτήματος... Χρήστο, είναι λάθος να απευθύνεις μια ερώτηση σε κάποιο μέλος, διότι δεν είναι ευγενικό προς τους υπόλοιπους, τους οποίους -έμμεσα αποκλείεις από το να σε δώσουν μια απάντηση. Καλή συνέχεια... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Τάσο το ερώτημα μου στην access είναι "Αύξων αριθμός σε κάθε έτος" και σε αυτό δεν μου έχει απαντήσει ο ΜΕΤΕΩΡΑ. Ο τελευταίος ήσουν εσύ και μετά σου έγραψα εγώ και δεν μου απάντησες. Τουλάχιστον έτσι βλέπω εγώ δεν νομίζω να είναι διαφορετικά. Σε ευχαριστώ |
| |||
| |||
Απάντηση
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ. Δεν είναι η πρόθεσή μου αυτή και φυσικά δεν αποκλείω κανένα, απλά ίσως μου είχε απαντήσει ο Τάσος τελευταία και του έγραψα την ερώτηση. Μέχρι τώρα με έχουν βοηθήσει πολοί και αυτή είναι η δουλειά του φόρουμ. "Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο". Χίλια συγνώμη αν σου έδωσα αυτή την εντύπωση. Δεν ήταν στην πρόθεσή μου.Και πάλι σε ευχαριστώ και πιστεύω να ξανασυνεργαστούμαι στο μέλλον |
| |||
| |||
Λάθη στην σύνταξη των ονομάτων είχες και κάποια κενά νομίζω Αυτό που έστειλε ο Τάσος ήταν σωστό Το διόρθωσα και σου το στέλνω |
| |||
| |||
Αύξων αριθμός πινακίου
Παιδιά ΚΑΛΗΜΕΡΑ και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση . Ίσως να μην έγινα κατανοητός. Θα σας το αναλύσω περισσότερο για να καταλάβετε. Την ημέρα του Δικαστηρίου, τις αγωγές τις περνάμε σε ένα πινάκιο και παίρνουν αύξοντα αριθμό, δηλ στις 5-5-2011 μπορεί το πινάκιο να έχει 20-25 υποθέσεις, αυτές παίρνουν Α/Α από το 1...20,25. Στην δικάσιμο της 6-5-2011μπορεί το πινάκιο να έχει 10-15 υποθέσεις, αυτές παίρνουν Α/Α από το 1...10,15 κ.ο.κ. Αυτό θέλω. Σε κάθε δικάσιμο πινακίου να έχει Α/Α από το 1.......... Πιστεύω να σας έδωσα να το καταλάβετε και πιστεύω να υπάρχει λύση, αλλά όπως έχετε αποδείξει ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ. Σας ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Χρήστο αν κατάλαβα καλά θέλεις έναν αύξοντα αριθμό Δικάσιμου ανά Ημέρα και όχι ανά Έτος. Δοκίμασε: Κώδικας: Daily_Auto_Number: DCount("[A/A_Dikasimou]";"[pinakas_Dikasimes]";"[A/A_Dikasimou]<" & [A/A_Dikasimou] & " AND CLng([Hmerom_Dikasimou])=" & CLng([Hmerom_Dikasimou]))+1 Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τα smilies τα λένε όλα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι αυτό που θέλω. Μου δείξατε τόσα πολλά που δεν ξέρω από που ν' αρχίσω για να τα βάλω σε μια σειρά. Μαζί θα βρείτε μεγάλο μπελά (ελπίζω να μην με βαρεθείτε), αλλά βοηθάτε τόσο πολύ που δεν έχω λόγια παρά ένα ΜΕΓΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!! !! |
| |||
| |||
Καλησπέρα! Χρόνια πολλά! Ψάχνοντας κάτι αντίστοιχο και εγώ βρήκα αυτό που πρότεινε ο Τάσος. Απλά εγώ θέλω να έχω αριθμηση κάθε μήνα και όχι κάθε ημέρα! Πως πρέπει να γράψω τον κωδικα;
|
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους Νίκο δές το ερώτημα βασισμένο στην πρόταση του Τάσου |
| |||
| |||
Καλησπέρα και καλή χρονιά Για την υλοποίηση του ζητούμενου θα πρέπει ο πίνακας στον οποίο καταχωρούνται τα στοιχεία των εγγράφων, εκτός των άλλων, να περιέχει ένα πεδίο για τον αριθμό πρωτοκόλλου και ένα για την ημερομηνία πρωτοκόλλησης. Στο συνημμένο παράδειγμα ο πίνακας ονομάζεται [Table1], το πεδίο για τον αριθμό πρωτοκόλλου [fP] και το πεδίο για την ημερομηνία [fDate]. Τα ίδια με τα πεδία ονόματα έχουν και τα πλαίσια κειμένου της φόρμας [frmTable], που χρησιμοποιείται για την καταχώρηση των εγγράφων. Στην περίπτωση καταχώρησης ενός εγγράφου στη φόρμα (δημιουργίας νέας εγγραφής), όταν εισέλθουμε στο πεδίο [fP] , εκτελείται ο παρακάτω κώδικας: Κώδικας: Private Sub fP_GotFocus() If Me.NewRecord Then If IsDate(Me.fDate) Then If Me.fDate < Nz(DMax("[fDate]", "[Table1]"), 0) Then MsgBox "Η ημερομηνία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των ήδη καταχωρηθεισών" Me.fDate.SetFocus Exit Sub End If Me.fP = Nz(DMax("[fP]", "Table1", "Year([fDate])=" & Year([fDate]) & _ " And Month([fDate])=" & Month([fDate]))) + 1 Else MsgBox "Πρέπει να συμπληρώσετε την ημερομηνία" Me.fDate.SetFocus End If End If End Sub Νίκο ελπίζω να μπορέσεις να προσαρμόσεις το παράδειγμα στα δεδομένα σου. Σημείωση: 1) Ο τύπος του Νάσου είναι σωστός, αλλά δεν καλύπτει την περίπτωση που οι καταχωρήσεις αφορούν πολλά (όχι ένα) χρόνια. 2) Νίκο (vala) στο σύνδεσμο: http://www.ms-office.gr/forum/access...arithmisi.html έκανες το ίδιο ερώτημα και πήρες μια λύση από το Νίκο (Meteora). Το σωστό θα ήταν να συνεχίσεις το θέμα που άνοιξες (να δοκιμάσεις τη λύση και να ενημερώσεις αν σε καλύπτει) και όχι να το εγκαταλείψεις διατυπώνοντας την ίδια ερώτηση και σε κάποιο παλιότερο θέμα. Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε φίλτρο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-11-15 23:00 |
αρίθμηση πίνακα με βάση το έτος | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 15-01-15 22:05 |
[ Ερωτήματα ] Αριθμός πρωτοκόλλου & έτος | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-01-12 19:17 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε Δικάσιμο | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 26-08-11 22:09 |
[Συναρτήσεις] Αύξων αριθμός σε κάθε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 19-07-11 18:47 |
Η ώρα είναι 08:38.