Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συνάρτηση if στην Access
Γειά σας. Είμαι νέος στο forum. ¨Εχω ένα πρόβλημα με την access. Θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να χρησιμοποιώ την συνάρτηση if στην access. Δηλαδή όπως λέμε if(A1="";B1;A1) και βγαίνει το αποτέλεσμα έτσι και στην access σε ένα ερώτημα και ακολούθως σε μία φόρμα να μπορώ να βγάζω το αποτέλεσμα της if. Περιμένω νέα σας γιατί προσπαθώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα για το Δικαστήριο όπου εργάζομαι. Σας ευχαριστώ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Αν θέλετε να σας στείλω παράδειγμα να μου το πείτε
|
| ||||
| ||||
Χρήστο, η αντίστοιχη συνάρτηση IF(παράσταση, αληθές_μέρος, ψευδές_μέρος) που συναντούμε στην Excel ή με μικρές αλλαγές στη σύνταξη στην VBA, είναι η IIf(παράσταση, αληθές_μέρος, ψευδές_μέρος) και συμπεριφέρεται όπως η πρώτη. Θα χρειαστεί προσοχή στα ορίσματα της συνάρτησης αν αυτά αναφέρονται σε πεδία που είναι κενά δηλαδή δεν έχουν πάρει κάποια τιμή. Για παράδειγμα: Η συνάρτηση =IIF([πεδίο1]>100; [πεδίο1]*15;[πεδίο1]) θα επιστρέψει σφάλμα αν το πεδίο1 είναι κενό ( Null - όχι μηδέν ) και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν ένθετη IIF() μιας άλλης που θα ελέγχει αν το πεδίο είναι κενό : =IIF([πεδίο1] Is Null;"τίποτα";IIF([πεδίο1]>100; [πεδίο1]*15;[πεδίο1])) Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του πιθανού σφάλματος αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουμε από το θέμα. Ελπίζω να σε καλύπτω! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Taso σε ευχαριστώ που μου απάντησες. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω το αποτέλεσμα. θα ήθελα επειδή όπως σου είπα είμαι νέος και στο φορουμ και στην access, να σε ρωτήσω πως μπορώ να επισυνάπτω έγγραφα π.χ excel, access κλπ για να γίνεται κατανοητά τα ερωτήματά μου. Σε ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Χρήστο, κοίταξε στην αναλυτική βοήθεια του φόρουμ και συγκεκριμένα εδώ: Forum - Βοήθεια - Συχνές Ερωτήσεις: Ανάγνωση και Δημιουργία Μηνυμάτων. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Συνάρτηση if στην access
Σας στέλνω (2) συνημμένα (1) excel και (1) access. Στο excel θα δείτε ότι στις γκρίζες περιοχές έχω την συνάρτηση if. Ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα που μου βγάζει στο excel να βγαίνει και στην access στο ερώτημα που έχω φτιάξει για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω αργότερα στην φόρμα. πιστεύω να έγινα κατανοητός.
|
| |||
| |||
Καλησπέρα και απο μενα εχω φτιάξει μια βδ και σε ενα ερωτημα θελω να προσαρμοσω if αλλα δεν μου βαινει με τπτ εχω παρει απο τον πινακα αποθηκη και εχω φτιαξει ερωτημα με τα εξης στοιχεία: όνομα προιοντος και τεμαχια μετα γραφω απογραφη: iif([τεμαχια]<5;[παραγγελία];[οκ]) και δεν μου βγαζει τπτ στα τεμαχια εχει τιμες απο 0 εως 50 Ευχαριστώ πολυ! |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Καλώς μας ήλθες. Γράψε αυτό... Κώδικας: Απογραφη: iif([τεμαχια]<5; "παραγγελία" ; "οκ" ) Με εκτίμηση / Νίκος |
| |||
| |||
Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ, δούλεψε τελικά. οπότε θέλει ΄΄αυτάκια΄΄ και όχι αγκύλες! Είναι πιο εύκολο μα γράφω χωρίς τόνους! Σας ευχαριστώ πολύ! |
| |||
| |||
Γεια σας και πάλι έχω ερώτηση. 1) έχω πίνακα αποθήκη , πίνακα στοιχεία παραγγελιών πελάτη που μέσα έχω τα προϊόντα από την αποθήκη έφτιαξα ερώτημα μια χαρά και όταν βάζω το προϊόν (Σύνθετο πλαίσιο) μου βγάζει κατευθείαν την τιμή μονάδος, το θέμα είναι ότι όταν βάζω την ποσότητα πάει και μου το αφαιρεί από την αποθήκη αυτόματα, αλλά αν το ίδιο προϊόν το πάρει και άλλος πελάτης δεν πάει να μου προσθέσει την εξαγωγή δλδ 2+2=4 οπότε εκεί που είχε αφαιρέσει δύο τώρα να αφαιρέσει 4. Ελπίζω να μη θέλει κώδικα. Ευχαριστώ πολύ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Βίκυ μας, είναι αδύνατο να καταλάβω σε ποιο επίπεδο εργάζεσαι (πίνακες, φόρμες, μακροεντολές,...),ούτε μπορώ να υποψιαστώ την δομή της διαχείρισης που κάνεις (αλγόριθμο). ...Αφού κάνει ό,τι κάνει για ένα πελάτη, γιατί δεν επαναλαμβάνει την ίδια διαχείριση και για κάθε επόμενο ; Νομίζω ότι πρέπει να αναρτήσεις δείγμα της δουλειάς σου για να δούμε πως θα σε βοηθήσουμε. Με εκτίμηση / Νίκος Υστερολόγιο : με άρεσε που έβαλες τόνους και έγραψες όλες τις λέξεις χωρίς συντμήσεις. Αυτό δείχνει ευγένεια και σεβασμό προς όλους, όσους διαβάσουν την ανάρτησή σου. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] False στην συνάρτηση if όμοιων κελιών | Zounds | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 22-03-15 16:41 |
Η συνάρτηση "Date" στην Access του Office 2013 | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-03-13 07:16 |
[ Φόρμες ] Μεταβολή στην συνάρτηση iif() | NIC | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-08-11 12:25 |
Η συνάρτηση count σε sql στην Access 2007 | DimitrisMax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 30-11-10 10:58 |
Η ώρα είναι 21:03.