Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μεγιστοποίηση έκθεσης
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φορούμ. Προσπαθώ να γράψω κώδικα ώστε να μου ανοίγει η έκθεση στο 150% . Μήπως γνωρίζει κάποιο μέλος τι κώδικα να βάλω;Εχω γράψει το παρακάτω κώδικα αλλά δίνει σφάλμα. Με το DoCmd.Maximize ανοιγει στο 100% αλλά θέλω στο 150% DoCmd.Maximize DoCmd.RunCommand acCmdZoom150 Αλέξανδρος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Αλέξανδρε! Ανοίγεις την έκθεση πατώντας κουμπί σε φόρμα; Και αν ναι, πες μας αν η φόρμα είναι αναδυόμενη ή όχι. Σε τι προβολή ανοίγεις την έκθεση; Προεπισκόπησης ή κάτι άλλο; Περιμένουμε νέα σου! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο καλημέρα Από κουμπί εντολής φόρμας ανοίγει η έκθεση .Η έκθεση δεν είναι αναδυόμενη ούτε η φόρμα.Σε προβολή προεπισκόπηση την ανοίγω απλά θέλω να ανοιγει πιο μεγάλη στα 150%.. Φιλικά Αλέξανδρος |
| ||||
| ||||
Αλέξανδρε, έτσι:
Κώδικας: Private Sub cmdPrintPreview_Click() Dim strDocName As String strDocName = "ReportName" DoCmd.OpenReport strDocName, acViewPreview DoCmd.RunCommand acCmdZoom150 ' Reports(strDocName).ZoomControl = 150 ' Ακαίρεοι αριθμοι 0 - 3000 +-( δεν υποστηρίζεται επίσημα ) End Sub Στη φόρμα: Κώδικας: Private Sub cmdPrintPreview_Click() Dim strDocName As String strDocName = "ReportName" DoCmd.Minimize ' Ελαχιστοποίηση του παραθύρου της φόρμας DoCmd.OpenReport strDocName, acViewPreview DoCmd.RunCommand acCmdZoom150 ' Reports(strDocName).ZoomControl = 152 ' Ακαίρεοι αριθμοι 0 - 3000 +-( δεν υποστηρίζεται επίσημα ) End Sub Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" ( _ ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long Private Const SW_RESTORE = 9& Private Const SW_NORMAL = 1& Private Const SW_MAXIMIZE = 3& Private Sub Report_Open(Cancel As Integer) DoCmd.Maximize ' Μεγιστοποίηση του παραθύρου της Έκθεσης End Sub Private Sub Report_Close() On Error Resume Next 'επαναφέρει το παράοθυρο της φόρμας από την ελαχιστοποίηση στην προηγούμενη μορφή ShowWindow Forms!MyForm.hwnd, SW_RESTORE 'SW_MAXIMIZE End Sub Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 28-03-11 στις 14:54. |
| |||
| |||
Φίλε Τάσο, εφόσον η φόρμα δεν είναι αναδυόμενη τον κώδικα τον τοποθετούμε στη φόρμα που είναι το κουμπί εντολής; και στην έκθεση τοποθετούμε τον κώδκα ανεξαρτήτως των δύο περιπτώσεων;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΤΖΙΜΗΣ : 28-03-11 στις 15:41. |
| ||||
| ||||
Γεια σου Δημήτρη! Μπορείς να δεις ένα παράδειγμα στο συνημμένο παρακάτω. Αναλόγως την Έκδοση Access αλλά και των Windows μπορεί να πειραματιστεί κανείς με τις ιδιότητες των φορμών και των εκθέσεων (αναδυόμενη, μοναδική....) και να καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο καλησπέρα Σε ευχαριστώ πολύ για την επίλυση του προβληματός μου για μια ακόμη φορά μεγαλούργησες . οι πληροφορίες σου είναι χρησιμες και για αλλες εφαρμογές. Φιλικά Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Φίλε Τάσο πολύ καλό το παράδειγμά σου. Ευχαριστώ πολύ. |
| ||||
| ||||
Να είστε καλά φίλοι μου! Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Τάσος
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εκτύπωση έκθεσης | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-04-16 12:30 |
Μεγιστοποίηση φόρμας με απόκρυψη εκκίνησης της access 2010 | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-07-15 20:46 |
Εξαγωγή Έκθεσης σε pdf | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-02-12 14:58 |
[ Εκθέσεις ] Μορφοποιηση Εκθεσης | stelianta | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-02-12 08:44 |
[ Εκθέσεις ] Αρίθμηση έκθεσης | Σκτετε | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-12-11 19:26 |
Η ώρα είναι 09:38.