Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ανανέωση data σε subform (datasheet)
Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας. Σε μία Access έχω ένα form και ένα subform. Στο Subform σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, όταν κάνω διπλό κλικ, εμφανίζει ένα modal pop up form. Εκεί κάνω κάποιες αλλαγές και με το κλείσιμο της pop up form ενημερώνεται και το sub form με τις ανανεωμένες τιμές. H front end εφαρμογή μου σαν 2003 και back end access 2003 έπαιζε απροβλημάτιστα χωρίς να χρειάζεται να κάνω refresh ή repaint. Μετά από migration σε 2010 ως front και SQL 2008 ως back δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με αποτέλεσμα το subform να μην εμφανίζει τα ανανεωμένα data. Το πρόβλημα μου είναι λοιπόν ότι δεν εφανίζονται οι ανανεωμένες τιμές. Κάνοντας refresh είναι οκ αλλά «χάνω» το row που βρισκόμουν και με πηγαίνει στην πρώτη γραμμή του subform (datasheet). Δοκίμασα και repaint αλλά τζίφος. Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Διονύση και καλωσόρισες στην παρέα μας! Θα πρέπει να κάνεις Ανανέωση μόνο στην υποφόρμα. στο συμβάν Unload της αναδυόμενης και αποκλειστικής φόρμας δοκίμασε το παρακάτω: Κώδικας: Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer) Forms!ΜainForm!SubFormObjectName.Form.Refresh End Sub Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Ευχαριστώ Τάσο για την απάντηση σου και για το καλωσορισμα σου, λοιπόν συμβαίνει το εξής κουφό, υπολειτουργεί... Έβαλα το refresh στο unload event όπως συμβούλεψες αλλά συμβαίνει το εξής.. Το πεδίο στο subform που θέλω να ενημερώνεται είναι ένα πεδίο παρατηρήσεων. Με το που ανοίγει το η pop up form γράφω π.χ "τεστ" και κλείνω την pop up form. Κοιτάζω μήπως ενημερώθηκε αλλά τζίφος. Ξαναφορτώνω την pop up και γράφω "test123" την κλείνω και μου εμφανίζει την προηγούμενη τιμή που άλλαξα δηλαδή "test". To refresh γίνεται αλλά μου εμφανίζει πάντα την προηγούμενη αλλαγή... Τι στην ευχή... |
| |||
| |||
Τάσο είσαι καταπληκτικός, με την συμβουλή σου με πονήρεψες... Στο onclose event ετρεχα το update και στο unload έκανα to refresh... Εκτελούνταν σε 2 διαφορετικούς χρόνους και για αυτό έπερνα τις ανανεωμένες τιμές σε δεύτερο χρόνο. Τα μετέφερα όλα στο unload και παίζει μια χαρά.. έτσι νομίζω δηλαδή... για να το ξαναελέγξω... Σε ευχαριστώ Τι είναι η Ms-Office Development Team; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dionisis : 14-03-11 στις 16:52. |
| |||
| |||
Διονύση, χαίρομαι που βοηθήθηκες! Το Ms-Office Development Team είναι μια ομάδα προγραμματιστών( σε διάφορους τομείς) και ανήκει στην ms-office.gr. Aναλαμβάνει έργα βάσεων δεδομένων και γενικότερα την ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών γραφείου. Καλό απόγευμα! Τάσος
__________________ Μη διστάσετε να δημοσιεύσετε τα σχόλια σας σε σχέση με τα παραδείγματα στο φόρουμ! Ms-Office-Development Team |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Datasheet auto resize | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-11-16 17:49 |
[ Φόρμες ] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ SUBFORM | noobman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 21-12-11 16:32 |
[ Φόρμες ] No data | amy | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 22-03-10 22:04 |
[Συναρτήσεις] LastRow data | DimitrisK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 30-01-10 23:58 |
Εμφάνιση - επανεμφάνιση Subform | marios1984 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-11-09 15:02 |
Η ώρα είναι 08:47.