Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων
Καλημερα και παλι. Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει; Δεν μπορω να καταφερω, απο μια φορμα που εχω (πχ frmAtoma), μεσω κουμπιου, να ανοιγω μια αλλη φορμα (πχ frmAtomaStoixeia), που εχω ηδη και να πηγαινει σε νεα εγγραφη της frmAtomaParavaseis αλλα σε καποια πεδια που ειναι κοινα (AtomaId,Eponymo,Onoma), να μου εισαγει απευθειας αυτα τα στοιχεια, απο την φορμα που ξεκινησα. Οταν δηλαδη ειμαι στην φορμα FrmAtoma και μου δειχνει τα στοιχεια ενος ατομου, πατωνατας το κουμπι να με πηγαινει σε αλλη φορμα για να καταχωρησω επιπλεον στοιχεια για το συγκεκριμενο ατομο. (να μην χρειαζεται να ξαναεισαγω, ονομα, επωνυμο κτλ) Ελπιζω να ημουν κατανοητος! |
| |||
| |||
Νομιζω ανα γινουν καποιες αλλαγες στον σχεδιασμο δεν χρειαζεται να περνας 2πλα στοιχεια Τα στοιχεια θα περαστουν μια φορα στον βασικό πίνακα Στους αλλους θα περνας μονο τα συμπλ/κα και οι πινακες θα εχουν σχεση μεταξυ τους βάση κάποιου μοναδικού κλειδιού του βασικού πίνακα Αν θέλεις επισυναψε την βάση σου για να καταλαβουμε τι ακριβως θέλεις |
| |||
| |||
Προφανώς κάποια λάθη στο στήσιμο της βάσης να υπάρχουν.Επισύναψε τη βάση για να τη διορθώσουμε.
|
| |||
| |||
θελω, απο την φορμα Atoma με ενα κουμπι, να ανοιγω την Φορμα ΑtomaParavaseis και να περναει τα στοιχεια ονομα επωνυμο και να δηλωνω μονο την ημερομηνια και την παραβαση, ωστε να καταχωρησω παραβαση στο συγκεκριμενο ατομο που ειναι ηδη καταχωρημενο στην βαση δεδομενων.Ευχαριστω.
|
| |||
| |||
Φίλε Σωκράτη στη φόρμα Αtoma θα τοποθετήσεις ένα κουμπί εντολής που θα σε μεταφέρει στην φόρμα ΑtomaParavaseis (όπως βλέπω γνωρίζεις) στη συνέχεια σε αυτή τη φόρμα( ΑtomaParavaseis) τα κοινά πεδία θα τα τραβάς από σύνθετο πλαίσιο.
|
| |||
| |||
Τζιμη, καταρχην ευχαριστω για την απαντηση. το σκεφτηκα αυτο, αλλα προσπαθω, επειδη θα το χρησιμοποιουν και αλλοι, να ειναι οσο το δυνατον πιο user friendly, οποτε προσπαθω να βρω τροπο να τα περναει αυτοματα, ωστε με το κουμπι, απο την καρτελα του καθε ατομου να προστιθεται η παραβαση.
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα... Αγαπητέ μας Σωκράτη Φτιάξε ένα κουμπί στην φόρμα FrmAtoma και πρόσθεσε τον κώδικα: Κώδικας: Private Sub Εντολή102_Click() DoCmd.OpenForm "FrmAtomaParavaseis" End Sub Κώδικας: Private Sub Form_Load() DoCmd.GoToRecord , , acNewRec Me.Eponymo = Forms!FrmAtoma.Eponymo Me.Onoma = Forms!FrmAtoma.Onoma ' Βάλε όποιο άλλο πεδίο θες, με τον ίδιο τρόπο! End Sub Αυτά αγαπητέ μου, Νίκος Δ. Υστερολόγιο : Κάνε την φόρμα "FrmAtomaParavaseis", αναδυόμενη και αποκλειστική. Ταιριάζει εδώ... |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Σωκράτη, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε: 1) Τον πίνακα «tblΑτομα» με τα στοιχεία των ατόμων. 2) Τον πίνακα «tblParavaseis», με τα είδη των παραβάσεων. 3) Τον πίνακα «TblAtomaStoixeia» με τις παραβάσεις κάθε ατόμου. Στο πίνακα αυτό αποθηκεύεται η ημερομηνία στην οποία έγινε η παράβαση, ο κωδικός του ατόμου που έκανε την παράβαση (AtomaID) και ο κωδικός της παράβασης (ParavasiID).Τα τελευταία πεδία είναι εξωτερικά κλειδιά. Στον πίνακα αυτό δεν αποθηκεύεται το επώνυμο και το όνομα του παραβάτη, αφού δε χρειάζεται, αλλά θα δημιουργούσε και προβλήματα. Ο πιο απλός τρόπος καταχώρησης και διόρθωσης στοιχείων στον πίνακα «tblΑτομα» και «TblAtomaStoixeia» είναι να δημιουργήσουμε μία κύρια φόρμα για τον πρώτο πίνακα και να προσθέσουμε μία δευτερεύουσα για το δεύτερο πίνακα. Στη ΒΔ που επισυνάπτω παρουσιάζεται αυτή η λύση. Στη σύνθετη φόρμα μπορούμε να επιλέγουμε (ή να προσθέτουμε) ένα άτομο και ακολούθως στη δευτερεύουσα να καταχωρούμε την ημερομηνία και να επιλέγουμε το είδος της παράβασης. Για να βρίσκουμε εύκολα τα άτομα έχω προσθέσει στην κορυφή της φόρμας ένα σύνθετο πλαίσιο στο οποίο, όταν επιλέγουμε ένα άτομο, γίνεται τρέχουσα η εγγραφή με τα στοιχεία του. Με τον ίδιο απλό τρόπο μπορείς να αντιμετωπίσεις όλες τις σχέσεις πινάκων 1 προς πολλά. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Φίλε Νίκο δουλεύαμε ταυτόχρονα |
| |||
| |||
Παράθεση:
Αυτο που μου εγραψες για το ΑtomaId, το διαπιστωσα γιατι πλεον, περναω τα στοιχεια, αλλα τα περναει σαν νεο ατομο και τους δινει νεο Id. Θα το ψαξω να βρω τροπο, αλλα κατι μου λεει οτι θα σας ξαναχρειαστω! Πραγματικα ευχαριστω πολυ Υ.Γ. Δεν μπορεις να πεις ομως!!! Σε σχεση με την προηγουμενη φορα που με βοηθησες, εχω κανει καποια βηματακια προοδου |
| |||
| |||
Παράθεση:
Ευχαριστω και παλι πολυ για την αμεση απαντηση και την βοηθεια σου. Αν εχεις καμια ιδεα για το id ευπροσδεκτη |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άνοιγμα βάσης από άλλη βάση | anestaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 06-12-15 18:02 |
ταυτοχρονη εισαγωγη τιμων σε δυο πεδια | November | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 17-09-15 18:09 |
[Συναρτήσεις] Ταυτόχρονη εισαγωγή δεδομένων σε 2 φύλλα | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-04-15 19:40 |
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση μιας λίστας από μια άλλη λίστα ενός άλλου φύλλου εργασίας | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-12-12 17:14 |
Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα | migimis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-01-12 10:45 |
Η ώρα είναι 14:26.