Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-03-11, 13:53
Όνομα: Σωκράτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων

Καλημερα και παλι. Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει;
Δεν μπορω να καταφερω, απο μια φορμα που εχω (πχ frmAtoma), μεσω κουμπιου, να ανοιγω μια αλλη φορμα (πχ frmAtomaStoixeia), που εχω ηδη και να πηγαινει σε νεα εγγραφη της frmAtomaParavaseis αλλα σε καποια πεδια που ειναι κοινα (AtomaId,Eponymo,Onoma), να μου εισαγει απευθειας αυτα τα στοιχεια, απο την φορμα που ξεκινησα. Οταν δηλαδη ειμαι στην φορμα FrmAtoma και μου δειχνει τα στοιχεια ενος ατομου, πατωνατας το κουμπι να με πηγαινει σε αλλη φορμα για να καταχωρησω επιπλεον στοιχεια για το συγκεκριμενο ατομο. (να μην χρειαζεται να ξαναεισαγω, ονομα, επωνυμο κτλ)
Ελπιζω να ημουν κατανοητος!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 15:29
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010

Περιοχή: Γιαννιτσά
Προεπιλογή

Νομιζω ανα γινουν καποιες αλλαγες στον σχεδιασμο δεν χρειαζεται να περνας 2πλα στοιχεια
Τα στοιχεια θα περαστουν μια φορα στον βασικό πίνακα
Στους αλλους θα περνας μονο τα συμπλ/κα και οι πινακες θα εχουν σχεση μεταξυ τους βάση κάποιου μοναδικού κλειδιού του βασικού πίνακα
Αν θέλεις επισυναψε την βάση σου για να καταλαβουμε τι ακριβως θέλεις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 15:33
Όνομα: ΤΖΙΜΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2016

Περιοχή: Πύργος Ηλείας
Προεπιλογή

Προφανώς κάποια λάθη στο στήσιμο της βάσης να υπάρχουν.Επισύναψε τη βάση για να τη διορθώσουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 15:42

Προεπιλογή

θελω, απο την φορμα Atoma με ενα κουμπι, να ανοιγω την Φορμα ΑtomaParavaseis και να περναει τα στοιχεια ονομα επωνυμο και να δηλωνω μονο την ημερομηνια και την παραβαση, ωστε να καταχωρησω παραβαση στο συγκεκριμενο ατομο που ειναι ηδη καταχωρημενο στην βαση δεδομενων.Ευχαριστω.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Sxedio.zip (281,4 KB, 71 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 17:27
Όνομα: ΤΖΙΜΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2016

Περιοχή: Πύργος Ηλείας
Προεπιλογή

Φίλε Σωκράτη στη φόρμα Αtoma θα τοποθετήσεις ένα κουμπί εντολής που θα σε μεταφέρει στην φόρμα ΑtomaParavaseis (όπως βλέπω γνωρίζεις) στη συνέχεια σε αυτή τη φόρμα( ΑtomaParavaseis) τα κοινά πεδία θα τα τραβάς από σύνθετο πλαίσιο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 17:40

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΤΖΙΜΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Σωκράτη στη φόρμα Αtoma θα τοποθετήσεις ένα κουμπί εντολής που θα σε μεταφέρει στην φόρμα ΑtomaParavaseis (όπως βλέπω γνωρίζεις) στη συνέχεια σε αυτή τη φόρμα( ΑtomaParavaseis) τα κοινά πεδία θα τα τραβάς από σύνθετο πλαίσιο.
Τζιμη, καταρχην ευχαριστω για την απαντηση. το σκεφτηκα αυτο, αλλα προσπαθω, επειδη θα το χρησιμοποιουν και αλλοι, να ειναι οσο το δυνατον πιο user friendly, οποτε προσπαθω να βρω τροπο να τα περναει αυτοματα, ωστε με το κουμπι, απο την καρτελα του καθε ατομου να προστιθεται η παραβαση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 19:38
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα...

Αγαπητέ μας Σωκράτη
Φτιάξε ένα κουμπί στην φόρμα FrmAtoma και πρόσθεσε τον κώδικα:
Κώδικας:

Private Sub Εντολή102_Click()  
    DoCmd.OpenForm "FrmAtomaParavaseis"
End Sub
Στην φόρμα "FrmAtomaParavaseis" και στο συμβάν 'με τη φόρτωση', πρόσθεσε τον κώδικα:
Κώδικας:

Private Sub Form_Load()
            DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
            Me.Eponymo = Forms!FrmAtoma.Eponymo
            Me.Onoma = Forms!FrmAtoma.Onoma
                        ' Βάλε όποιο άλλο πεδίο θες, με τον ίδιο τρόπο!
End Sub
Το πεδίο [Atomaid] συμπληρώνεται αυτόματα. Μη προσπαθήσεις να του δώσεις τιμές εσύ. Σκέψου τι πρέπει να κάνεις για να λύσεις αυτό το θέμα...

Αυτά αγαπητέ μου,

Νίκος Δ.

Υστερολόγιο : Κάνε την φόρμα "FrmAtomaParavaseis", αναδυόμενη και αποκλειστική. Ταιριάζει εδώ...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 20:03
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Σωκράτη, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε:
1) Τον πίνακα «tblΑτομα» με τα στοιχεία των ατόμων.
2) Τον πίνακα «tblParavaseis», με τα είδη των παραβάσεων.
3) Τον πίνακα «TblAtomaStoixeia» με τις παραβάσεις κάθε ατόμου. Στο πίνακα αυτό αποθηκεύεται η ημερομηνία στην οποία έγινε η παράβαση, ο κωδικός του ατόμου που έκανε την παράβαση (AtomaID) και ο κωδικός της παράβασης (ParavasiID).Τα τελευταία πεδία είναι εξωτερικά κλειδιά. Στον πίνακα αυτό δεν αποθηκεύεται το επώνυμο και το όνομα του παραβάτη, αφού δε χρειάζεται, αλλά θα δημιουργούσε και προβλήματα.
Ο πιο απλός τρόπος καταχώρησης και διόρθωσης στοιχείων στον πίνακα «tblΑτομα» και «TblAtomaStoixeia» είναι να δημιουργήσουμε μία κύρια φόρμα για τον πρώτο πίνακα και να προσθέσουμε μία δευτερεύουσα για το δεύτερο πίνακα.
Στη ΒΔ που επισυνάπτω παρουσιάζεται αυτή η λύση. Στη σύνθετη φόρμα μπορούμε να επιλέγουμε (ή να προσθέτουμε) ένα άτομο και ακολούθως στη δευτερεύουσα να καταχωρούμε την ημερομηνία και να επιλέγουμε το είδος της παράβασης.
Για να βρίσκουμε εύκολα τα άτομα έχω προσθέσει στην κορυφή της φόρμας ένα σύνθετο πλαίσιο στο οποίο, όταν επιλέγουμε ένα άτομο, γίνεται τρέχουσα η εγγραφή με τα στοιχεία του.
Με τον ίδιο απλό τρόπο μπορείς να αντιμετωπίσεις όλες τις σχέσεις πινάκων 1 προς πολλά.

Φιλικά/Γιώργος

ΥΓ Φίλε Νίκο δουλεύαμε ταυτόχρονα
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb FormWithSubForm.mdb (488,0 KB, 143 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 21:15

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Meteora Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα...

Αγαπητέ μας Σωκράτη
Φτιάξε ένα κουμπί στην φόρμα FrmAtoma και πρόσθεσε τον κώδικα:
Κώδικας:

Private Sub Εντολή102_Click()  
    DoCmd.OpenForm "FrmAtomaParavaseis"
End Sub
Στην φόρμα "FrmAtomaParavaseis" και στο συμβάν 'με τη φόρτωση', πρόσθεσε τον κώδικα:
Κώδικας:

Private Sub Form_Load()
            DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
            Me.Eponymo = Forms!FrmAtoma.Eponymo
            Me.Onoma = Forms!FrmAtoma.Onoma
                        ' Βάλε όποιο άλλο πεδίο θες, με τον ίδιο τρόπο!
End Sub
Το πεδίο [Atomaid] συμπληρώνεται αυτόματα. Μη προσπαθήσεις να του δώσεις τιμές εσύ. Σκέψου τι πρέπει να κάνεις για να λύσεις αυτό το θέμα...

Αυτά αγαπητέ μου,

Νίκος Δ.

Υστερολόγιο : Κάνε την φόρμα "FrmAtomaParavaseis", αναδυόμενη και αποκλειστική. Ταιριάζει εδώ...
Νικο ευχαριστω πάρα πολυ. Ειχα σπασει το κεφαλι μου να βρω τροπο. Και πανω που μου τον εδειξες, ενα καινουριο προβλημα!!!

Αυτο που μου εγραψες για το ΑtomaId, το διαπιστωσα γιατι πλεον, περναω τα στοιχεια, αλλα τα περναει σαν νεο ατομο και τους δινει νεο Id. Θα το ψαξω να βρω τροπο, αλλα κατι μου λεει οτι θα σας ξαναχρειαστω!
Πραγματικα ευχαριστω πολυ

Υ.Γ. Δεν μπορεις να πεις ομως!!! Σε σχεση με την προηγουμενη φορα που με βοηθησες, εχω κανει καποια βηματακια προοδου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 21:19

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα στην παρέα

Σωκράτη, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε:
1) Τον πίνακα «tblΑτομα» με τα στοιχεία των ατόμων.
2) Τον πίνακα «tblParavaseis», με τα είδη των παραβάσεων.
3) Τον πίνακα «TblAtomaStoixeia» με τις παραβάσεις κάθε ατόμου. Στο πίνακα αυτό αποθηκεύεται η ημερομηνία στην οποία έγινε η παράβαση, ο κωδικός του ατόμου που έκανε την παράβαση (AtomaID) και ο κωδικός της παράβασης (ParavasiID).Τα τελευταία πεδία είναι εξωτερικά κλειδιά. Στον πίνακα αυτό δεν αποθηκεύεται το επώνυμο και το όνομα του παραβάτη, αφού δε χρειάζεται, αλλά θα δημιουργούσε και προβλήματα.
Ο πιο απλός τρόπος καταχώρησης και διόρθωσης στοιχείων στον πίνακα «tblΑτομα» και «TblAtomaStoixeia» είναι να δημιουργήσουμε μία κύρια φόρμα για τον πρώτο πίνακα και να προσθέσουμε μία δευτερεύουσα για το δεύτερο πίνακα.
Στη ΒΔ που επισυνάπτω παρουσιάζεται αυτή η λύση. Στη σύνθετη φόρμα μπορούμε να επιλέγουμε (ή να προσθέτουμε) ένα άτομο και ακολούθως στη δευτερεύουσα να καταχωρούμε την ημερομηνία και να επιλέγουμε το είδος της παράβασης.
Για να βρίσκουμε εύκολα τα άτομα έχω προσθέσει στην κορυφή της φόρμας ένα σύνθετο πλαίσιο στο οποίο, όταν επιλέγουμε ένα άτομο, γίνεται τρέχουσα η εγγραφή με τα στοιχεία του.
Με τον ίδιο απλό τρόπο μπορείς να αντιμετωπίσεις όλες τις σχέσεις πινάκων 1 προς πολλά.

Φιλικά/Γιώργος

ΥΓ Φίλε Νίκο δουλεύαμε ταυτόχρονα
Γιωργο ευχαριστω πολυ. Καπως ετσι εχω κανει το θεμα, οσον αφορα την σχεση ατομο-σκαφος, εμπλεξα ομως, οταν μπηκαν στο παιχνιδι και οι παραβασεις. Μου φαινεται πιο user friendly οπως το συνεχιζω απλα επειδη εχω "μαυρα μεσανυχτα" απο access κανω πολλα λαθη. O Νικος μου εστειλε ακριβως αυτο που εψαχνα και τωρα απλα εχω ενα προβλημα με το AtomaId που παιρνει καθε φορα νεο αριθμο, αλλα... η ελπιδα πεθαινει τελευταια

Ευχαριστω και παλι πολυ για την αμεση απαντηση και την βοηθεια σου. Αν εχεις καμια ιδεα για το id ευπροσδεκτη
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Άνοιγμα βάσης από άλλη βάση anestaki Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 06-12-15 18:02
ταυτοχρονη εισαγωγη τιμων σε δυο πεδια November Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 17-09-15 18:09
[Συναρτήσεις] Ταυτόχρονη εισαγωγή δεδομένων σε 2 φύλλα mantarinia Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 28-04-15 19:40
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση μιας λίστας από μια άλλη λίστα ενός άλλου φύλλου εργασίας labpanag Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 06-12-12 17:14
Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα migimis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 24-01-12 10:45

Η ώρα είναι 14:26.