Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-03-11, 21:49
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Σωκράτη δες πάλι τη φόρμα που ανέβασα. Είναι απλή, φιλική και σύμφωνη με τις αρχές της σωστής οργάνωσης των βάσεων δεδομένων.
Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 22:05
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Γιώργο μου,
Οι λύσεις που δίνεις ανατρέπουν σε βάθος τον σχεδιασμό μιας εφαρμογής, εφ'όσον κρίνεις ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στη σχεδίαση. Αυτό σοκάρει λίγο τον σχεδιαστή της εφαρμογής αλλά είναι βέβαιο ότι βοηθά κάποιον τρίτο, να σχεδιάσει σωστά!
Η δική μου στάση καθορίζεται από το δόγμα να "έλθω πιο κοντά στον σχεδιαστή της βάσης και να απαντώ στα ερωτήματά του" -αν μπορώ! Λέω την γνώμη μου για θέματα που αφορούν τη σχεδίαση χωρίς να κάνω λεπτομερή ανάλυση...
Στη περίπτωση του φίλου μας Σωκράτη, δώσαμε τις δυο όψεις του νομίσματος. Δική του η επιλογή το τι θα κάνει!
Γιώργο μου, βρισκόμαστε σε ένα Forum όπου όλοι παίρνουν απαντήσεις και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Περιμένω όμως και άλλους φίλους-μέλη να γράψουν. Μια απάντηση που δεν θα είναι η τέλεια, ακόμη και μια λανθασμένη απάντηση, μπορεί να είναι το έναυσμα για να προκύψει μια καλή ιδέα σε κάποιον τρίτο!
Οι διαχειριστές του Forum έχουν γνώσεις, έχουν ευαισθησία, .... και είναι παρόντες στα δύσκολα. Αυτό δίνει σε μένσ και φαντάζομαι σε όλους μας σιγουριά ότι τίποτε δεν θα πάει στραβά...

Καλό βράδυ φίλε μου
Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 23:06

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα
Νίκο μου έχεις δίκιο. Θεωρώ πολύ σημαντική τη σωστή σχεδίαση μιας βάσης δεδομένων, γι’ αυτό και αρκετές φορές κάνω προτάσεις, που κατά τη γνώμη μου, θα τη βελτίωναν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα την οργάνωση και τους πίνακες της βάσης του Σωκράτη.
Ο πίνακας «tblAtomaParavaseis» πολύ σωστά σχεδιάστηκε χωρίς να περιέχει πεδία για το επώνυμο και το όνομα (υπάρχουν στον πίνακα tblAtoma), έτσι δεν μπορώ να καταλάβω την προσπάθειά του να τα ξαναποθηκεύσει.
Το πρόβλημα αυτό το διαπίστωσε και ο Δημήτρης «δεν χρειαζεται να περνας 2πλα στοιχεια».
Καλό βράδυ

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 23:19
Όνομα: Σωκράτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα στην παρέα
Νίκο μου έχεις δίκιο. Θεωρώ πολύ σημαντική τη σωστή σχεδίαση μιας βάσης δεδομένων, γι’ αυτό και αρκετές φορές κάνω προτάσεις, που κατά τη γνώμη μου, θα τη βελτίωναν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα την οργάνωση και τους πίνακες της βάσης του Σωκράτη.
Ο πίνακας «tblAtomaParavaseis» πολύ σωστά σχεδιάστηκε χωρίς να περιέχει πεδία για το επώνυμο και το όνομα (υπάρχουν στον πίνακα tblAtoma), έτσι δεν μπορώ να καταλάβω την προσπάθειά του να τα ξαναποθηκεύσει.
Το πρόβλημα αυτό το διαπίστωσε και ο Δημήτρης «δεν χρειαζεται να περνας 2πλα στοιχεια».
Καλό βράδυ

Φιλικά/Γιώργος
Γιώργο καλησπερα και παλι. Δεν θέλω να ξαναποθηκευω τα στοιχεια Επωνυμο και όνομα, απλα να προβαλλονται, ωστε να ξέρεις σε ποιον καταχωρείς παράβαση. Σε αντίθεση θέλω να εισαγεται και να αποθηκευεται το id για να τα καταχωρει και στις παραβασεις του καθενος, που φαινονται σαν υποφορμα, μεσα στην φορμα FrmAtoma. Ελπιζω να σου το εξήγησα. Αν εχεις καποια ιδέα ειμαι όλος αυτια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-03-11, 23:57

Προεπιλογή

Σωκράτη μάλλον δεν καταλαβαίνω. Στην πρότασή μου βλέπεις στην κύρια φόρμα όλα (όχι μόνο το επώνυμο και το όνομα) τα στοιχεία του παραβάτη. Αν στη δευτερεύουσα επιλέξεις το είδος της παράβασης και πληκτρολογήσεις την ημερομηνία τα στοιχεία αυτά μαζί με το AtomaID θα αποθηκευτούν στον πίνακα «tblAtomaParavaseis». Νόμιζα ότι αυτό ήθελες.
Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-03-11, 00:08

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωκράτη μάλλον δεν καταλαβαίνω. Στην πρότασή μου βλέπεις στην κύρια φόρμα όλα (όχι μόνο το επώνυμο και το όνομα) τα στοιχεία του παραβάτη. Αν στη δευτερεύουσα επιλέξεις το είδος της παράβασης και πληκτρολογήσεις την ημερομηνία τα στοιχεία αυτά μαζί με το AtomaID θα αποθηκευτούν στον πίνακα «tblAtomaParavaseis». Νόμιζα ότι αυτό ήθελες.
Φιλικά/Γιώργος
Eπειδη εχω μπλεξει με τον ολο σχεδιασμο, δεν ξερω πως να στο εξηγησω. Εχω καταφερει, να εισαγω τα στοιχεια ενος ατομου (FrmAtoma), να προσθετω, σε αυτον καποιο ή καποια σκάφη αν εχει(Subform στην FrmAtoma), να προβάλλω τις παραβασεις στις οποιες ειχε υποπεσει στο παρελθον (2η Subform στην FrmAtoma) και προσπαθω, να δημιουργησω μια φορμα, στην οποια αν ειναι δυνατον να πηγαινω με κουμπι απο την βασικη μου φορμα που ειναι η FrmAtoma, στην οποια να μου δειχνει σε ποιον εισαγω νεα παραβαση παιρνοντας τα απο την FrmAtoma (Ονομα Επωνυμο) και να εισαγω εγω Ημερομηνια, νομοθεσια, Αρθρο, περιγραφη.
Μαλλον δεν μπορω να στο εξηγησω ακριβως γιατι δεν το κατεχω πολυ το θεμα!!
Ελπιζω να σε κατατοπισα και να μπορεις να βοηθησεις.
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου. Σωκρατης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-03-11, 11:40

Προεπιλογή

Καλημέρα

Σωκράτη, έχουμε μπερδευτεί. Η βάση σου έχει τους σωστούς πίνακες, στην προσπάθειά σου όμως να βοηθήσεις τους χρήστες δημιούργησες, κατά τη γνώμη μου, ένα λαβύρινθο φορμών.
Οι φόρμες βασικά χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση της προσθήκης, διαγραφής και τροποποίησης στοιχείων στον υποκείμενο πίνακα, πράγμα που μπορεί να γίνει και κατευθείαν στον πίνακα.
Για τη διαχείριση των παραβάσεων εμπλέκονται οι πίνακες «tblAtoma», «tblParavaseis» και ο βοηθητικός πίνακας «tblAtomaParavaseis», που μετατρέπει τη σχέση πολλά προς πολλά των δύο πρώτων σε δύο σχέσεις 1 προς πολλά.
Για την καταχώρηση τη διαγραφή και την τροποποίηση των δεδομένων του πίνακα «tblParavaseis» απαιτείται μία απλή φόρμα που θα βασίζεται σ’ αυτόν.
Για την καταχώρηση τη διαγραφή και την τροποποίηση των δεδομένων του πίνακα «tblAtoma» και «tblAtomaParavaseis» και για να βλέπει ο χρήστης τα στοιχεία του ατόμου που έκανε την παράβαση πρότεινα την απλή λύση της σύνθετης φόρμας που ανέβασα.
Η εμφάνιση διάφορων στατιστικών στοιχείων αποτελεί άλλο στάδιο που ακολουθεί αυτό της διαχείρισης των δεδομένων (καταχώρησης, τροποποίησης, διαγραφής).
Στο μήνυμά σου γράφεις «προσπαθώ, να δημιουργήσω μια φορμα, στην οποια αν ειναι δυνατον να πηγαινω με κουμπι απο την βασικη μου φορμα που ειναι η FrmAtoma, στην οποια να μου δειχνει σε ποιον εισαγω νεα παραβαση παιρνοντας τα απο την FrmAtoma (Ονομα Επωνυμο) και να εισαγω εγω Ημερομηνια, νομοθεσια, Αρθρο, περιγραφη.»
Εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Τα στοιχεία νομοθεσία, άρθρο και περιγραφή ανήκουν στον πίνακα «tblParavaseis». Καταχωρούνται μια φορά στον πίνακα αυτό και δε συνδέονται με συγκεκριμένο άτομο (αν συνδέονταν θα επαναλαμβάνονταν για κάθε άτομο που έκανε την ίδια παράβαση). Η ημερομηνία ανήκει στον πίνακα «tblAtomaParavaseis», που περιέχει και το ID της παράβασης και το ID του παραβάτη, με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να βρούμε από τους αντίστοιχους πίνακες τα πλήρη στοιχεία της παράβασης και του παραβάτη.
Με τα παραπάνω πιστεύω ότι ξεκαθάρισε κάπως το μπέρδεμα. Αν όχι θα σε συμβούλευα, πριν προχωρήσεις στην ανάπτυξη της ΒΔ, να μελετήσεις το άρθρο:Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access - Microsoft Office

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-03-11, 17:18

Προεπιλογή

Ευχαριστω παρα πολυ, Προσπαθω να διορθωσω καποια απο αυτα που μου είπες... Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας παιδια...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-03-11, 22:10
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010

Περιοχή: Γιαννιτσά
Προεπιλογή

Η Αληθεια ειναι οτι η λυση του Γιωργου φαινεται καθ' ολα σωστη
Εκανα μια μετατροπη στην δευτερευσουσα φορμα των παραβασεων του ατομου ετσι ωστε να βλεπεις και την περιγραφη της παραβασης. Δεν μπορω να καταλαβω τι σου λειπει? Νομιζω ότι βγαζει ολα οσα χρειαζεσαι
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb FormWithSubForm.mdb (392,0 KB, 35 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-03-11, 10:05

Προεπιλογή

Καλημέρα στην παρέα

Σωκράτη, στη ΒΔ που επισυνάπτω, στηριζόμενος στη δομή της βάσης που ανέβασες (πίνακες, σχέσεις) δημιούργησα ένα απλό και κατά τη γνώμη μου φιλικό περιβάλλον χρήστη, για τη διαχείριση των δεδομένων (προσθήκη, τροποποίηση, διαγραφή).
Στο περιβάλλον αυτό χρησιμοποιούνται απλές φόρμες ή σύνθετες (φόρμα, δευτερεύουσα φόρμα) για τις περιπτώσεις που οι υποκείμενοι πίνακες έχουν σχέση 1 προς πολλά.
Επειδή ο πίνακας «tblAtoma» έχει σχέση 1 προς πολλά με τους «tblAtomaSkafh» και «tblAtomaParavaseis» στην αντίστοιχη φόρμα «Atoma_Skafh_Paravaseis», για την τοποθέτηση των υποφορμών, χρησιμοποιήθηκε ένα χειριστήριο καρτέλας (tab) με δύο σελίδες (σκάφη, παραβάσεις).
Οι παραπάνω φόρμες διαχείρισης των δεδομένων, μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και για την αναζήτηση και εμφάνιση δεδομένων. Μπορούμε για παράδειγμα στη φόρμα «Atoma_Skafh_Paravaseis» να επιλέξουμε ένα άτομο και να δούμε τα ID, αλλά και τα λεπτομερή στοιχεία, των σκαφών και των παραβάσεων.
Περισσότερο για να φανεί η ευελιξία των φορμών σε προβολή συγκεντρωτικού πίνακα έχω προσθέσει και δύο φόρμες που δείχνουν τις παραβάσεις ανά άτομο και τα άτομα ανά παράβαση, για τα έτη και τους μήνες που επιλέγουμε από την περιοχή των φίλτρων.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βάση , αρχικά όπως είναι και ανάλογα με τις ανάγκες και τις αδυναμίες, που θα παρουσιαστούν, να τη βελτιώσεις και να τη συμπληρώσεις.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Limenarxeio.zip (115,9 KB, 46 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Άνοιγμα βάσης από άλλη βάση anestaki Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 06-12-15 18:02
ταυτοχρονη εισαγωγη τιμων σε δυο πεδια November Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 17-09-15 18:09
[Συναρτήσεις] Ταυτόχρονη εισαγωγή δεδομένων σε 2 φύλλα mantarinia Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 28-04-15 19:40
[Συναρτήσεις] Ενημέρωση μιας λίστας από μια άλλη λίστα ενός άλλου φύλλου εργασίας labpanag Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 06-12-12 17:14
Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα migimis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 24-01-12 10:45

Η ώρα είναι 20:44.